ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες

  Πως να κάνετε μόνοι σας ανανέωση επίπλων του μπαλκονιού σας, να φτιάξετε ένα τραπεζάκι από παλέτες και μια βάση για να κρεμάσετε τα λουλούδια σας.

  Το πιο ευχάριστο πράγμα για μένα όταν ανοίγει ο καιρός και καλοκαιριάζει αρκετά είναι να βγω στο μπαλκόνι μου και να το ανανεώσω. Να δω τι ζημιά έκανε στα έπιπλα ο χειμώνας που πέρασε για να τα φρεσκάρω και να το διακοσμήσω ανάλογα. Να προσθέσω λουλούδια και να δώσω χρώμα σε αυτόν τον χώρο που καθόμαστε πολύ συχνά και πολλές ώρες της ημέρας!

  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες
  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν θα το δεις δεύτερη ή τρίτη χρονιά το ίδιο γιατί μου αρέσει να το αλλάζω. Να κάνω δηλαδή καινούριες κατασκευές και να βάφω κάθε φορά διαφορετικά τα έπιπλα που έχω.

  Σου έχω δείξει παλιότερα την μεταμόρφωση μπαλκονιού που κυριολεκτικά με τίποτα δεν θύμιζε το πριν. Τότε είχα προτιμήσει να δείχνει νησιώτικο σε άσπρο και μπλε αποχρώσεις. Θα διαπιστώσεις μεγάλη αλλαγή από την φετινή ανανέωση επίπλων του μπαλκονιού μου και το τραπεζάκι που έφτιαξα από παλέτες δεν θυμίζει καθόλου το πριν!

  Αργότερα σου έδειξα πως να βάψεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με ριπολίνη νερού και πως να φτιάξεις για το μπαλκόνι σου οικονομικές κουρτίνες σκίασης από λινάτσα.

  Όλα αυτά τα ωραία πριν αποκτήσουμε τον σκύλο μας! Το περσινό καλοκαίρι τον είχαμε πολύ μικρούλη και το μπαλκόνι μας δεν έπαιρνε ανανεώσεις! Είναι σαν τα μωρά που όταν αρχίσουν να περπατάνε, τα μαζεύουμε όλα από το σπίτι για να μην κάνουν ζημιές!

  Φέτος λοιπόν και διστακτικά στην αρχή θα έλεγα, είπα να βάλω μερικά λουλούδια για να δω πως θα αντιδράσει. Αν θα σκάβει στα χώματα πχ. όμως με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως του περνάνε όλα απαρατήρητα χωρίς να δίνει καθόλου σημασία! Μεγάλωσε το αγόρι μας!

  Η ανανέωση των επίπλων του μπαλκονιού μου.

  Πάμε να σας δείξω λοιπόν την ανανέωση των επίπλων του μπαλκονιού μου καθώς και το τραπεζάκι από παλέτες που έφτιαξα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων που έκανα φέτος μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς μου βγάζει ηρεμία και ξεκούραση.

  Ανοιχτό γκρι με το χρώμα του ξύλου και απαλά χαρούμενα χρώματα από τα μαξιλάρια και τα λουλούδια.

  Αυτά θα ήταν τα χρώματα της μεταμόρφωσης του μπαλκονιού μου για φέτος! Τα έπιπλα που είχα ήταν πολύ παλιά και ταλαιπωρημένα. Τα είχα βάψει πριν δύο χρόνια με κακή λαδομπογιά και σε ορισμένα σημεία ακόμα ένιωθες το χέρι σου να κολλάει. Τα φόρτωσα και τα πήγα στο κτήμα μαζί και το τριβείο γιατί αυτή η δουλειά θέλει τον χώρο της. Πολλή φασαρία και πολλή σκόνη επίσης!

  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού

  Τα έτριψα λοιπόν πολύ καλά να φύγει όσο περισσότερο γίνεται από τα παλιά χρώματα και να έχω μια λεία επιφάνεια. Με τον καναπέ αυτό ήταν πιο εύκολο γιατί ήξερα ότι απλά θα τρίψω και μετά θα βάψω. Με το τραπεζάκι όμως ήταν διαφορετικά γιατί εκτός από τον σκελετό οι άλλες επιφάνειες του ξύλου ήταν φουσκωμένες από νερό και δεν γινόταν να το σώσω.

  Πως έφτιαξα το τραπεζάκι από παλέτες.

