ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας

  Diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας και οδηγίες βήμα βήμα για να την φτιάξεις μόνος σου από τον σκελετό μέχρι και την αλλαγή του υφάσματος της.

  Αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω και ο λόγος που βρίσκομαι κυρίως εδώ είναι να μεταμορφώνω παλιά έπιπλα. Να μοιράζομαι μαζί σας όλες τις οδηγίες και τις τεχνικές που ακολουθώ για να βοηθήσω κι εσάς να κάνετε το ίδιο. Μεταμορφώνω έπιπλα που πέφτουν στα χέρια μου ή τα δικά μου και μου αρέσει πάρα πολύ ανάλογα την περίπτωση να τους αλλάζω και χρήση. Ιδανικά για μένα βέβαια είναι τα πολύ παλιά έπιπλα. Αυτά που μπορεί καμιά φορά αν είσαι τυχερός, να τα συναντήσεις στα σκουπίδια. Μεγάλη χαρά έχω όταν βλέπω από μακριά δίπλα στον κάδο κάποιο έπιπλο και θα με πεις τρελή αλλά να. Με κάτι τέτοια μου φτιάχνει η μέρα! Τρέλα?χαχα Μπορεί!

  Είναι σαν να μου φωνάζουν από μακριά πάρε μας και κάνε μας καινούρια, δώσε μας λίγο από την παλιά μας αίγλη και λάμψη, να ζήσουμε ακόμα άλλα τόσα χρόνια! Ε, δεν μπορώ να αντισταθώ!

  Όπως έγινε και με αυτήν την μεταμόρφωση της παλιάς πολυθρόνας.

  Μόνο αν έχεις την ίδια τρέλα με μένα θα την μάζευες από τα σκουπίδια και θα καταλάβεις παρακάτω τι εννοώ!

  Diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας.
  Diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας.

  Λογικά θα συχαινόσουν και να την ακουμπήσεις, σε τόσο άθλια κατάσταση ήταν. Δες και μόνος σου για να καταλάβεις.

  Μεταμόρφωση πολυθρόνας το πριν.

  Πάμε να σου δείξω την μεταμόρφωση της παλιάς πολυθρόνας που βρήκα στα σκουπίδια!

  Από που να ξεκινήσω… Από το ύφασμα που ήταν τόσο παλιό και βρώμικο που με ένα τράβηγμα σκιζόταν? Από την ξύλινη βάση και τα μπράτσα που είχαν τριφτεί και χτυπηθεί από τα πολλά χρόνια και την χρήση? Από τις σούστες της που είχαν σκουριάσει και σπάσει στην πλάτη και το κάθισμα? Από τα πόδια που είχαν ανοίξει έτοιμα να ξεκολλήσουν?

  Για να μην στα πολυλογώ ξεκίνησα να της βγάζω το ύφασμα χωρίς να ξέρω ούτε πως θα κινηθώ αλλά ούτε και πως θα καταλήξω. Θα πήγαινα όπως με πήγαινε κι αυτή! Και αυτή στο τέλος, αφού αφαιρούσα και αφαιρούσα πράγματα από πάνω της, με πήγε στο να μείνει τελικά μόνο ο ξύλινος σκελετός της. Τα πάντα όλα ήταν κατεστραμμένα, σπασμένα και σκουριασμένα.

  Εσωτερικό παλιάς πολυθρόνας.

  Αφαίρεσα από πάνω της αμέτρητες πρόκες, βίδες και συρραπτικά, όλα σκουριασμένα που με πολύ δυσκολία βγήκαν από το ξύλο. Η μόνη λύση ήταν να κόψω στον ξυλουργό δύο ξύλα για την πλάτη και το κάθισμά της και να τα βιδώσω πάνω στον σκελετό της.

  Ξύλο σε πλάτη και κάθισμα παλιάς πολυθρόνας.

  Έκοψα αφρολέξ στα μέτρα του καθίσματος και της πλάτης. Πιο λεπτό για την πλάτη και πιο χονδρό για το κάθισμα και τα κόλλησα με μπόλικη ατλακόλ και λίγα συρραπτικά πάνω στα ξύλα.

