Ταπετσαρία τοίχου και ανανέωση κουζίνας

Ταπετσαρία τοίχου και πως να ανανεώσετε την κουζίνα σας σε ρουστίκ στυλ. Οδηγίες για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας και ιδέες διακόσμησης.

Τον τελευταίο καιρό έχω μπει δυναμικά στον χώρο της κουζίνας μας και έχω φέρει τα πάνω κάτω. Αυτή η απόφαση για την μεγάλη αλλαγή ήταν για μένα μεγάλη ανάγκη καθώς στα 20 αυτά χρόνια που ζούμε εδώ δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές.

Πέρα από ένα βάψιμο στους τοίχους και μικρές άλλες διακοσμητικές παρεμβάσεις που σου φτιάχνουν την διάθεση, δεν έκανα κάτι άλλο. Δεν ήταν αυτό που λέμε το κάτι άλλο,το διαφορετικό. Την λύση μου την έδωσε η ταπετσαρία τοίχου όμως θα σου μιλήσω για αυτό παρακάτω με κάθε λεπτομέρεια!

Το ήθελα πολύ να αλλάξω την κουζίνα μου κυρίως γιατί ήθελα να της δώσω ένα στυλ και να ξεφύγω από αυτό το ουδέτερο κλασικό στυλ. Που δεν ήξερες και πως να το χαρακτηρίσεις βέβαια σίγουρα όμως ήταν μονότονο και αδιάφορο.

Μεταμόρφωση κουζίνας με ταπετσαρία και κατασκευές
Ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία τοίχου.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βάψω τα ντουλάπια μου.

Σκέφτηκα όλες τις εκδοχές και όλους τους τρόπους βαψίματος. Μέσα μου όμως κάτι μου έλεγε: Λαμπρινή μαζέψου. Τα ντουλάπια σου είναι φτιαγμένα από ξύλο κερασιάς ένα πολύ γερό και ανθεκτικό ξύλο και κάποτε τα πλήρωσες πολύ ακριβά για να τα έχεις. Θυμάμαι όταν τα τοποθέτησα ερχόταν κόσμος να τα δει από κοντά για να αποφασίσει αν θα επιλέξει αυτό το ξύλο για την κουζίνα του σπιτιού του. Κάτι σαν έκθεση είχε γίνει δηλαδή η κουζίνα μου και όχι άδικα! Ήμουν πολύ χαρούμενη τότε που τους άρεσε πολύ και τελικά ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο με μένα!

Όλα αυτά ήταν που με δυσκόλεψαν πολύ στην απόφασή μου να τα βάψω και βέβαια με αρκετές αμφιβολίες για το αποτέλεσμα. Καλά είναι και τα χρώματα κιμωλίας, μια χαρά είναι και η ριπολίνη. Όμως από την μια ήξερα ότι δεν είμαι επαγγελματίας για να κάνω τέλεια δουλειά και από την άλλη έπρεπε να εγγυηθώ στον εαυτό μου για το αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να ήταν ισάξιο με το προηγούμενο για να μην το μετανιώσω ούτε στιγμή. Έχω δει πολλές φορές ο κόσμος να βάφει τα ντουλάπια του και πολύ λίγες φορές μπορώ να πω έχω δει άψογη δουλειά. Να είστε προσεχτικοί όταν το κάνετε αυτό. Δεν είναι όλα για βάψιμο!

Άφησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτήν την ιδέα και ξεκίνησα να σχεδιάζω τα πρώτα μου βήματα.

Το στυλ που ήθελα να δώσω στην κουζίνα μου ήταν στο μυαλό μου ξεκάθαρο, ρουστίκ με μια ιδέα από farmhouse.

Ίσως και λίγο minimal από τις απλές γραμμές της τραπεζαρίας μου. Να έχει στοιχεία από όλα αυτά τα στυλ χωρίς να είναι απόλυτα μέσα στον χώρο. Τα χρώματα που ήθελα να παίξουν ήταν κι αυτά ξεκάθαρα στην σκέψη μου. Έτσι το μαύρο, το γκρι και το χρώμα του ξύλου θα ήταν η παλέτα που θα κατευθυνόμουν. Σκεφτόμουν το γκρι ανοιχτό για τους τοίχους και ίσως μια τεχνοτροπία σε κάποιον άλλο για να δώσω ένταση στον χώρο.

Τότε συνάντησα την εταιρία Photowall με ταπετσαρίες και ενθουσιάστηκα από τα απίστευτα σχέδια που είδα! Βεβαιώθηκα αμέσως ότι τον ένα τοίχο θα τον έντυνα με ταπετσαρία και ξεκίνησα την αναζήτηση ανάμεσα στα δεκάδες σχέδια που έχει και στο στυλ που ήθελα. Είμαι βέβαιη ότι καλύτερη επιλογή από αυτήν με το παλιό τουβλάκι δεν θα μπορούσα να κάνω!

Πως τοποθέτησα την ταπετσαρία τοίχου.

Μέτρησα τον τοίχο μου και συμπλήρωσα ακριβώς τις διαστάσεις που ήθελα. Έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις πιο κομμάτι της ταπετσαρίας θέλεις να σου σταλεί. Κομμάτι το οποίο έρχεται σε ρολό και αριθμημένο με τις ενδείξεις για το που πρέπει να το κόψεις. Έτσι εύκολα το ένα κομμάτι έρχεται σε συνέχεια με το άλλο για ευκολία και γρήγορη τοποθέτηση.

