Βιβλιοθήκη από παλέτα για το παιδικό δωμάτιο

Βιβλιοθήκη από παλέτα! Μια βιβλιοθήκη τοίχου με ξύλα από παλέτα και οδηγίες για την φτιάξετε μόνοι σας. Μια εύκολη κατασκευή για την διακόσμηση και οργάνωση του παιδικού δωματίου.
Όταν ολοκλήρωσα το δωμάτιο της Στεφανίας, με βάση τις ανάγκες του παιδιού και στην προσπάθειά μου να εξοικονομήσω χώρο, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσθέσω μια μικρή βιβλιοθήκη για να την εξυπηρετεί στο καθημερινό της διάβασμα. Καλά τα ράφια πάνω από το γραφείο και πολύ χρήσιμα αλλά και πολύ ψηλά για να τα φτάνει μόνη της και να παίρνει τα βιβλία και τα τετράδια του σχολείου της.
Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια βιβλιοθήκη από παλέτα, κρεμαστή στον τοίχο και κοντά στο γραφείο για να έχει εύκολη πρόσβαση. Είναι αυτές οι λύσεις που έχουμε πει πόσο χρήσιμες είναι για τα δωμάτια με μικρούς χώρους!

Αρχικά σκέφτηκα να πάω στο ξυλουργείο και να ζητήσω να μου κόψουν τα ξύλα που ήθελα. Μετά όμως θυμήθηκα μια παλέτα που είχα στο γκαράζ για άλλη χρήση και είπα γιατί να μην φτιάξεις την βιβλιοθήκη από αυτά τα ξύλα? Μια χαρά θα γίνει και ευκαιρία για ανακύκλωση!
Πως έφτιαξα την βιβλιοθήκη από παλέτα
Για να κάνεις μια παλέτα κομμάτια και να βγάλεις όλες τις τάβλες, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θέλει τα κατάλληλα εργαλεία φαντάζομαι και εγώ δεν τα είχα.

Με ένα κατσαβίδι προσπάθησα και ξεκόλλησα 2 τάβλες και αυτές μου έφταναν!

Καθάρισα τα ξύλα από τις πρόκες, αυτό ήταν πιο εύκολο!

Και μετά καλό τρίψιμο με δύο γυαλόχαρτα. Πρώτα μ’ ένα χονδρό και μετά με πιο ψιλό για να λειανθούν καλά τα ξύλα και να καθαρίσουν.

Ύστερα κόψιμο με την σέγα. Οι δύο τάβλες που χρησιμοποίησα μου έδωσαν τα κομμάτια που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Είναι ακριβώς για δύο ράφια – βιβλιοθήκες.

Επόμενο βήμα το στοκάρισμα. Έκλεισα καλά τις τρύπες από τις πρόκες και άλλες ρωγμές που είχαν τα ξύλα.

Μόλις στέγνωσε ο στόκος έτριψα απαλά πάλι με το γυαλόχαρτο για να ενσωματωθεί με το ξύλο. Τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη από παλέτα ήταν η συναρμολόγηση των κομματιών.

Ξανά στοκάρισμα στις βίδες και ξανά τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Και μετά φυσικά βάψιμο, η αγαπημένη μου από όλες τις διαδικασίες!

Διαβάστε επίσης:
- Μεταμόρφωση παιδικού δωματίου σε εφηβικό
- Τριγωνάκια στους τοίχους του παιδικού δωματίου
- Οργάνωση παιδικού δωματίου
Έτοιμη η κρεμαστή στον τοίχο βιβλιοθήκη από παλέτα!
Η βιβλιοθήκη από παλέτα είναι έτοιμη για το παιδικό δωμάτιο και δεν μπορώ να πω ότι ήταν μια δύσκολη κατασκευή. Είχε κάποια δύσκολα για εμένα βήματα όπως το κόψιμο με την σέγα ή οι τρύπες στον τοίχο με το τρυπάνι αλλά βοήθησε και ο σύζυγος, να τα λέμε κι αυτά!

Ενδεικτικά έχω τοποθετήσει κάποια βιβλία στην καινούρια μας βιβλιοθήκη αλλά στην πραγματικότητα έχει βολέψει πάρα πολύ την Στεφανία γιατί έχει τοποθετήσει εκεί όλα τα βιβλία και τα τετράδια του σχολείου της.

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!


Το γραφείο μας αυτές τις μέρες έχει πάρει φωτιά γιατί εκτός από τα διαβάσματα έχουμε αρχίσει και τις χειροτεχνίες! Έχουμε γεμίσει το σπίτι μάσκες και χρυσόσκονες παντού!!

Τα λουλουδάκια είναι από τους βολβούς μου στο μπαλκόνι και αυτή η χαρά μου που άνθισαν όλοι δεν περιγράφεται!

Λοιπόν, τι λέτε? Δεν είναι τέλειο που από μια ξεχασμένη παλέτα δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη τοίχου που δεν πιάνει και καθόλου χώρο? Χρήσιμη, λειτουργική και όμορφη συγχρόνως!

