ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Διακόσμηση βάζου με γυαλάκια της θάλασσας

  Αξιοποιήστε τα παλιά σας βαζάκια και τα γυαλάκια της θάλασσας που θα μαζέψετε το καλοκαίρι από τις παραλίες, φτιάχνοντας ένα υπέροχο φαναράκι-κηροπήγιο.

  Είναι από τους αγαπημένους μου καλοκαιρινούς θησαυρούς τα γυαλάκια της θάλασσας. Περισσότερο και από τα κοχύλια και από οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να μαζέψει το καλοκαίρι από τις παραλίες. Το έχουν καταλάβει και τα παιδιά μου και κάθε φορά που τα βλέπουν, τα μαζεύουν για την μανούλα!

  Τα έχετε δει εσείς όταν πάτε στην θάλασσα? Ξέρετε τι είναι αυτά τα πανέμορφα γυαλάκια?

  Είναι γυαλιά από μπουκάλια που έχουν σπάσει και βρέθηκαν κοντά στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να αμμοβοληθούν και να σμιλευτούν με φυσικό τρόπο από την ίδια την θάλασσα και την άμμο. Τα βρίσκει κανείς σε διάφορα χρώματα και σχήματα γιατί έτσι δημιουργούνται κατά το σπάσιμο και με το πέρασμα του χρόνου δίνεται σε αυτά τα γυαλιά η αίσθηση του θαμπού.

  Το μάτι μου πια έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ να τα εντοπίζει, που δεν μου ξεφεύγει ακόμα και το πιο μικρό γυαλάκι της θάλασσας!

  Οδηγίες για να διακοσμήσεις ένα βαζάκι με γυαλάκια από την θάλασσα

  ~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς-Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~

  Το μεταμορφωμένο μου βαζάκι βέβαια δεν θα είναι και το μόνο που θα δείτε σαν ιδέα διακόσμησης αλλά και αξιοποίησης των βάζων που έχουμε μαζέψει στα ντουλάπια μας. Από χθες και για δύο εβδομάδες, έχετε να πάρετε πολλές ιδέες γιατί η ομάδα των Creative Bloggers έχει σαν θέμα για αυτόν τον μήνα τα γυάλινα, οπότε καταλαβαίνετε!

  creative bloggers

  Πάμε να σας δείξω πόσο εύκολα έφτιαξα το δικό μου βαζάκι, που το έντυσα με γυαλάκια της θάλασσας και μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο φανάρι-κηροπήγιο.

  Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ένα παλιό βάζο, μια κόλλα ειδική για να κολλάει γυαλί με γυαλί, γυαλάκια της θάλασσας και στόκο σε σκόνη.

  Τα υλικά που χρειάζονται για να ντύσεις ένα βαζάκι με γυαλάκια από την θάλασσα

  Το βαζάκι μας πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό. Δεν πρέπει να έχει καθόλου σκόνες ή κάθε ίχνος λίπους για να πιάσει καλά η κόλλα. Με αυτές τις ειδικές κόλλες, μια σταγόνα είναι αρκετή για να κολλήσει το μικρό γυαλάκι στο βάζο. Κολλάμε τα γυαλάκια το ένα κοντά στο άλλο γεμίζοντας με γυαλάκι την κάθε περιοχή που θα μένει κενή. Δεν μας νοιάζει αν αφήσουμε σε κάποιο σημείο μεγαλύτερο κενό. Θα στοκάρουμε αργότερα και θα κλείσουν όλες οι τρύπες.

  Κολάμε τα γυαλάκια της θάλασσας πάνω στο βάζο

  Θα αφήσουμε λίγη ώρα το βάζο με τα γυαλάκια να στεγνώσει καλά. Μετά θα ετοιμάσουμε τον στόκο. Είναι καλύτερα να αγοράστε στόκο σε σκόνη για να τον φτιάξετε στην πυκνότητα που πρέπει. Θα βάλουμε μερικές κουταλιές στόκου σ’ ένα μπολ και λίγο νερό. Προσοχή, δεν θέλουμε να βγει πολύ αραιό το μείγμα μας και τρέξει από το βάζο.

