Κρεβάτι σκύλου και πως να το φτιάξεις με παλιά μαξιλάρια

Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου ένα κρεβάτι σκύλου. Μην πετάξεις τα παλιά σου μαξιλάρια γιατί θα σου χρειαστούν σε αυτήν την κατασκευή!

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε! Με υγεία, έμπνευση και δημιουργία και η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς είναι ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από το Ζικάκι μου, το σκυλάκι που μας έχει πάρει τα μυαλά και έχει αλλάξει την ζωή μας προς το καλύτερο! Σαν καλή μανούλα και βλέποντας τις ανάγκες του, του έφτιαξα ένα μαξιλάρι-κρεβάτι για να κοιμάται εκεί και να χουχουλιάζει, γι’ αυτό και το έκανα μεγάλο και μαλακό για να ευχαριστιέται τον ύπνο και τις ξάπλες του!

Πως να φτιάξεις μόνος σου ένα κρεβάτι σκύλου από παλιά μαξιλάρια.

Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο να δημιουργήσω για το θέμα των Creative bloggers που είναι τα μαξιλάρια για τον μήνα Ιανουάριο της καινούριας χρονιάς! Όλες οι γυναίκες bloggers της ομάδας μας έχουν ετοιμάσει πολλές όμορφες ιδέες για τα μαξιλάρια και δεν πρέπει να χάσεις καμιά!

Κρεβάτι σκύλου από παλιά μαξιλάρια γιατί δεν πετάμε τίποτα!

Για να φτιάξω το κρεβάτι του σκύλου μου δεν ξοδεύτηκα καθόλου γιατί χρησιμοποίησα τα 2 παλιά μαξιλάρια από τις πολυθρόνες του μπαλκονιού. Από τον ήλιο είχε ξεθωριάσει το χρώμα τους αλλά δεν τα πετούσα γιατί ήξερα πως με κάποιον άλλον τρόπο θα τα αξιοποιούσα. Υφάσματα είχα σε κομμάτια τα οποία τα ένωσα και έτσι δεν χρειάστηκε να αγοράσω τίποτα και η ραπτομηχανή μου πάντα σε ετοιμότητα να με βγάζει ασπροπρόσωπη!

Αρχικά προσάρμοσα το ένα μαξιλάρι, που θα είναι το κρεβάτι του σκύλου στην ουσία, για να ταιριάζει στο crate του. Το έκοψα και το έραψα εκεί που χρειαζόταν. Παρεμπιπτόντως, αυτήν την γέμιση σε μαξιλάρια δεν την είχα ξαναδεί! Μα από σφουγγάρια??? Τέλος πάντων…

Το δεύτερο μαξιλάρι το έκοψα σε 3 κομμάτια για να τα προσαρμόσω στα πλαϊνά του κρεβατιού.

Για κάθε μαξιλάρι ξεχωριστά έραψα θήκες, στις οποίες για να ανοιγοκλείνουν έραψα στο τελείωμα τους αυτοκόλλητο βέλκρο. Εδώ να πω ότι είναι πολύ χρήσιμο όταν έχεις κατοικίδιο το κρεβατάκι του να μπορεί να πλένεται εύκολα και αυτά που του είχα πάρει μέχρι τώρα, έπρεπε να τα βάζεις ολόκληρα μέσα στο πλυντήριο, πράγμα δύσκολο. Τώρα θα μπορώ να βγάζω τις θήκες από το κρεβάτι του σκύλου μου και να τις πλένω ξεχωριστά!

Πως να φτιάξεις κρεβάτι σκύλου στην ραπτομηχανή.

Για να γίνει η συναρμολόγηση, τοποθέτησα ανάποδα το ένα μέρος του μεγάλου μαξιλαριού και γάζωσα πρώτα το μικρό πλαϊνό μαξιλαράκι.

Πως να ράψεις κρεβάτι σκύλου

Μετά το τράβηξα σε ευθεία με το κάτω κομμάτι του μαξιλαριού για να τοποθετήσω και τις άλλες δύο πλαϊνές μαξιλαροθήκες.

Ράβουμε μαξιλάρια για κρεβατάκι σκύλου

Τοποθέτησα τα πλαϊνά μαξιλάρια στο κεντρικό μαξιλάρι και όλα με το βέλκρο από την πάνω μεριά για να μην φαίνονται.

Τοποθέτησα πάνω από όλα τα κομμάτια και το δεύτερο κομμάτι υφάσματος του κεντρικού μαξιλαριού για να τα γαζώσω όλα μαζί.

Φτιάξε κρεβάτι μαξιλάρι σκύλου

Τέλος, γύρισα από την καλή την μαξιλαροθήκη και είχα αυτό το αποτέλεσμα.

κρεβάτι μαξιλάρι σκύλου φτιάξτο μόνος σου

Διαβάστε επίσης:

Το κρεβατάκι – μαξιλάρι του σκύλου μου είναι σχεδόν έτοιμο.

Το κρεβάτι του σκύλου μου αρχίζει να παίρνει την μορφή που ήθελα. Έμεινε μόνο να προσθέσω τα μαξιλάρια στις θήκες που γάζωσα. Έβαλα τα μαξιλάρια μέσα στις θήκες που δημιούργησα με το ύφασμα και για να στέκονται όρθια τα πλαϊνά μαξιλαράκια, τα έραψα μεταξύ τους με λίγες βελονιές.