Με τα ξύλα από τις παλέτες ή και με τις ίδιες τις παλέτες ολόκληρες, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές κατασκευές. Όσο για αυτή τη μίνι βιβλιοθήκη από παλέτα, έχω να σας πω ότι θα φτιάξω κι άλλες ίδιες γιατί έχω μια παραγγελία και… από το διπλανό δωμάτιο!!

Μη χάσετε όλη την ανακαίνιση του παιδικού δωματίου της Στεφανίας με πολλές ιδέες για κατασκευές και διακόσμηση! Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ♥
Για μην χάνετε κανένα παρόμοιο άρθρο:
20 σχόλια
Πωπω!!υπέροχη ιδέα!Αλλά ρε #$%%^^^ τα χέρια μου δεν πιάνουν να τρυπήσω τοίχο με blackndecker όσες φορές το έκανα κατέστρεψα τον τοίχο!..η γωνιά που δείχνεις του γραφείου είναι εξαιρετική!Μου αρέσει πολύ!!Καλημέρα!!
Τι να πω, και τι να πρωτοσχολιάσω! Έγινε υπέροχη η βιβλιοθήκη της μικρής! Ειλικρινά μου άρεσε πάρα πολύ Λαμπρινή μου! φιλάκια πολλά
Πολύ όμορφες και πρακτικές! Θα το προσπαθήσω κι εγώ για το δωμάτιο της μικρής!!!!
Όταν πιάνει το χεράκι γίνονται θαύματα!!! Πολύ ωραία η mini βιβλιοθηκούλα σας , άντε και στη large version.. Φιλιά και καλό ΣΚ!
Το λατρεύω!! Μου αρέσει πάρα πολύ!! Μήπως να έρθετε κι από εδώ σε εμάς μια βόλτα;; Κερνάω καφεδάκι κι ό,τι άλλο θέλετε!! Επίσης … μπορείς να μου πεις για τον πίνακα που έχεις πάνω από το γραφείο;; Υπέροχος κι αυτός!!
Αμέ Κάλλη μου!Ερχόμαστε ευχαρίστως!!!Τον πίνακα σημειώσεων τον αγόρασα από το ικέα!
ΣΕ φιλώ♥
πανεμορφα εγιναν!!! απλα και υπεροχα 🙂
Φοβερή κατασκευή! Τόσο προσεγμένη και ΤΟΣΟ όμορφη!! Μπράβο σου Λαμπρινή, γεια στα χέρια σου!!
Χρυσοχερα και με γούστο!!!! Μπράβο Λαμπρινή μου!!!
Φίλε Μπομπ μάστορα έγραψες πάλι! Και πρακτικές και όμορφες οι βιβλιοθήκες!!
Δεν παίζεσαι !!!!!!!!! Τελεία…
Χρυσοχέρα πραγματικά! Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να το πετύχω, αλλά θα ήθελα ειλικρινά να δοκιμάσω γιατί ψάχνω κάτι για την κρεβατοκάμαρα
Δεν έχω λόγια !!! Ομορφη κατασκευή από μια παλέτα , εντάξει το κόψιμο με τη σέγα είναι δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει !!! Να το χαρεί το κοριτσάκι σου !!!
Έτσι και πιάνουν τα χέρια σου, θαύματα κάνεις!!!
μπράβο κορίτσι!!! σουπερ η ιδεα σου!!!!!!!!!!!!!
Όμορφη ιδέα
Φιλάκια …
Εσύ παιδί μου δεν παλεύεσαι. Πώς κατάφερες κι έκοψες αυτό το χοντρό ξύλο δεν μπορώ να το καταλαβω. Πάντως η βιβλιοθήκη έγινε τέλεια. Γεια στα χέρια σου. Είσαι φοβερή κορίτσι μου.
Φιλάκια πολλά
Πανέμορφο αποτέλεσμα!!! Πεθαίνω για DIY!! Μπράβο μπράβο και ξανά μπράβο <3 Μπορείς να έρθεις να φτιάξεις και το δικό μου δωμάτιο;;; 😛
Τέλειο, τέλειο! Αγαπώ τόσο αυτές τις κατασκευές που προκύπτουν από το πουθενά και με ότι έχουμε… Τέλεια προσθήκη δίπλα από το γραφείο και για την χρήση της αλλά διακοσμεί πολύ όμορφα και τον χώρο. Καλή εβδομάδα Λαμπρινή μου!
Τέλεια έγιναν!Μπράβο που επέλεξες το δύσκολο δρόμο να ανακυκλώσεις την παλέτα και δεν αγόρασες καινούρια ξύλα!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε φίλες μου!Ενθουσιάστηκα κι εγώ πολύ με αυτήν την κατασκευή και σκέφτομαι να φτιάξω εκτός από των κοριτσιών που έχω παραγγελία (!!) και μία για την κουζίνα να τοποθετώ τα βιβλία μαγειρικής μου!Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και εύχομαι να δείτε τις παλέτες από δω και πέρα με άλλο μάτι!!♥