ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους

  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα. Όσοι ψάχνετε ιδέες και λύσεις για κουρτίνες σε εξωτερικό χώρο, είσαστε στο σωστό μέρος γιατί θα σας δείξω πως να φτιάξετε κουρτίνες για το μπαλκόνι σας με το πιο φτηνό υλικό, την λινάτσα!

  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους
  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους

  Αρχικά να σας πω ότι αυτές τις κουρτίνες τις έφτιαξα για το μπαλκόνι μας, για ένα σημείο του μπαλκονιού που από το μεσημέρι μέχρι να δύσει ο ήλιος, δεν μπορείς να καθίσεις ούτε λεπτό από την ζέστη και την αντηλιά γιατί οι ακτίνες του ήλιου το λούζουν ολόκληρο. Είναι κρίμα να έχεις ένα τόσο ευρύχωρο μπαλκόνι, με καταπληκτική θέα και να περιμένεις να πέσει ο ήλιος ή να βραδιάσει για να βγεις έξω να το χαρείς.

  οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες από λινάτσα για το μπαλκόνι σου

  Έφτιαξα αυτές τις κουρτίνες σκίασης με δύο διαφορετικούς τρόπους, για δύο διαφορετικά σημεία του μπαλκονιού. Ας ξεκινήσουμε γιατί έχω πολλά να σας πω για την κατασκευή τους και να μοιραστώ μαζί σας όλες τις οδηγίες και τις συμβουλές μου για να φτιάξετε κι εσείς κουρτίνες από λινάτσα για τους δικούς σας εξωτερικούς χώρους. Δείτε όμως πρώτα πως έδειχνε πριν τις κουρτίνες αυτό το σημείο που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη από σκίαση.

  Γιατί αποφάσισα να φτιάξω κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για το μπαλκόνι μου.

  Ξεκινώντας να σας πω ότι διάλεξα αυτό το υλικό, την λινάτσα, για πολλούς λόγους. Είναι ότι πιο οικονομικό υπάρχει σε ύφασμα. Φαντάζομαι ότι υπάρχει σε διάφορες ποιότητες, όμως αυτή που βρήκα ήταν η ιδανική γιατί είναι αρκετά χοντρή και σταθερή η ύφανσή της. Υπάρχει σε ρολό και πωλείται με το μέτρο στα χρωματοπωλεία γιατί την χρησιμοποιούν για το μάζεμα της ελιάς. Θέλετε να σας πω τιμή? 1.20 του ευρώ το μέτρο και συνολικά για τις δύο κουρτίνες δεν ξόδεψα παραπάνω από 10 ευρώ! Τέλειο?

  Πως έφτιαξα τις κουρτίνες του μπαλκονιού μου.

  Αρχικά μέτρησα και έκοψα την λινάτσα σε δύο ίδια κομμάτια-φύλλα και τα γάζωσα περιμετρικά. Αν δεν έχετε ραπτομηχανή μπορείτε να γυρίσετε τις άκρες και να τις κολλήσετε με ζεστή σιλικόνη. Ύστερα έκοψα λωρίδες, καμιά δεκαριά για το κάθε φύλλο της κουρτίνας.

  Φτιάχνουμε κουρτίνες από λινάτσα.

  Τις δίπλωσα στα δύο και τις στερέωσα με το δίπλωμα στο πάνω μέρος της κουρτίνας.

  Οδηγίες για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι σου.

  Γάζωσα ξανά για να ενώσω τις λωρίδες και τελείωσα! Ο τρόπος αυτός με τις λωρίδες έγινε για να μπορέσω να τις δέσω στο ύψος που ήθελα στην βέργα, η οποία προϋπήρχε εκεί, έτσι ώστε να κρέμονται και τα δύο φύλλα στην ίδια ευθεία. Όπως βλέπετε η βέργα είναι βιδωμένη στην πέργολα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι λοξή!

  Κουρτίνες σκίασης που έφτιαξα για το μπαλκόνι μου από λινάτσα.
  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για το μπαλκόνι.

  Άλλο ένα πράγμα που μου άρεσε στην λινάτσα είναι η διαφάνεια της. Δεν είναι εκείνο το χονδρό ύφασμα που σε απομονώνει εντελώς στον χώρο σου. Έχει μια διαφάνεια που διακρίνεις τι βρίσκεται πίσω από αυτήν χωρίς βεβαίως να υστερεί σε σκίαση, κάθε άλλο!

