2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα και άλλα αντικείμενα από γυαλί, για την διακόσμηση του σπιτιού ή της βάπτισης και οδηγίες με 3 διαφορετικές τεχνικές.

2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας
2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε πως να μεταμορφώσουμε τα γυάλινα αντικείμενά μας και συγκεκριμένα πως να δώσουμε το εφέ παλιού καθρέφτη στα γυάλινα βάζα. Να έχουν δηλαδή την εμφάνιση του λεγόμενου mercury glass ή αλλιώς γυαλί υδραργύρου. Σήμερα πάλι θ’ ασχοληθούμε με το γυαλί γιατί οι πειραματισμοί μου δεν σταμάτησαν εκεί και έχω ακόμα δύο ιδέες συν μία ακόμα συμπληρωματική που θέλω να σας δείξω. Βαζάκια έχουμε πολλά τα υλικά τα έχουμε όλοι στο σπίτι, οπότε ξεκινάμε!

Ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να βάψεις ένα βάζο είναι να πάρεις ένα χρώμα και ένα πινέλο και ν’ αρχίσεις το βάψιμο. Πολλές φορές δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε γιατί για να βάψεις σωστά το γυαλί θέλει μια σχετική προετοιμασία. Αστάρωμα δύο χέρια και άλλα δύο χέρια χρώμα. Είναι βαρετό, το ξέρω! Αυτό όμως μόνο αν θέλουμε να βάψουμε το γυαλί εξωτερικά γιατί εσωτερικά τα πράγματα αλλάζουν και είναι πιο εύκολα.

Εγώ προτιμώ να βάφω τα βαζάκια με πλαστικό χρώμα ή ριπουλίνη νερού. Πάντα έχω στο σπίτι αυτά τα δύο υλικά για τις κατασκευές μου. Άσε που με τόσα βαψίματα στους τοίχους άνετα ανοίγω και χρωματοπωλείο!

Για να βάψουμε λοιπόν εσωτερικά ένα βάζο, αυτό που έχουμε μόνο να κάνουμε είναι να ρίξουμε λίγο χρώμα μέσα, να το περιστρέψουμε να πάει παντού και μετά να το αφήσουμε να στεγνώσει. Το δικό μου είναι λευκό πλαστικό χρώμα που το χρωμάτισα με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ω ναι! Γίνεται και αυτό!

Βάψιμο γυαλιού.

Έτσι έχουμε την τέλεια και πλήρη κάλυψη σε όλο το βάζο μας χωρίς κόπο και χωρίς τις πινελιές που αφήνει συνήθως το πινέλο με το πέρασμά του.

ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας
2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Βάψιμο γυαλιού με ατλακόλ και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πώς όμως χρωματίζουμε ένα γυαλί αλλά συγχρόνως να μην χάσει την διαφάνεια του? Την λύση μας την δίνει η ατλακόλ που όταν στεγνώνει γίνεται διάφανη. Έτσι θα χρωματίσουμε την ατλακόλ και μάλιστα πάλι με χρώματα ζαχαροπλαστικής για απαλές αποχρώσεις.

ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Λίγη ατλακόλ σ ‘ένα ποτήρι, μερικές σταγόνες μπλε και πράσινο χρώμα που επέλεξα εγώ να βάψω τα βαζάκια μου και καλό ανακάτεμα.

Πως βάφω μπουκάλια.

Ρίχνουμε την κόλλα στο βάζο-μπουκάλι-γυάλα, ότι θέλουμε, το περιστρέφουμε να πάει παντού και το τοποθετούμε ανάποδα λίγη ώρα να στραγγίσει.

Βάψιμο γυάλινων βάζων.

Ύστερα το γυρίζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Η κόλλα θα στεγνώσει και το βάζο μας θα έχει χρωματιστεί απαλά! Δείτε τι όμορφη απόχρωση πήρε το γυαλί.

Βάψιμο γυαλιού με κόλλα και χρώμα.
2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Το μπουκάλι της φωτογραφίας βέβαια δεν λέει να στεγνώσει ακόμα γιατί δύσκολα περνάει εκεί μέσα ο αέρας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα βάζα ή ανθοδοχεία με μικρό και στενό στόμιο.

Οδηγίες για βάψιμο γυαλιού.

Η τεχνική mercury glass ή αλλιώς εφέ παλιού καθρέφτη.

Πάμε τώρα να δούμε και την συμπληρωματική ιδέα πάνω σ’ αυτά τα χρωματισμένα βαζάκια.

2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Όταν αγόρασα το ασημί γυαλιστερό σπρέι δεν κρατήθηκα και πήρα και σε χρυσό χρώμα, το ίδιο γυαλιστερό και για την ίδια δουλειά, δηλαδή για την τεχνική του mercury glass που είδαμε. Σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν αν το βαζάκι με το εφέ του καθρέφτη ήταν και διάφανα χρωματισμένο. Έτσι προέκυψε το παραπάνω βάψιμο με την ατλακόλ και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Οπότε τα πειράματα συνεχίστηκαν και το διάφανα χρωματισμένο βαζάκι ψεκάστηκε με ξύδι, με σπρέι χρυσό και έγινε ένα πανέμορφο βαζάκι με την τεχνική του γυαλιού υδραργύρου. Το λάτρεψα!

