Τραπέζι κονσόλα πίσω από τον καναπέ για διακόσμηση

Diy τραπέζι – κονσόλα πίσω από τον καναπέ. Φτιάξε ένα έπιπλο με ξύλα από παλιά ράφια για να διακοσμήσεις και να αξιοποιήσεις τον χώρο πίσω από τον καναπέ σου.

Αυτό το πρότζεκτ το έχω στο μυαλό μου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είχα τα ξύλα έτοιμα κομμένα να περιμένουν πάνω από ένα χρόνο. Παρόλο που ήξερα ότι είναι μια εύκολη κατασκευή και καθόλου περίπλοκη δεν έβρισκα τον χρόνο να το βάλω μπροστά και να το τελειώσω.

Και ήρθε αυτή η κρίσιμη εποχή που ζούμε. Αυτή η δύσκολη, παράξενη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες αλλά συγχρόνως και όλος ο πλανήτης μαζί με μας. Με τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς μη μπορώντας να κάνει τίποτα κανείς για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση…

Όταν πρόκειται για την υγεία, τον λόγο τον έχουν μόνο οι ειδικοί και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Να μείνουμε σπίτι και να είμαστε προσεκτικοί. Να που τελικά μόνο αυτά τα δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε και είναι τόσο απλά και εύκολα! Ας υπακούσουμε λοιπόν στις οδηγίες για το καλό όλων μας.

Ευκαιρία μένοντας σπίτι είναι να ασχοληθούμε με πολλά πράγματα που είχαμε αφήσει πριν στο περιθώριο. Μια βδομάδα τώρα που είμαστε μέσα έχω κάνει τόσες δουλειές που ανέβαλα για άααλλη μέρα! Δείτε το και από αυτήν την πλευρά. Και φυσικά δημιουργούμε. Πως γίνεται να είσαι άνθρωπος της δημιουργίας και να μην έχεις δει όλη αυτήν την κατάσταση και από αυτήν την μικρή έστω θετική του πλευρά?

Κάπως έτσι έπιασα ξανά στα χέρια μου τα ξύλα που με περίμεναν τόσο καιρό! Έφτιαξα ένα τραπέζι-κονσόλα για πίσω από τον καναπέ που πάντα ήθελα να έχω και θα σας εξηγήσω τον λόγο στην πορεία της ανάρτησης.

Πως έφτιαξα το τραπέζι – κονσόλα πίσω από τον καναπέ.

Diy τραπέζι-κονσόλα και διακόσμηση πίσω από τον καναπέ.
Diy τραπέζι-κονσόλα για διακόσμηση πίσω από τον καναπέ.

Αρχικά να σας πω ότι αυτά τα ξύλα ήταν ένα ράφι που κάποιος το πέταγε κι εγώ το μάζεψα! Σε κάποιο σπίτι κρεμόταν ενιαίο σ’ έναν τοίχο και διακοσμούσε το σαλόνι μαζί με άλλα 2 μικρότερα κομμάτια τα οποία τα μάζεψα κι αυτά! Το έκοψα λοιπόν σε 3 κομμάτια και ο σκοπός ήταν αυτός εξ αρχής. Να γίνει δηλαδή μια λεπτή κονσόλα για την πλάτη του καναπέ. Οπότε έκοψα ένα πιο μακρύ κομμάτι για την επιφάνεια και άλλα 2 ίδια μικρότερα για τα πόδια της κονσόλας.

Έκοψα το ράφι σε 3 κομμάτια.

Ένωσα τα ξύλα με μεταλλικές γωνιές τις οποίες τις έβαψα πρώτα με χρυσό σπρέι.

Ένωσα τα ξύλα με γωνιές.

Δείτε πως έβαλα τις γωνιές για να ενώσω τα ξύλα. Είναι μια διαδικασία χωρίς καμιά δυσκολία.

Το κάτω μέρος της κονσόλας.

Δεν σκέφτηκα να βάψω το έπιπλο που έφτιαξα γιατί το χρώμα του είναι πολύ όμορφο και λουστραρισμένο. Έβαψα μόνο με το ίδιο χρώμα στα σημεία που ήταν τα κοψίματα.

Φτιάκε κονσόλα από ράφια.

Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

Με δύο κινήσεις το τραπέζι – κονσόλα που ήθελα να έχω πίσω από τον καναπέ πραγματοποιήθηκε!

Είναι στενή, όσο ένα ράφι και μικρή που μπορεί άνετα αν την βαρεθώ πίσω από τον καναπέ να την βάλω και σε άλλα σημεία του σπιτιού, στο χολ ή στην είσοδο. Θα ήταν ακόμα πιο όμορφα αν είχε και ένα ράφι από κάτω όμως για εκεί που την θέλω προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν θα φαίνεται.

