Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια σε διάφορα χρώματα

Πως για να φτιάξετε μια γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια σε διάφορα σχέδια και χρώματα χαρτιού για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πάει καιρός από την τελευταία ανάρτηση. Πως περνάει έτσι ο χρόνος… Και βέβαια αν χάσεις τον ρυθμό και τον προγραμματισμό σου δύσκολα τον ξαναβρίσκεις. Σήμερα αποφάσισα να γίνει η αρχή να ξαναβρώ τους χαμένους μου ρυθμούς και είμαι εδώ για να επανορθώσω για την απουσία μου, με μια πολύ όμορφη και εύκολη κατασκευή!

Θα φτιάξουμε μια πολύχρωμη γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας την Άνοιξη ή το παιδικό δωμάτιο. Έτοιμοιιιι? Πάμε!

Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια σε διάφορα χρώματα

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας δείξω μια εικόνα για να καταλάβετε τι ακριβώς θα φτιάξουμε. Είναι μια σειρά από λουλούδια φτιαγμένα όλα με γκοφρέ χαρτί και το καθένα κομμένο και δεμένο με διαφορετικό τρόπο. Θα δούμε παρακάτω πως να φτιάξουμε το καθένα από αυτά όμως αυτή η φωτογραφία θα σας βοηθήσει αρκετά για να ξέρετε κάθε φορά πως να κόψετε το χαρτί για το κάθε λουλούδι.

Πως να φτιάξεις λουλούδια από γκοφρέ χαρτί

Πάμε να δούμε πως να φτιάξουμε την γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια.

Όπως βλέπετε όλα τα λουλούδια είναι κομμένα σε διαφορετικά σχήματα από γκοφρέ χαρτί και πριν ξεκινήσουμε πρέπει να σας μιλήσω λίγο για την διαδικασία του κοψίματος η οποία είναι πολύ απλή και ίδια για όλα.

Είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε γκοφρέ χαρτί για τα λουλούδια μας από το οποίο θα κόψουμε μια μεγάλη λωρίδα σε κάθε χρώμα. Αυτήν την λωρίδα θα την διπλώσουμε ώστε να δημιουργήσουμε πολλά τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο. Όσα πιο πολλά πέταλα θέλουμε να έχουν τα λουλούδια μας, τόσο πιο πολλές λωρίδες από το χαρτί θα κόψουμε, συνεπώς δημιουργώντας και περισσότερα τετράγωνα. Ύστερα όπως έχουμε διπλωμένα όλα τα τετράγωνα τα κόβουμε όλα μαζί στο σχήμα που θέλουμε.

Ας δούμε ξεχωριστά πως να φτιάξετε τα λουλούδια από γκοφρέ χαρτί.

Πάμε να τα δούμε στην πράξη με το λουλούδι Νο1.

diy λουλούδια από γκοφρέ χαρτί
  • Στην πρώτη εικόνα του κολάζ βλέπουμε τα χαρτιά όλα μαζί κομμένα σε σχήμα πετάλου.
  • Σε συρματάκι θα κολλήσουμε με σιλικόνη ένα μπαλάκι που πάλι έχουμε φτιάξει με τα χέρια μας από γκοφρέ χαρτί.
  • Με πινέλο και με ατλακόλ (ή με οποιαδήποτε άλλη κόλλα) θα κολλήσουμε τα πέταλα πάνω στο μπαλάκι.
  • Σ’ αυτό το λουλούδι μπορούμε να κολλήσουμε αρκετά πέταλα γιατί δείχνει πολύ όμορφο να είναι πλούσιο.

Το λουλούδι Νο2 είναι φτιαγμένο με τον ίδιο τρόπο όπως το Νο1. Η διαφορά είναι στα πέταλα που έκοψα λιγότερα και μεγαλύτερα αλλά και σε διαφορετικό σχήμα.

Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια

Το λουλούδι Νο3 και Νο5 είναι κι αυτά φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο. Οι διαφορές είναι πάντα στην ποσότητα των πετάλων και στο σχήμα τους. Σ’ αυτά τα λουλούδια δεν θα φτιάξουμε χάρτινο μπαλάκι για το κέντρο αλλά θα φτιάξουμε μικρές λωρίδες χαρτιού και θα τις κολλήσουμε στο συρματάκι. Μετά θα κολλήσουμε τα πέταλα με την γνωστή διαδικασία. Όπως βλέπετε όλα τα χάρτινα λουλούδια είναι φτιαγμένα από γκοφρέ χαρτί ακόμα και το εσωτερικό τους όμως εσείς μπορείτε να φτιάξετε την γιρλάντα σας με ότι χαρτί θέλετε. Αρκεί βέβαια να είναι λεπτό για να κόβεται εύκολα.