  Τα έντυσα επίσης με βάτα για να είναι πιο ομαλή η επαφή του υφάσματος πάνω στην πολυθρόνα.

  Αφρολέξ και βάτα στην παλιά πολυθρόνα.

  Επόμενο βήμα ήταν να ντύσω με ύφασμα την πολυθρόνα μου.

  Διάλεξα βελούδο για να δώσω στην πολυθρόνα κάτι από την παλιά της πολυτέλεια. Το προηγούμενο ύφασμα που δεν φαινόταν καν το χρώμα του, ανακάλυψα σε σημεία που ήταν καλυμμένο με ξύλο, ότι ήταν ένα υπέροχο πράσινο βελούδινο ύφασμα. Το φαντάστηκα εκείνη την εποχή, της δεκαετίας του 50 νομίζω, να στολίζει μαζί με άλλες πολυθρόνες προφανώς, το σαλόνι του κατόχου της.

  Έκοψα λοιπόν το ύφασμα και έφτιαξα δύο θήκες που περάστηκαν στην πλάτη και το κάθισμα και που στερέωσα από το κάτω μέρος με συρραπτικά.

  diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας.

  Το δύσκολο κομμάτι της πολυθρόνας είχε τελειώσει. Δεν ήταν όμως ακόμα έτοιμη γιατί είχα ν’ ασχοληθώ με τα πόδια και τα μπράτσα της που ήθελαν εξίσου αρκετή δουλειά.

  Πρώτα έτριψα καλά με γυαλόχαρτο όλα τα ξύλα. Στις ενωσιές των ξύλων έβαλα κόλλα για να γίνουν πιο σταθερά και βοήθησα για τον ίδιο λόγο και με μπόλικα συρραπτικά.

  Μετά πέρασα όλα τα ξύλα βερνίκι με χρώμα μαόνι και εκεί τελείωσαν όλες οι διαδικασίες για την μεταμόρφωση της πολυθρόνας.

  Βάψιμο σκελετού πολυθρόνας με βερνίκι.

  Το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη αλλαγή ήταν να ενώσω τον σκελετό της πολυθρόνας πάνω στα πόδια και να βιδώσω τα μπράτσα.

  Αυτό ήταν! Μια καινούρια και αγνώριστη πολυθρόνα βρισκόταν μπροστά μου και η χαρά μου για αυτήν την μεταμόρφωση δεν περιγράφεται!

  diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας.

  Μικρές λεπτομέρειες ήταν τα κουμπώματα στις βίδες που υπήρχαν εκεί από την αρχή. Τα έβαψα με χρυσό σπρέι και τα κόλλησα ξανά στην θέση τους για να στολίσουν ακόμα περισσότερο την πολυθρόνα.

  Μεταμόρφωσε μόνος σου μια παλιά πολυθρόνα.

  Αυτήν την πολυθρόνα την αγάπησα και χάρηκα πολύ που ασχολήθηκα μαζί της. Παρ όλη την απογοήτευση που μου έδωσε στην αρχή με την εμφάνισή της, το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Λυπάμαι που θα την αποχωριστώ γιατί δεν την έφτιαξα για το δικό μου σπίτι. Αν και μου ταιριάζει πάρα πολύ και ευχαρίστως θα της έδινα μια γωνιά να την βλέπω και να την καμαρώνω!

  Μεταμόρφωση παλιών επίπλων και οδηγίες.

  Ακόμα την έχω στο ίδιο σημείο που την έστησα για να την φωτογραφίσω αλλά είμαι σίγουρη ότι στο σπίτι που θα πάει θα αγαπηθεί το ίδιο!

  Οδηγίες για να μεταμορφώσεις μόνος σου μια πολυθρόνα.

  Το συμπέρασμα σήμερα είναι ότι δεν πετάμε τίποτα παιδιά!

  Όλα τα έπιπλα μπορούν να μεταμορφωθούν όπως αυτή η παλιά πολυθρόνα.

  Όλα τα έπιπλα ακόμα και τα πιο παλιά κομμάτια που θα βρείτε στο σπίτι της γιαγιάς μπορούν να αποκτήσουν ξανά λίγο από την λάμψη που είχαν παλιότερα.