Diy κονσόλα τραπέζι διακοσμητικό

Έτσι λοιπόν τοποθέτησα το τραπέζι – κονσόλα πίσω από τον καναπέ και ήταν κάτι που ήθελα πολύ να έχω στο σπίτι μου. Για διακόσμηση αλλά και για πρακτικούς λόγους, όπως να τοποθετήσω εκεί μικρά γλαστράκια με φυτά γιατί το φως αυτό που μπαίνει από κει το χρειάζονται.

Δείτε τις γλάστρες με εφέ πέτρας που έφτιαξα και τοποθέτησα πάνω στο καινούριο μου τραπεζάκι-κονσόλα με λίγα φυτά για να διακοσμήσω τον χώρο πίσω από τον καναπέ του σαλονιού μου.

Diy ράφι-κονσόλα πίσω απο τον καναπέ.

Υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για να διακοσμήσεις ένα τραπέζι – κονσόλα πίσω από έναν καναπέ. Και είναι επίσης μια πολύ έξυπνη ιδέα για σπίτια που δεν έχουν αρκετούς χώρους για έπιπλα.

Εύκολη κατασκευή κονσόλας πίσω από τον καναπέ.
Τραπέζι κονσόλα πίσω από τον καναπέ

Ξέρω ότι πολλοί αναγκαζόμαστε λόγω χώρου να έχουμε μπροστά από μπαλκονόπορτες κάποιον καναπέ. Αξίζει όμως να αφιερώσουμε λίγα επιπλέον εκατοστά και να φτιάξουμε μια κονσόλα όπως αυτήν που σας δείχνω.

Και φυσικά αυτές οι λεπτές κονσόλες δεν μπαίνουν μόνο μπροστά από μια μπαλκονόπορτα!

Ακόμα κι αν έχετε τον καναπέ κολλημένο στον τοίχο, θα ήταν πολύ όμορφο να εκμεταλλευτείτε την πλάτη του. Να χαρίσετε κι εκεί λίγα εκατοστά παραπάνω για να διακοσμήσετε αυτόν τον χώρο.

Εύκολο diy κονσόλα τραπέζι πίσω από τον καναπέ.

Μια τέτοια λεπτή κονσόλα για όσους έχουν περισσότερο χώρο στο σαλόνι τους μπορεί να τοποθετηθεί και στην πλάτη του καναπέ ακόμα κι αν ο καναπές βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού.

Οι διακοσμητές το συστήνουν ανεπιφύλακτα σε αυτές τις περιπτώσεις για καλαισθησία και κομψότητα στον χώρο!

Φτιάξε τραπέζι-κονσόλα πίσω από τον καναπέ.

Οι επιλογές για να τοποθετήσεις μια κονσόλα πίσω από τον καναπέ είναι πολλές.

Η κατασκευή που σας έδειξα σήμερα είναι η πιο απλή που μπορείς να δεις. Μπορούν να προστεθούν ράφια από κάτω και να μπουν όμορφα καλάθια για αποθηκευτικό χώρο. Να γίνουν περισσότερα τα ράφια και να δημιουργηθεί μια μικρή βιβλιοθήκη. Να μπουν σκαμπό στο κενό ανάμεσα στα ποδιά για να μην είναι εδώ κι εκεί στο σαλόνι. Και βέβαια με αυτόν τον έξυπνο τρόπο διακόσμησης μπορείτε να αναδείξετε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα. Να τοποθετήσετε πάνω κορνίζες, φυτά, ένα φωτιστικό, βιβλία, κεριά σε γυάλες και οτιδήποτε ταιριάζει στο χώρο και το ύφος του σπιτιού σας.

Κατασκευή κονσόλας-τραπεζιού και διακόσμηση πίσω από καναπέ.
Diy τραπέζι-κονσόλα για διακόσμηση πίσω από τον καναπέ.

Η δική μου κονσόλα-τραπέζι πίσω από τον καναπέ αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη γλαστράκια και φυτά. Με αυτήν την κατασκευή βρήκα τον χώρο και την ευκαιρία να έχω λίγο πράσινο μες στο σπίτι γιατί λόγω έλλειψης του φυσικού φωτός δεν είχα πριν αυτήν την δυνατότητα!

Πως να φτιάξεις κονσόλα-τραπέζι για διακόσμηση πίσω από καναπέ.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα γιατί είπαμε, μένουμε σπίτι και δημιουργούμε, για το καλό όλων μας!Σας φιλώ (εξ αποστάσεως!) και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας! ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τις γωνιες που σκεφτηκες να βάλεις Λαμπρινη μου φαινεται σχετικα ευκολο να φτιαχτει.Ταιριαξε εξαιρετικα πισω απο τον καναπε αφου δεν ειναι πολυ φαρδυ και λειτουργει αψογα στο χωρο.Να προσεχεις. Φιλακιααααααα

  2. Πολύ ωραία κατασκευή
    Έχω μια ίδια πίσω από τον καναπέ μου καο με βολεύει πολύ.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,823ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