ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Κερί σε βάση από τσιμέντο ανακυκλώνοντας τα παλιά κεριά

  Κερί σε βάση από τσιμέντο. Ανακύκλωσε τα παλιά σου κεριά για να δημιουργήσεις καινούρια, με αποξηραμένα λουλούδια και πάνω τσιμεντένια βάση που θα φτιάξεις μόνος σου.

  Με ένα από τα πράγματα που μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι χωρίς ποτέ να το βαριέμαι, είναι η δημιουργία κεριών. Για την ακρίβεια η ανακύκλωση των κεριών! Δηλαδή να παίρνω παλιά κεριά και λαμπάδες και να φτιάχνω καινούρια. Με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα γι’ αυτό βγάλτε όλα τα παλιά σας κεριά, τα χαλασμένα ή αυτά που έχετε βαρεθεί και πάμε να φτιάξουμε ένα κερί σε βάση από τσιμέντο, το οποίο στην ουσία δεν θα καίγεται αλλά θα είναι διακοσμητικό, με ένα ρεσό μέσα που θα αναδεικνύει την ομορφιά του!

  Κερί με αποξηραμένα λουλούδια σε βάση από τσιμέντο

  Όλοι ξέρετε ότι οι Creative bloggers κάνουν την εμφάνισή τους την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα οπότε όπως καταλάβατε το θέμα μας για αυτόν τον μήνα είναι τα κεριά!

  Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το διακοσμητικό κερί σε βάση από τσιμέντο, μια κατασκευή ανέξοδη αλλά πολύ όμορφη και εύκολη, αν ήδη έχεις ξανά ασχοληθεί με τα κεριά. Αν όχι, θα σε συμβούλευα να είσαι προσεκτικός με το λιώσιμο των κεριών για να μην καείς και έχουμε πρόβλημα!

  Πως να φτιάξεις ένα κερί σε βάση από τσιμέντο.

  Αρχικά θα φτιάξουμε την βάση από τσιμέντο. Το τσιμέντο είναι ένα πολύ φτηνό υλικό και που είναι εύκολο στην χρήση. Θα διαλέξουμε ένα καλούπι ,το οποίο μπορεί να είναι ένα κουτάκι χάρτινο, λίγο μεγαλούτσικο ώστε εκεί μέσα να χωρέσει μέχρι κάποιο επίπεδο η τσιμεντένια βάση αλλά και ένα γυάλινο μικρό βαζάκι. Πριν το χρησιμοποιήσεις κάνε τις δοκιμές σου να δεις ότι σε παίρνει!

  Θα αραιώσουμε το τσιμέντο με νερό και θα γεμίσουμε το κουτάκι μέχρι το πάχος που θέλουμε να έχει η βάση μας.

  κατασκευή με τσιμέντο

  Θα το αφήσουμε μια μέρα να σταθεροποιηθεί και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η διακόσμηση του κεριού.

  Πως να φτιαξεις βαση με τσιμέντο

  Αφού φτιάξαμε την βάση από τσιμέντο πάμε να σας δείξω και την διαδικασία με το κερί. Θα τοποθετήσουμε μέσα στο κουτί και πάνω στο τσιμέντο ένα γυάλινο μικρό βαζάκι. Για να το διακοσμήσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα λουλούδια, καρπούς, φύλλα και ότι μπορείτε να φανταστείτε! Θα τα τοποθετήσουμε μέσα στο κουτί γύρω από το βαζάκι και θα τα συμπιέσουμε καλά έτσι ώστε να μην ανέβουν στην επιφάνεια όταν ρίξουμε το λιωμένο κερί.

  Φτιάξε κερί με βάση από τσιμέντο

  Μετά θα λιώσουμε τα παλιά μας κεριά. Αυτό θέλω να το κάνετε με απόλυτη προσοχή και να ξέρετε ότι το κατσαρολάκι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι από εκεί και στο εξής μόνο για το λιώσιμο των κεριών! Οπότε πρέπει να γίνουν και μερικές θυσίες όπως καταλαβαίνετε αν θέλετε να φτιάξετε ένα καινούριο κερί σε βάση από τσιμέντο ή όχι!

  Θα ρίξουμε το λιωμένο κερί με προσοχή και σιγά σιγά μέσα στο κουτί.