  Πως να ανανεώσεις μια παλιά πολυθρόνα.

  Υπάρχουν λύσεις για όλα τα έπιπλα και με αυτήν την πολυθρόνα κατάλαβα πολλά. Όπως ότι αν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τις σούστες μπορείς να βάλεις ξύλο στην θέση τους. Ότι με ένα καλό τρίψιμο και λίγο βάψιμο αμέσως το ξύλο αλλάζει όψη. Και ότι με ένα καλό ύφασμα, αν μιλάμε για καρέκλα, πολυθρόνα ή καναπέ, το έπιπλο γίνεται πραγματικά σαν καινούριο και μπορεί να αντέξει για πολλά χρόνια ακόμα!

  Πως να μεταμορφώσεις μια παλιά πολυθρόνα.
  Diy μεταμόρφωση παλιάς πολυθρόνας.

  Και μια τελευταία φωτογραφία με το πριν και το μετά για να δούμε από κοντά αυτήν την τεράστια αλλαγή!

  Μεταμόρφωση πολυθρόνας πριν και μετά.
  Το πριν και το μετά μιας πολυθρόνας που μεταμορφώθηκε!

  Δείτε ακόμα μερικές μεταμορφώσεις επίπλων που έχω κάνει όπως:

  Την τεχνοτροπία ψεύτικου μαρμάρου σε τραπέζι

  Το τραπεζάκι που έγινε σκαμπό

  Την μεταμόρφωση μπουφέ με χρώμα κιμωλίας

  Πολλές ιδέες μπορείς να δεις με μεταμορφώσεις ή αλλαγής χρήσης των επίπλων γιατί αυτό είναι και το θέμα των Creative Bloggers για τον μήνα Φεβρουάριο!

  Παρακάτω θα βρεις και όλα τα links για να μην χάσεις καμία ανάρτηση με τις μεταμορφώσεις επίπλων της ομάδας.

  Θέλω να σε ενημερώσω ότι μια καινούρια ομάδα γεννήθηκε στο Facebook με πολύ αγάπη και μεράκι. Αφορά όλα αυτά που ασχολούμαι εδώ και χρόνια και μοιράζομαι μαζί σου. Τις μεταμορφώσεις επίπλων και αντικειμένων. Ιδέες και οικονομικές λύσεις για να αλλάξεις την διακόσμηση σε μια γωνιά του σπιτιού σου ή ακόμα και ολόκληρων δωματίων. Διάφορους τρόπους για να παίρνεις το παλιό και να το κάνεις καινούριο. Να αλλάζεις χρήση σε ότι έχεις βαρεθεί και το άχρηστο να το κάνεις και πάλι όμορφο και χρήσιμο.

  Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς-Πριν & Μετά” για
  να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε
  έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

  Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις! Σε φιλώ♥

  Λαμπρινή Μιχαήλ
  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και κατεστραμμένη βρήκες μία εξαιρετική midcentury πολυθρόνα και της έδωσες ζωή για τουλάχιστον 50 χρόνια ακόμη. Τέλεια, επαγγελματική δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος. Εύγε Λαμπρινή μου !!!

  2. Δεν το πιστεύω ότι ασχολήθηκες με τόσο "άχρηστη" πολυθρόνα!
   ΜΠΡΆΒΟ που το έκανες.
   Το αποτέλεσμα σε δικαίωσε.
   Δεν θα τολμούσα να το κάνω, ξεπερνάει τις ικανότητες μου??
   Μακάρι να ήσουν πιο κοντά.
   Έχω αρκετά που χρειάζονται άμεση επέμβαση και διστάζω να καταπιαστώ.
   Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

   • Κι εγώ δεν το πίστευα όταν ξεκίνησα να την φτιάχνω και έβλεπα τα χάλια της! Όμως με πείσμα τα κατάφερα! Έτσι κι εσύ Ρένα μου, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, τα καταφέρνεις μια χαρά με ότι καταπιάνεσαι! Σε φιλώ!