Επίσης μπορείς να επιλέξεις την ποιότητα που θέλεις, stardard ή premium. Και στις δύο επιλογές η ποιότητα είναι ίδια με την διαφορά ότι στην premium επιλογή η ταπετσαρία διαθέτει ένα επιπλέον στρώμα που δίνει ματ φινίρισμα. Αυτή είναι και η δική μου επιλογή στην ταπετσαρία τοίχου που επέλεξα!

Επίσης απόλυτα χρήσιμο είναι και το κιτ για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας τοίχου το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Το απίστευτο ήταν ότι η παραγγελία με την ταπετσαρία ήρθε στο σπίτι μου σε δύο μέρες από την Σουηδία!

Δεν είχα καμιά εμπειρία με τοποθέτηση ταπετσαρίας στο παρελθόν.

Η εταιρία όμως με τα αριθμημένα πάνελ, τις οδηγίες με βίντεο για την τοποθέτηση και κυρίως με την ποιότητα σου εξασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία. Γιατί δεν πρόκειται για ένα απλό χαρτί! Φροντίζει να αποφύγεις λάθη αλλά και όλη η διαδικασία να είναι πολύ ευχάριστη και πετυχημένη ακόμα κι αν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία!

Στην εταιρεία εκτός από τις ταπετσαρίες θα βρεις επίσης χιλιάδες σχέδια εκτυπωμένα σε καμβά σε πολλές μορφές και μεγέθη. Έτσι μπορείς για να επιλέξεις πιο σου ταιριάζει καλύτερα στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

Αν αποφασίσεις να κάνεις κι εσύ την μεγάλη αλλαγή στον χώρο σου και αφού διαλέξεις μην ξεχάσεις να προσθέσεις στο ταμείο τον κωδικό έκπτωσης lamproukam25 για να κερδίσεις 25% έκπτωση στις αγορές σου μέχρι το τέλος Ιουλίου!

Η ταπετσαρία τοίχου στην κουζίνα μου!

Νομίζω ότι το πριν με το μετά είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια!

Πριν και μετά μεταμόρφωση κουζίνας με ταπετσαρία στον τοίχο
Μεταμόρφωση κουζίνας, το πριν και το μετά.
Πριν και μετά ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία στον τοίχο.
Πριν και μετά ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία στον τοίχο.

Δεν χορταίνω να την βλέπω! Την αγάπησα ξανά από την αρχή και η ιδέα να βάψω τα ντουλάπια μου πέταξε μακριά! Με την ταπετσαρία τοίχου σε παλιό τουβλάκι που έβαλα αγάπησα ακόμα περισσότερο και τα ντουλάπια που τώρα ταιριάζουν απίστευτα στο στυλ που της έδωσα!

Διακόσμηση κουζίνας με ταπετσαρία τοίχου
Ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία στον τοίχο.
Εύκολη και οικονομική ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία τοίχου
rustic-decor-kitchen
Διακόσμηση κουζίνας και ταπετσαρία τοίχου.
Διακόσμηση σε industrial-rustic στυλ κουζίνας

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το αποτέλεσμα και νομίζω το νιώθεις κι εσύ αυτό! Σε ξεχωριστή ανάρτηση θα σου μιλήσω με όλες τις λεπτομέρειες για αυτήν την αλλαγή και για όλα τα diy που έκανα. Είναι πολλά και ξέρω ότι σου αρέσει πολύ να τα βλέπεις! Θα σου μιλήσω για τις οικονομικές λύσεις και αγορές για την μεταμόρφωση της κουζίνας μου, δίνοντας της με τον καλύτερο τρόπο το στυλ που ήθελα!

Μην χάσεις την ανακαίνιση που έκανα σε ένα μεγάλο project στο σπιτάκι στο βουνό που σου δείχνω κι εκεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή που έκανα στην κουζίνα με οικονομικούς και εύκολους τρόπους!

industrial διακόσμηση κουζίνας

Διαβάστε το άρθρο: Διακόσμηση σαλονιού με ταπετσαρία στον τοίχο

Ταπετσαρία τοίχου στην κουζίνα και διακόσμηση

Μέχρι τότε να είσαι καλά! Σε φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι λες τώρα!!! Απιστευτη αλλαγη!!!
  Αλλαξε ο χωρος εντελώς!
  Εχω σκεφτει πολλές φορες να βάλω ταοετσαρία στην κρεβατοκάμαρα και στο σαλόνι, ποτε δεν μου είχε περασει από το μυαλό η κουζίνα!
  Ειμαι φανατικά υπέρ γιατί μπαίνει ευκολα και βγαίνει επισης όταν τη βαρεθείς. Ασε που τα νεα σχέδια καμια σχέση δεν εχουν με τα παλιά, μονότονα.
  Με γειά η νέα κουζίνα!!

 2. Η αλλαγή εντυπωσιακή και πάρα πολύ όμορφη πολύ καλά έκανες και δεν άλλαξες χρώμα στα ντουλάπια σου..ταίριαξε τέλεια με το τουβλάκι..και όπως λέει η Νίκη από πάνω αν το βαρεθείς το αλλάζεις.. άξιζε η αναμονή πάντως Λαμπρούκα μου..
  Να περνας όμορφα με ότι σου αρέσει να κάνεις καλό σου μεσημεράκι…?

 3. Ουάου!!! Καταπληκτική διαφορά!! Ο χώρος έγινε πολύ ζεστός και φιλόξενος. Πολύ σοφή απόφαση να μην πειράξεις αυτά τα υπέροχα ντουλάπια… Γεια στα χέρια σου!!

 4. υπεροχοοοοοοοοοοοοοοοο πως γλυτωσε μεχρι τωρα κ δεν το εφτιαξες απορω!!! ηρθε η ωρα του λοιπον κ εγινε σουπερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,825ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