  Φτιάχνουμε καινούρια κεριά ανακυκλώνοντας τα παλιά

  Θα γεμίσουμε το κουτί μέχρι πάνω με το λιωμένο κερί μέχρι να καλυφθεί το βαζάκι αλλά και τα διακοσμητικά μας στοιχεία. Πολύ σύντομα θα αρχίσει να σταθεροποιείται το κερί και θα αποκτήσει μια θαμπή εικόνα. Θα το αφήσετε μια ολόκληρη μέρα στην άκρη χωρίς να το μετακινείτε για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

  Φτιάξε μόνος σου κερί σε βάση από τσιμέντο και αποξηραμένα λουλούδια.

  Διαβάστε επίσης:

  Σημαντική συμβουλή για να δείχνει η κατασκευή σου πιο όμορφη.

  Την επόμενη μέρα θα ξεκαλουπώσουμε το κερί που φτιάξαμε με την βάση από τσιμέντο. Θα παρατηρήσετε ότι ίσως δεν φαίνονται αρκετά τα διακοσμητικά σας στοιχεία. Τότε θα κάνετε το εξής.

  Θα βάλετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα ή ταψί και θα το ζεστάνετε για λίγη ώρα στον φούρνο. Εκεί πάνω θα πιέσετε για λίγη ώρα το κερί μέχρι να λιώσει λίγο η επιφάνειά του. Αμέσως θα αναδειχτούν όλα τα διακοσμητικά σας στοιχεία και θα δείχνει πολύ όμορφο!

  Κατασκευή από τσιμέντο και κερί σε βάση

  Δες το αποτέλεσμα!

  Φτιάξε κερί σε βάση από τσιμέντο
  Κερί σε βάση από τσιμέντο

  Να σου πω ακόμα ότι το κερί έχει κολλήσει στο τσιμέντο, έχει κατά κάποιο τρόπο ενσωματωθεί.

  Φτιάξε κερί με αποξηραμένα λουλούδια και βάση από τσιμέντο

  Να ξέρεις επίσης ότι μπορείς διάφορα χρώματα κεριά να λιώσεις για να φτιάξεις ένα νέο κερί και επίσης η βάση να είναι από γκρι τσιμέντο. Τα δικά μου ήταν όλα λευκά και έχω αυτό το αποτέλεσμα. Φαντάσου το και χρωματιστό τι ωραίο που θα δείχνει!

  Κερί σε βάση από τσιμέντο και πως να το φτιάξεις.

  Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

  Κατασκευή κερί σε βάση από τσιμέντο.
  Κατασκευή κερί σε βάση από τσιμέντο.

  Αν είσαι από αυτούς που του αρέσουν τα χειροποίητα δώρα, η κατασκευή μου με το κερί σε μια βάση από τσιμέντο είναι και μια ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικο δώρο!

  Μέσα στο βαζάκι μπαίνει το ρεσό και όταν ανάβει το κερί μοιάζει σχεδόν διάφανο και ξεχωρίζουν τα διακοσμητικά που βάλαμε. Το ωραίο είναι ότι αυτό το κερί δεν καίγεται ποτέ αφού την δουλειά της φλόγας την κάνει το ρεσό!

  Φτιάξε κερί σε βάση από τσιμέντο και αποξηρεμένα λουλούδια.

  Λοιπόν, τι λες? Θα φτιάξεις κι εσύ ένα κερί σε βάση από τσιμέντο ή σου φάνηκε δύσκολη αυτή η κατασκευή?

  Ανακύκλωση παλιών κεριών για να φτιάξεις καινούρια.

  Αυτή ήταν η δική μου πρόταση για κεριά για τον μήνα Νοέμβριο αλλά τα κορίτσια της ομάδας έχουν ετοιμάσει κι αυτές πολύ όμορφα πράγματα! Τα κεριά πρωταγωνιστούν πάντα τα Χριστούγεννα γι’ αυτό μη χάσεις και τις υπόλοιπες προτάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

  Καλή συνέχεια και θα τα πούμε ξανά σύντομα! Σας φιλώ ♥

  Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έξυπνο! Ποτέ δεν έκατσα να ασχοληθώ με παλιά κεριά, παρά μόνο μια φορά που περισσότερο έπαιζα με τις τρούφες και όχι με το κερί!!! φροντίζω μάλλον να τα καίω μέχρι τέλος!!! Πάντως λαμπρινή μου έγινε πολύ όμορφο το κεράκι και μου άρεσε πολύ και η ιδέα του ρεσώ!!! Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!!!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  1,269ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