Τεχνική mercury glass

Δοκιμάστε αυτήν την τεχνική και δείτε τι μπορούμε να κάνουμε με ένα σπρέι και λίγο ξύδι. Μεταμορφώνεται εντελώς το γυαλί και δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Παρατηρείτε την απόχρωση που δείχνει απαλά μέσα από το χρυσό εξωτερικό χρώμα? Είναι το βαζάκι που βάψαμε πιο πάνω με την ατλακόλ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας
2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Τα γυάλινα κηροπήγια μεταμορφώθηκαν κι αυτά με την ίδια τεχνική και έγιναν αγνώριστα!

Βάψιμο γυάλινων αντικειμένων.

Ήταν κι αυτά από γυαλί και μεταμορφώθηκαν εντελώς. Για την πασχαλινή μου διακόσμηση έβαλα πάνω αυγουλάκια χρωματιστά.

Πασχαλινή διακόσμηση

Δείτε πως το ξύδι έχει δημιουργήσει φουσκάλες και κενά στο γυαλί και του δίνει μια διαφάνεια για να μην πέσει βαρύ το χρυσό χρώμα.

Βάψιμο γυαλιού με εφέ καθρέφτη

Η πασχαλινή μου διακόσμηση φέτος έχει αλλάξει χρώμα και μόλις πήρατε μια μικρή γεύση για τους χρωματισμούς που ακολούθησα! Επίσης σας έδωσα μερικές ιδέες αρκετά εύκολες για να αξιοποιήσετε τα γυάλινα βάζα σας και να τους δώσετε μια ακόμα ευκαιρία στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

2+1 ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Περισσότερες ιδέες διακόσμησης θα δούμε σε επόμενη ανάρτηση με πολλές κατασκευές για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε γιορτινό, πασχαλινό κλίμα!

Πασχαλινή διακόσμηση με βάζα.
Ιδέες για να βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας

Δείτε επίσης 80+ DIY ιδέες με γυάλινα βάζα για να αξιοποιήσετε όλα τα βαζάκια που έχετε μαζέψει και μη χάσετε μια καλοκαιρινή ιδέα για διακόσμηση βάζων με γυαλάκια της θάλασσας.

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. έχω την αίσθηση πως στη περίπτωση σου έχουμε να κάνουμε με μια αστέρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!!!!
  Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου!!!!!!

 2. Α, καλά τα κολπάκια σου! Ειδικά αυτό με την ατλακόλ δεν το είχα σκεφτεί συναδέλφισσα 😀 Πολλά φιλιά κοριτσάρα!

 3. Καλά τι εκπληκτικές δημιουργίες είναι αυτές Λαμπρινή μου! Και άκρως ανοιξιάτική! Θα κομιμάσω την πρώτη τεχνική που μου φάνηκε πιο εύκολη από όλες! Φιλάκια!!!

 4. Ωραία ιδέα έδωσες Λαμπρινή μου
  Αν και προχθες πηρα χρωμα για γυαλί επειδή εχω πολλά βάζα κι εγω και είπα να τους κάνω κάτι. Αλλα την αλτακόλ δεν την ειχα σκεφτει. Φαίνεται πολυ ωραίο το αποτέλεσμα. Οπως επίσης και το χρωμα ζαχαροπλαστικής. Σουπερ!! δεν θα πεταξω κι αυτα που έχουν λήξει 😉

  Ευχαριστούμε

  Φιλιά

 5. Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα και με την ατλακόλ και με το σπρέι, πάω στην προηγούμενη ανάρτηση να δω πώς γίνεται!

 6. Εξαιρετική ιδέα!Εάν έχεις τα υλικά είναι εύκολο να πετύχεις ένα αποτέλεσμα, ίσως όχι σαν το δικό σου, αλλά κάτι παρόμοιο.

 7. Αστείρευτη πηγή ιδεών και τεχνικών είσαι, Λαμπρούκα μου! Ακούραστη πάντα, μας μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα και σ' ευχαριστούμε. Και όλα τα πετυχαίνεις. Εγώ γιατί μια και μοναδική φορά προσπάθησα να βάψω ένα βαζάκι μαγιονέζας από μέσα και το έκανα αίσχος;;;; Μου λες;;;; Μήπως έπρεπε να αραιώσω το χρώμα για να απλώνεται καλύτερα;
  Καλά, το κολπάκι με την ατλακόλ, άπαιχτο!!!
  Φιλάκια πολλά και καλό τριήμερο

 8. É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
  Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
  Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
  harmonioso e de doação.
  Todos somos promotores da Paz!
  Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
  Um doce abraço, Marie.

 9. Πολύ όμορφα και βγάζουν και μια πολυτέλεια προσιτή σε όλους! Φυσικά εμένα με κέρδισε ολοκληρωτικά το γαλάζιο-χρυσό … είναι και τα δύο αγαπημένα χρώματα! Φιλιά και καλό ΣΚ

 10. πολυ όμορφες ιδέες ! Την ατλακολ όντως δεν την είχα σκεφτεί ! να ρωτήσω όμως νερό μετά μπορεί να μπει στο βάζο ;

  • Όχι!Ότι και να βάψουμε εσωτερικά δεν μπορούμε να βάλουμε νερό.Θα γίνει ένα βάζο διακοσμητικό ή θα βάλουμε μέσα αποξηραμένα λουλούδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