  Τραπεζάκι μπαλκονιού το πριν

  Αφαίρεσα τα χαλασμένα κομμάτια ξύλου και άφησα μόνο τον σκελετό.

  diy τραπεζάκι από παλέτες

  Την λύση για να αναπληρώσω τα ξύλα από τις επιφάνειες του τραπεζιού μου την έδωσαν οι παλέτες. Διάλεξα τάβλες που να ταιριάζουν μεταξύ τους και να κάθονται ευθεία η μία δίπλα στην άλλη. Πολλές φορές οι παλέτες έχουν στραβές τάβλες και επίσης μερικές πολύ δύσκολα λύνονται. Τα καρφιά που έχουν ενώσει τα ξύλα μπορεί να έχουν σκουριάσει και σε δυσκολεύει αρκετά όταν θέλεις να την κάνεις κομμάτια. Πιο πολύ κουράστηκα να τις αποσυναρμολογήσω από το να μοντάρω τα ξύλα στο τραπεζάκι!

  Τοποθέτησα λοιπόν τις τάβλες στο τραπέζι, τις κάρφωσα και με την σέγα τις έκοψα μέχρι εκεί που έπρεπε. Μετά έτριψα με το τριβείο πολύ καλά για να φύγουν οι αγριάδες και οι ακίδες που έχουν συνήθως οι παλέτες.

  Πως να φτιάξεις τραπέζι μπαλκονιού με παλέτες

  Έβαψα τον καναπέ και τον σκελετό του τραπεζιού με πλαστικό χρώμα.

  το ίδιο που έβαψα και την παλέτα με τα κρεμαστά λουλούδια. Είναι ένα απαλό γκρι και το πέρασα δύο χέρια. Όταν οι επιφάνειες του ξύλου είναι λείες, τότε το βάψιμο με το πλαστικό χρώμα γίνεται παιχνιδάκι. Βάφει εύκολα και στεγνώνει γρήγορα και μπορείς σε μια μέρα να το έχεις έτοιμο να το απολαύσεις.

  Στο τέλος απαραίτητο είναι ένα ή δύο χέρια πέρασμα με διάφανο βερνίκι νερού, το οποίο κι αυτό στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το βερνίκι το προστατεύει για να μην ξεφτίσει το χρώμα με τα νερά και για να μην βρομίζει εύκολα.

  Diy τραπεζάκι από παλέτες
  Τραπεζάκι από παλέτες.

  Με διάφανο βερνίκι νερού πέρασα και τις τάβλες από τις παλέτες και αυτό ήταν εντολή από τα κορίτσια μου που τελικά είχαν δίκιο! Είχα σκοπό να τις βάψω με σκούρο βερνίκι εμποτισμού στο χρώμα της καρυδιάς αλλά τελικά αυτό το φυσικό ξύλο μου ταιριάζει καλύτερα.

  Μεταμόρφωση μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες

  Μπορεί να μην είναι ολόισια κομμένες οι τάβλες ή να υπάρχουν πάνω τους οι τρύπες από τις παλιές πρόκες. Όμως αυτή είναι η γοητεία και η ομορφιά του! Μπορώ να σου πω επίσης πως πολλές από αυτές τις πρόκες που έβγαλα και δεν ήταν στραβές τις ξαναχρησιμοποίησα για να ενώσω τα ξύλα πάνω στο τραπέζι. Ακόμα και η σκουριά που είχαν πάνω τους μου άρεσε και κάνουν το τραπεζάκι να μοιάζει καινούριο αλλά και παλιό ταυτόχρονα.

  Μεταμόρφωση τραπεζιού από παλέτες

  Η διακόσμηση του ανανεωμένου μπαλκονιού μου.

  Ο δίσκος με ψηφίδες είναι μια παλιότερη κατασκευή μου που βρήκε την θέση της στο ανανεωμένο μπαλκόνι μου!

  Τραπεζάκι από παλέτες και ανανέωση μπαλκονιού
  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες.

  Όσο για τον καναπέ, με λίγο βάψιμο έγινε και αυτός σαν καινούριος! Του έβαλα δερμάτινα μαξιλάρια καθίσματος για να καθαρίζονται εύκολα και να μην κολλάει η τρίχα του Ζίκου πάνω τους. Έβαλα επίσης τα μαξιλάρια πλάτης που είχα πάντα και έβαζα εκεί με την διαφορά ότι έφτιαξα καινούρια κορδόνια με ριγέ ύφασμα.

  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και κατασκευές από παλέτες

  Λίγα μαξιλαράκια για να δώσουν χρώμα και ομορφιά στον καναπέ μας και μαζί με τα λουλούδια κάνουν τον χώρο χαρούμενο και ξεκούραστο. Έτσι, για να τον απολαύσουμε τις ξένοιαστες ημέρες του καλοκαιριού με θέα την θάλασσα που έχουμε μπροστά μας!

  Μεταμόρφωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες

  Κατασκευή από παλέτες για να κρεμάσεις τις γλάστρες σου!

  Η δεύτερη κατασκευή και πολύ εύκολη που έφτιαξα είναι με μια παλέτα, για να κρεμάσω εκεί μικρές γλάστρες με λουλούδια. Το μόνο που έκανα ήταν να βιδώσω τις πλαστικές γλάστρες πάνω στην παλέτα και να την βάψω με πλαστικό γκρι χρώμα.

  Παλέτα με γλάστρες για μπαλκόνι
  Κατασκευή από παλέτες για να κρεμάσεις τις γλάστρες σου.

  Κρέμασα δύο φαναράκια για να κάνουν ατμόσφαιρα το βράδυ και εσύ αν το φτιάξεις μπορείς να βάλεις και άλλες παλέτες στην σειρά και περισσότερες γλάστρες. Είναι μια εύκολη και όμορφη λύση κυρίως για μικρά μπαλκόνια αλλά και για σημεία που θέλεις να απομονώσεις τον χώρο σου από τα βλέμματα.

  Παλέτα με κρεμαστές γλάστρες για μπαλκόνι

  Να κι ο Ζίκος που από το δικό του βλέμμα δεν περνάει τίποτα απαρατήρητο γνωστός και ως ο κουτσομπόλης της γειτονιάς!

  Στο μπαλκόνι με τον Ζίκο

  Όπως είδες κι εσύ, μια ανανέωση επίπλων του μπαλκονιού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξοδέψεις πολλά χρήματα!

  Μπορείς να το κάνεις πολύ οικονομικά και να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εμένα δεν μου στοίχισε ούτε ένα ευρώ γιατί είχα το πλαστικό χρώμα και το βερνίκι. Ακόμα και αν δεν έχεις τα χρώματα μπορείς να αγοράσεις ένα κιλό πλαστικό που κάνει 6 ευρώ και άλλο τόσο το βερνίκι. Παλέτες μπορείς να βρεις παντού αν τις ζητήσεις για να ανανεώσεις κι εσύ τα έπιπλα του μπαλκονιού σου και να φτιάξεις ένα τραπεζάκι από παλέτες. Επίσης ακόμα πιο εύκολη κατασκευή είναι αυτή με τις κρεμαστές γλάστρες, ιδανική ιδέα για μικρά μπαλκόνια. Μαξιλαράκια μπορείς να βάλεις αυτά που έχεις ή να φτιάξεις άλλα από παλιά υφάσματα.

  Μπορείς ακόμα να κάνεις και ζωγραφική σε μαξιλάρια με ακρυλικά χρώματα όπως σου είχα δείξει παλιότερα και να τα βάψεις στα χρώματα που σου αρέσουν.

  Επιλογές υπάρχουν αρκεί να έχεις κέφι και καλή διάθεση!

  Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω link για να πάρεις ακόμα περισσότερες ιδέες για να διακοσμήσεις όμορφα και οικονομικά το μπαλκόνι σου!

  Boho κρεμαστό διακοσμητικό για το μπαλκόνι από την Σωτηρία και το Μy little world.

  boho-kremasto-diakosmitiko-gia-to-balkoni

  Diy επιδαπέδια λάμπα για την βεράντα από την Χριστίνα και το Art decoration crafting.

  epidapedia-lampa-gia-thn-veranta

  Καλοκαιρινός δίσκος και σουβέρ σε σχήμα καρπούζι από την Ελένη και το Καρυδότσουφλο.

  kalokairinos-diskos-kai-souver-sxedio-karpouzi

  Θα επιστρέψω πολύ σύντομα γιατί η επόμενη μεταμόρφωση που θα σου δείξω δεν έχει προηγούμενο και μαζί με αυτήν σου έχω και μια μεγάλη έκπληξη!

  Μείνε εδώ κοντά και μην χαθείς! Σε φιλώ ♥

  Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καινούργια έπιπλα!!! Ειδικά το τραπέζι με τις τάβλες είναι χάρμα οφθαλμών και σε μένα αρέσει καλύτερα το φυσικό χρώμα του ξύλου! Καλά ο Ζήκος πρωταγωνιστεί, κλέβει την παράσταση χαχαχχαχαχ

  2. Υπέροχο το μπαλκόνι σου Λαμπρινή μου, το βλέπω και το θαυμάζω! Να ξέρεις ότι ή μητέρα μου ήδη "ξεσήκωσε" την ιδέα με τις κρεμαστές γλάστρες στην παλέτα!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  1,268ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