Χάρτινα λουλούδια diy

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια diy.

Χάρτινα λουλούδια σε διάφορα σχέδια και χρώματα!

Τα λουλούδια Νο4 και Νο6 είναι κι αυτά φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο πάντα με γκοφρέ χαρτί βέβαια αλλά διαφορετικά από τα προηγούμενα. Εδώ δεν θα χρειαστούμε κόλλα και την δουλειά του δεσίματος θα την κάνει το συρματάκι που είναι διπλωμένο σαν φουρκέτα.

Αφού κόψουμε το χαρτί στο αντίστοιχο σχήμα, θα πάρουμε το σύρμα και θα το τρυπήσουμε σε δύο σημεία μέχρι να βγει από την άλλη πλευρά.

ftiakse xartina louloudia gia diakosmisi

Από την άλλη πλευρά τυλίγουμε το σύρμα για να κλείσει σφιχτά όλα τα κομματάκια του χαρτιού. Ανοίγουμε με τα χέρια μας όλα τα πεταλάκια για να φουντώσουν.

ftiakse xartina louloudia

Μετά τα λουλούδια θα φτιάξουμε και μερικά φύλλα. Θα κόψουμε με τον ίδιο τρόπο πολλά χαρτάκια μαζί σε σχήμα φύλλου. Θα ενώσουμε δύο μαζί με ατλακόλ ή σιλικόνη και ανάμεσά τους θα κολλήσουμε ένα συρματάκι. Καλύτερα να φτιάξουμε αρκετά από αυτά γιατί θα γίνει πιο πλούσια η γιρλάντα μας και ανάμεσα στα χάρτινα λουλούδια θα δείχνουν υπέροχα!

xartina fulla gia louloudia apo

Πως θα ενώσουμε τα λουλούδια που φτιάξαμε.

Αφού έχουμε φτιάξει πολλά λουλούδια, αρκετά από κάθε χρώμα και σχέδιο, πάμε να τα ενώσουμε όλα μαζί φτιάχνοντας μια γιρλάντα. Θα χρειαστούμε ένα χονδρό σπάγκο ή κορδόνι, ένα άλλο πιο λεπτό και εύκαμπτο και κόλλα σιλικόνη.

Πως να φτιάξεις γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια.

Στο χονδρό σπάγκο ή κορδόνι, τυλίγουμε το κάθε λουλούδι με το συρματάκι, το περιστρέφουμε δηλαδή μερικές φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί εκεί. Κόβουμε το περιττό σύρμα και συνεχίζουμε ενώνοντας όλα τα λουλούδια και τα φύλλα πάνω στον σπάγκο.

diy xartina louloudia2B1

Τέλος, τυλίγουμε και κολλάμε με σιλικόνη τον πιο εύκαμπτο σπάγκο πάνω από όλα τα συρματάκια για να τα καλύψουμε.

Φτιάξε χάρτινη γιρλάντα

Τελειώσαμε! Η γιρλάντα είναι έτοιμη για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας!

Γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια με γκοφρέ χαρτί

Μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα στην αρχή της Άνοιξης, τότε που όλα τριγύρω ήταν ακόμα καταπράσινα πήρα αγκαλιά την γιρλάντα μου και πήγα στην εξοχή για φωτογράφιση. Πολύ το ευχαριστήθηκα έχω να σας πω!

Φτιάξε γιρλάντα με χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση.

Όμως αυτή η γιρλάντα φτιάχτηκε για αλλού, όχι για να κρέμεται όπου κι όπου… Ένα σπιτάκι στο βουνό, μετά από μια μεγάλη ατυχία, ανανεώθηκε ολοκληρωτικά και η γιρλάντα από χάρτινα λουλούδια είναι μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής!

Διακόσμηση κρεβατιού με χάρτινα λουλούδια

Μέχρι να βάλω τις φωτογραφίες από το ανανεωμένο σπιτάκι στο βουνό σε μια σειρά, να καταφέρω να διαλέξω μερικές, τις καλύτερες, ανάμεσα σε μια κάρτα μνήμης εντελώς γεμάτη, σας αφήνω με αυτήν την υπέροχη γιρλάντα από γκοφρέ χαρτί που στολίζει αυτό το καταπληκτικό και πολύ παλιό σιδερένιο κρεβάτι!

Διαβάστε επίσης:

Το σπιτάκι στο βουνό-χάρτινη διακοσμητική γιρλάντα.

Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

Καλή συνέχεια σε όλους, σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,833ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