  Οικονομική λύση για κουρτίνες μπαλκονιού.

  Και επίσης το χρώμα της, αυτό το φυσικό χρώμα που μου αρέσει πολύ και μου ταιριάζει γιατί είναι ουδέτερο! Μπορείς έχοντας τέτοιο χρώμα κουρτίνες και επιλέξεις και μαξιλάρια στις ίδιες αποχρώσεις ή μπορείς ακόμα και να ντύσεις μικρά γλαστράκια με λινάτσα κολλώντας την απλά με ατλακόλ. Το μπεζ αυτό χρώμα σε συνδυασμό με την υφή της λινάτσας, δεν μπορεί παρά μόνο καλοκαίρι να σου θυμίζει!

  Κουρτίνες για το μπαλκόνι από λινάτσα

  Όταν πια πέσει ο ήλιος, τότε όλα αλλάζουν στο μπαλκόνι μας! Με λωρίδες από το ίδιο ύφασμα και με ένα απλό δέσιμο τις μαζεύω στα πλάγια.

  Δεν είναι απαραίτητη η ραπτομηχανή για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι σου.

  Δεν χρειάζεται να έχετε οπωσδήποτε ραπτομηχανή για να φτιάξετε κουρτίνες σαν κι αυτές. Όπως σας είπα και παραπάνω μπορείτε τα στριφώματα να τα κολλήσετε με κόλλα αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, πάρτε βελόνα και κλωστή και ξεκινήστε το ράψιμο. Η λινάτσα είναι πολύ εύκολο υλικό για ράψιμο γιατί έχει αραιή ύφανση και περνάει πολύ εύκολα η βελόνα.

  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για το μπαλκόνι.
  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους

  Για το τραπέζι και τις καρέκλες θα μιλήσουμε πολύ σύντομα σε άλλη ανάρτηση γιατί και γι’ αυτά έχουμε πολλά να πούμε!

  Διαβάστε τα άρθρα:

  Εύκολη και οικονομική λύση για κουρτίνες μπαλκονιού με λινάτσα.
  Εύκολη και οικονομική λύση για κουρτίνες μπαλκονιού με λινάτσα.
  Ιδέες για κουρτίνες μπαλκονιού.

  Ο δεύτερος τρόπος για να φτιάξουμε κουρτίνες σκίασης από λινάτσα.

  Πάμε να δούμε και άλλον ένα τρόπο για να κρεμάσουμε κουρτίνες σκίασης, ελάχιστα πιο δύσκολο από τον πρώτο. Στην άλλη πλευρά του μπαλκονιού μου υπάρχει κι εκεί ένα σημείο που μπαίνει ο ήλιος μόλις ανατέλλει. Καλή και όμορφη η ανατολή αλλά από κάποιο σημείο και μετά ο ήλιος μπαίνει σε ενοχλητικό βαθμό και στέκεται εκεί ακριβώς που καθόμαστε. Χρησιμοποίησα πάλι την λινάτσα αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο και εξίσου όμορφο και εύκολο. Σ’ εκείνο το σημείο είχα να την κρεμάσω σε μια ευθεία και όχι στην λοξή βέργα της πέργολας.

  Μέτρησα λοιπόν από εκεί που τελειώνει το ξύλο της πέργολας μέχρι το ύψος που ήθελα, έκοψα ακριβώς την λινάτσα και γάζωσα περιμετρικά. Ύστερα έκοψα λωρίδες και στερέωσα την κάθε άκρη της λωρίδας πάνω στην κουρτίνα.

  Εύκολη λύση για κουρτίνες σκίασης μπαλκονιού με λινάτσα.
  Πως να φτιάξεις κουρτίνες σκίασης από λινάτσα

  Έκοψα κομμάτια από βέλκρο και γάζωσα το ένα κομμάτι βέλκρο στο πάνω σημείο της κουρτίνας και το άλλο στο τελείωμα της κάθε λωρίδας.

  Οδηγίες για να φτιάξεις κουρτίνες για το μπαλκόνι.