  3. Χαρα στην υπομονή σου θα πω.
   Θα μ είχε πιάσει απελπισία, αν την είχα πάρει απο τα σκουπίδια, στην αποκάλυψη.Τόσο καταστραμμένη κι ομως τόσο κούκλα!!!!Πόσο θα σ ε ευγνωμονεί Λαμπρινή μου!!
   Εγω ,αν ηταν δική μου(εχω μία παρομοιου στυλ που μου την είχαν χαρίσει κάποτε σε μια ανακαίνιση επίπλων μαζί με την αδελφή της) λόγω των αρχικών αποχρώσεων θα της έβαζα αυτό το ύφασμα που μοιάζει με παλιό τσουβάλι και μεταφορά εικόνας σε μαύρο. Η αλήθεια ειναι οτι δε τοχω βάλει κάπου στις δικές μου ανανεώσεις ,δε ταιριάζει και στο υφος του σπιτιού μου που ειναι κλασσικό,αλλά μ αρέσει σαν ιδέα
   Φιλιά πολλά χρυσοχέρα μου,θαυμάστριά σου σταθερή στο χρόνο!

   • Αγαπημένη μου Χαρά, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και χαίρομαι για την καινούρια ιδέα που μου προτείνεις! Απελπισία με έπιασε κι εμένα όταν άρχισα να την σκαλίζω αλλά με ξέρεις, έχω ένα πείσμα το παλιό να το κάνω καινούριο που δεν θα την παρατουσα με τίποτα! Σε φιλώ!

  4. Μια ίδια σκέψη με την δική σου την κάνω και εγω όταν περνώ απο σκουπιδότοπους…ομως για να πω την αλήθεια έμεινα με ανοιχτό το στόμα από την μεταμόρφωση της ..έκανες καταπληκτική δουλειά.. ούτε στον ύπνο της η πολυθρόνα..έτσι που άλλαξε… το να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες στα παλιά πράγματα είναι από αυτά που σε κλάνουν χαρούμενη..
   Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλο μήνα να έχεις…φιλιάαα!!!?

   • Ρουλα μου χαίρομαι πολύ για το σχόλιο σου! Μακάρι να έβρισκα πιο συχνά έπιπλα στα σκουπίδια! Θα τα μάζευα όλα! Είναι μεγάλη η χαρά της μεταμόρφωσης, να βλέπεις να αλλάζουν εμφάνιση και να αντέχουν ακόμα περισσότερο στον χρόνο! Σε ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  7,932ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  2,143ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  816ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Μεταμόρφωση παλιού σκαμπό και diy μαξιλάρι με video

  Μεταμόρφωσε το παλιό σου σκαμπό με χρώμα κιμωλίας και diy για το πιο εντυπωσιακό μαξιλάρι που μπορείς να φτιάξεις για κάθισμα σε ένα αναλυτικό video.

  Βάψιμο επίπλου με κιμωλία και παλαίωση με κεριά (video)

  Βάψιμο επίπλου με κιμωλία που έφτιαξα μόνη μου και όλες οι οδηγίες για την παλαίωση του με κεριά σε ένα αναλυτικό video.

  Στεφανάκια και γιρλάντα με φλούδες πορτοκαλιού (video)

  Φτιάξτε εύκολα μικρά στεφανάκια και μια γιρλάντα με φλούδες πορτοκαλιού για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας. Οδηγίες με βίντεο.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Παιδικό υπνοδωμάτιο (τα έπιπλα)

     Θέλω εδώ και μέρες να σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος του δωματίου της Στεφανίας και δεν προλάβαινα.Μια από δω,μια από κει,κάτι οι δουλειές...

  Βιβλιοθήκη από παλέτα για το παιδικό δωμάτιο

  Οδηγίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης με ξύλα από παλέτα και διακόσμηση παιδικού δωματίου. Όταν ολοκλήρωσα το δωμάτιο της Στεφανίας, με βάση τις ανάγκες του...

  Μεταμόρφωση επίπλου για παπούτσια

  Αυτή η παπουτσοθήκη έχει μεταμορφωθεί άλλη μια φορά,δεν έχει παράπονο! Δείτε εδώ πως την είχα βάψει και ζωγραφίσει παλιότερα για να ταιριάζει τότε στο δωμάτιο των μεγαλύτερων...