Ράψε μαξιλάρι για να κοιμάται το σκυλάκι σου

Έτοιμο το καινούριο κρεβατάκι του Ζίκου! Στο crate ταίριαξε ακριβώς για να έχει πολύ χώρο να ξαπλώνει εκεί και να ησυχάζει!

φτιάξε μόνος σου κρεβάτι σκύλου

Όταν καθόμαστε στο σαλόνι και όλοι οι καναπέδες είναι πιασμένοι, ο Ζίκος έχει τον δικό του χώρο! Του βάζω το κρεβατάκι του κοντά στο τζάκι και εκεί ευχαριστιέται τον ύπνο του!

Diy κρεβατάκι σκύλου από παλιά μαξιλάρια

Του αρέσει πολύ να κάθεται κοντά στο τζάκι και όταν σηκώνομαι από την θέση μου πάει αυτός και κάθεται εκεί!

Φτιάξε μόνος σου κρεβάτι για το σκύλο σου.

Να τες και οι ξάπλες!

Οδηγίες για να φτιάξεις κρεβάτι σκύλου από παλιά μαξιλάρια.
Οδηγίες για να φτιάξεις κρεβάτι σκύλου από παλιά μαξιλάρια.

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Πώς να μην τραβήξεις αυτό το πλάσμα άπειρες φωτογραφίες?

Έχουν γεμίσει όλες οι κάρτες μνήμης και τα στικάκια μας! Λατρεία μεγάλη!

Diy μαξιλάρι-κρεβάτι σκύλου
Diy μαξιλάρι-κρεβάτι σκύλου
Εύκολη κατασκευή κρεβάτι σκύλου.

Ελπίζω να μην σας φάνηκε δύσκολη αυτή η κατασκευή για το πως να φτιάξεις ένα κρεβάτι σκύλου γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα. Βέβαια η ραπτομηχανή είναι απαραίτητη για το ράψιμο, όμως αν έχετε υπομονή μπορείτε και στο χέρι να το ράψετε. Ή να ετοιμάσετε τα κομμάτια και να τα δώσετε σε κάποιον που έχει ραπτομηχανή να σας τα γαζώσει.

Επίσης να πω ακόμα ένα πλεονέκτημα που έχει αυτό το κρεβατάκι με τις μαξιλαροθήκες που βγαίνουν εύκολα από το κρεβάτι του σκύλου. Αν το σκυλάκι είναι μικρό και ακόμα δεν ελέγχει την ανάγκη του, μπορούμε πολύ εύκολα να τοποθετήσουμε από μέσα μια πάνα και έτσι να μην βραχεί το μαξιλάρι και θέλει ολόκληρο το κρεβάτι πλύσιμο!

Diy μαξιλάρι κρεβάτι για το κατοικίδιό σου.

Θυμηθείτε να δείτε και τις άλλες ιδέες για μαξιλάρια από τις υπόλοιπες Creative Bloggers που έχουν ετοιμάσει πολύ όμορφα πράγματα, ακολουθώντας τα παρακάτω link, ένα για την κάθε μέρα!

Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε, να περνάτε καλά, να χαμογελάτε και να δημιουργείτε! Από τον Ζίκο και εμένα πολλά φιλιά!!!♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εντάξει αυτή η φατσούλα "έκλεψε" την παράσταση από την κατασκευή. Πόσο γλύκας, πόσο!!! Εσύ με την ραπτομηχανή σου Λαμπρινή μου κάνεις θαύματα. Εγώ πότε θα την βάλω μπροστά να δω… Καλή χρονιά με υγεία (έστω και καθυστερημένα). Φιλιά!

  • Είναι γλύκας ο άτιμος και έχουμε πέσει όλοι πάνω του!Το ήξερα ότι θα κλέψει την παράσταση αυτός κι όχι το μαξιλάρι!!!χαχαχα
   Να την βάλεις μπρος και θα με θυμηθείς Χριστίνα μου!Θα κάνεις απίστευτα πράγματα σε χρόνο μηδέν!Από τα πιο χρήσιμα εργαλεία μέσα στο σπίτι είναι η ραπτομηχανούλα μου!!Πολλά φιλιά

 2. Να και το κουκλί που χουχουλιάζει μπροστά στο τζάκι!!! Αυτά είναι!!! Ωραίο σκέψη και φοβερό δώράκι για το μικρό σας!!! Καλή Χρονιά Λαμπρινή μου!

 3. Είναι όλα τα λεφτά ο Ζήκος και όταν σε κοιτάει αλλά και όταν κοιμάται!!! Και είναι τόσο γλυκό που αμέσως τον βόλεψε το κρεβατάκι! Πρέπει να χαίρεσαι!!

  • Όταν κοιμάται είναι ακόμα πιο γλυκούλης γιατί είναι και ήσυχος!χαχαχαχα
   Το ευχαριστήθηκα πραγματικά κι εγώ γιατί το αγάπησε και αυτός!Σε φιλώ Ελεάνα μου!

  • Ευχαριστώ πολύ Νατάσα!Στην ουσία είναι εύκολο να το φτιάξει κανείς.Απλές θήκες είναι απλά θέλει ραπτομηχανή (καλύτερα από το ράψιμο με το χέρι) και μέτρημα για να βγουν όλα ίδια και ίσα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,428ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