  Έτσι λοιπόν τις κρέμασα περνώντας τις λωρίδες από το ξύλο της πέργολας μέχρι να ακουμπήσουν το άλλο κομμάτι της λωρίδας με το βέλκρο και να “κολλήσουν”.

  Εύκολη λύση για κουρτίνες μπαλκονιού από λινάτσα.

  Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

  Εύκολες κουρτίνες για το μπαλκόνι ή την βεράντα σου από λινάτσα.

  Το μπαλκόνι αμέσως απέκτησε σκιά και μπορούμε πια να καθόμαστε όλες τις ώρες της ημέρας!

  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα.
  Κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για εξωτερικούς χώρους

  Καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού.

  Πάμε να σας δείξω και λίγο απ’ την διακόσμηση του? Οι αλλαγές μου αρέσουν πολύ. Βαριέμαι να βλέπω συνέχεια τα ίδια και πάντα βρίσκω ευκαιρία για μεταμορφώσεις.

  Φτιάξε κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για το μπαλκόνι ή την βεράντα σου.

  Τα έπιπλα τα έβαψα σε γκρι-μπλε απόχρωση και έφυγε το λευκό-τυρκουάζ.

  Διακόσμηση μπαλκονιού.

  Του χρόνου μπορεί να τα βάψω πάλι άσπρα αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία!!!

  Εύκολη διακόσμηση μπαλκονιού.

  Πρόσθεσα γλάστρες με λουλούδια και μόνο με αυτές το μπαλκόνι στολίζεται, κακά τα ψέματα! Όπου και να μπουν τα λουλούδια ή οι πρασινάδες ομορφαίνουν τον χώρο χωρίς πολλά πολλά πράγματα.

  Διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια.

  Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!

  Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες σκίασης από λινάτσα
  Καλοκαιρινό μπαλκόνι.
  Καλοκαίρι στο μπαλκόνι.

  Θα επιστρέψω με την ανάρτηση που σας υποσχέθηκα παραπάνω, για την αλλαγή που έκανα στο τραπέζι και τις καρέκλες. Μη φύγει κανείς! Έχουμε κι άλλα πολλά να δούμε στο blog το επόμενο διάστημα!

  Καλοκαιρινή ανανέωση μπαλκονιού.

  Φτιάξτε κι εσείς κουρτίνες σκίασης από λινάτσα για το μπαλκόνι ή την βεράντα σας!

  Για την ώρα, αν έχετε πρόβλημα σκίασης και θέλετε έναν οικονομικό και ταυτόχρονα όμορφο τρόπο για κουρτίνες, δοκιμάστε τις ιδέες μου και εκτός ότι θα με θυμηθείτε, θα λατρέψετε την λινάτσα και θα την δείτε με διαφορετικό μάτι!

  Βγείτε και απολαύστε το μπαλκόνι σας, με λίγα λουλούδια και ένα βάψιμο σε ότι έπιπλα κι αν έχετε, αμέσως θα αλλάξει όψη και θα σας κρατήσει εκεί για πολλές στιγμές χαλάρωσης μες στο καλοκαιράκι! Να είστε όλοι καλά, σας φιλώ ♥

  Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ωραια ιδεα. Συγχαρητηρια και παλι και ευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζίσας. Η αληθεια είναι οτι δεν ξερω αν μπορω να βρω αυτο το υλικό δηλ την λινάτσα. Λιοπανα εχω δει αλλα δεν ξερω αν υπαρχει τοση μεγάλη διασταση για λινατσα. Ελπιζω να είμαι τυχερη

   • Μαρία μου είναι εύκολο να βρεις την λινάτσα.Κάνε μια έρευνα και θα το διαπιστώσεις.Οι διαστάσεις της δεν ήταν πολύ μεγάλες όπως είναι σχεδόν σε όλα τα υφάσματα.Ήταν το φάρδος της περίπου στα 1,30 εκ.Γι'αυτό έκανα δύο φύλλα στην μια πλευρά!Ευχαριστώ για το σχόλιο!

  2. Welcome back 🙂 Εξαιρετικό tutorial Λαμπρινή μου όπως πάντα!!! 'Εχεις όμως βρε παιδί μου και μιά θέααααααααααα!!!! Η καλύτερη λύση που μπορούσες να σκεφτείς είναι οι κουρτίνες από λινάτσα!!! Βλέπω όμως πολλές αλλαγές γι αυτό και περιμένω με αγωνία τα υπόλοιπα… φιλάκια!

   • Πραγματικά τις αγπάπησα.Για την ποιότητα που ταιριάζει πολύ σε μπαλκόνι αλλά και για το χρώμα,αυτό της άμμου που θυμίζει καλοκαίρι!!Έχουμε κι αλλά να δούμε σύντομα!!Φιλιά!!

  3. Πολύ έξυπνο να βάλεις λινάτσα Λαμπρινή!! Προσωπικά μου αρέσει για το φυσικό αποτέλεσμα που δίνει ομως Νομίζω οτι είναι πιο ανθεκτικό και στον αέρα.

  4. Λαμπρινή μου! Όλα πανέμορφα όπως πάντα! Θέλω κι εγώ να βάλω ύφασμα για σκίαση στην αυλή μας αλλά δεν θέλω να κόβει ο αέρας. Η λινάτσα αφήνει τον αέρα να περάσει ή δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα όταν την κλείνεις;

   • Καθόλου αποπνικτική!!Γι'αυτό την αγαπώ και το ανέφερα κιόλας!Έχει μια σχετική διαφάνεια που δεν σε απομονώνει από τον έξω κόσμο!!Πολλά φιλιά!!

  5. Yπέροχες Λαμπρινή μου.
   Εκανες καταπληκτική δουλειά με ένα τόσο απλό υλικό. Τη λινάτσα τη λατρεύω και μου θυμίζει καλοκαίρι. Νομίζω έκανες την καλύτερη επιλογή.
   Φανταστικό το μπάλκόνι σου.
   Να το ευχαριστηθείτε 😉

   Φιλιά πολλά

  6. Ωραίες οι ιδέες σου, και υλοποιημένες ακόμα πιο ωραίες! Έγινε τέλεια η βεράντα σου να την χαίρεσαι με καλές παρέες!

  7. Καλημέρα, υπέροχη ιδέα και οικονομική!
   Τι τύπο λινατσα επιλέξατε, βλέπω ότι υπάρχουν διάφορα.
   Επίσης δεν μυρίζει?
   Έχω την αίσθηση ότι η λινατσα έχει μια έντονη μυρωδιά…

   • Ευχαριστώ πολύ Γαρυφαλιά! Δεν ξέρω να σου πω ποιος τύπος λινάτσας ήταν. Ένα είδος είχε στο κατάστημα και αυτόν πήρα! Ναι, έχει μια μυρωδιά είναι η αλήθεια όμως αφού είναι εξωτερικού χώρου δεν την καταλάβαμε. Με τον καιρό βέβαια η μυρωδιά εξαφανιζόταν σιγά σιγά οπότε αυτό το θέμα δεν μας ενόχλησε καθόλου!

  8. Καλημέρα! πολύ ωραία η κουρτίνα σου! θέλω να φτιάξω κάτι αντίστοιχο και θέλω να μου πεις αν τις έχεις πλύνει και αν έχουν ξεβάψει από τον ήλιο… μου αρέσει η λινάτσα αλλά φοβάμαι μήπως μαδάει αν δεν την πλύνω πριν τη ραψω και αν την κόψει ο ηλιος..γιαυτό σκέφτομαι και τη λύση του καμποτου σε μπεζ…με ενδιαφέρει η γνώμη σου και η εμπειρία σου. Ευχαριστώ!

   • Καλημέρα Καλλιόπη! Δεν τις έπλυνα ποτέ γιατί ήταν για το μπαλκόνι και δεν με ένοιαζε. Ξεβαψαν λίγο με τον ήλιο, λογικό είναι αλλά μην φανταστείς πολύ. Έτσι κι αλλιώς η λινατσα έχει από μόνη της και μια τέτοια εμφάνιση σαν ξεβαμμένη. Όμως η αλήθεια είναι ότι αφήνει χνουδια. Νομίζω υπάρχουν και καλύτερες ποιότητες σε λινατσα οπότε θα σου πρότεινα να τις δεις σε κατάστημα από κοντά και να αποφασίσεις αν σου κάνει. Αν τις θέλεις κι εσύ για εξωτερικό χώρο μην προβληματίζεσαι γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί. Αν όμως είναι για μες στο σπίτι καλύτερα να το ψάξεις.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  1,266ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