  Στοκάρουμε για να γεμίσουν τα κενά που αφήνουν τα γυαλάκια πάνω στο βάζο

  Θ’ απλώσουμε τον στόκο μ’ ένα κουτάλι πιέζοντας ελαφρά για να κλείσουμε όλα τα κενά ανάμεσα στα γυαλάκια. Χρειάζεται λίγη ποσότητα κάθε φορά. Μην πάτε από την αρχή να το φορτώσετε με στόκο για να έχετε τον έλεγχο και να γεμίζετε πολύ καλά τα κενά.

  Μετά με τα χέρια σας, φορέστε γάντια αν θέλετε, προσπαθήστε να λειάνετε και να αφαιρέσετε στην ουσία, τον περιττό στόκο. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

  Στοκάρισμα βάζου με γυαλάκια από την θάλασσα

  Σε αυτό το σημείο θα το αφήσουμε όλη νύχτα ή 8 ώρες για να στεγνώσει καλά. Δεν το πειράζουμε όλη την ώρα να δούμε αν στέγνωσε. Θα στεγνώσει, είναι σίγουρο! Απλά θέλει τον χρόνο του.

  Εγώ το άφησα μια νύχτα να στεγνώσει και το πρωί ήταν έτοιμο.

  Όταν είναι έτοιμο θα βρέξουμε ένα σφουγγάρι, θα το στύψουμε καλά και θα σκουπίσουμε το βάζο για να φύγει ο περιττός στόκος και να καθαρίσουν τα γυαλάκια.

  Ανακύλωσε τα παλιά σου βαζάκια

  Το καθάρισμα με το σφουγγάρι μπορεί να γίνει μερικές φορές μέχρι να καθαρίσουν καλά τα γυαλάκια και να φανεί το χρώμα τους. Φεύγει εύκολα ο στόκος από το γυαλί ενώ στα κενά που έχουμε γεμίσει, ο στόκος θα έχει σκληρύνει εντελώς σαν πέτρα και δεν θα φύγει.

  Μεταμόρφωσε το απλό βαζάκι σε ένα υπέροχο διακοσμητικό

  Το βαζάκι μας είναι έτοιμο! Δεν ήταν και πολύ δύσκολο για να το φτιάξετε κι εσείς έτσι δεν είναι?

  Οδηγίες για να διακοσμήσεις ένα απλό βαζάκι

  Συμπληρώνοντας την κατασκευή θέλω να σας πω ότι μπορεί να μην έχετε μαζέψει γυαλάκια από την θάλασσα γιατί δεν τα βρίσκετε ή δεν τα γνωρίζετε, όμως αν θέλετε μπορείτε να αγοράστε μια συσκευασία με γυαλάκια από κατάστημα με είδη για χόμπι.Υπάρχουν και θα τα βρείτε και σε πολύ όμορφα χρώματα.

  Διακόσμηση βάζου με γυαλάκια από την θάλασσα

  Επίσης η κόλλα πρέπει να είναι ειδική που να κολλάει γυαλί με γυαλί. Μη χρησιμοποιήσετε ατλακόλ και φυσικά όχι θερμή σιλικόνη γιατί αν το βαζάκι σας προορίζεται για φανάρι ή κηροπήγιο τότε καταλαβαίνετε ότι με την ζέστη θα ξεκολλήσουν τα γυαλάκια.

  Αφού λοιπόν το δικό μου βαζάκι προορίστηκε για φαναράκι, δείτε το και με κερί αναμμένο στο εσωτερικό του!

  Φτιάξε ένα φανάρι από ένα απλό βάζο και γυαλάκια από την θάλασσα

  Στην ουσία, τι κάναμε με αυτόν τον τρόπο που φτιάξαμε το φανάρι?

  Αφήσαμε το φως να περάσει μόνο από τα γυαλάκια και μάλιστα με χρωματιστό τρόπο, κλείνοντας το υπόλοιπο μέρος του γυαλιού με τον στόκο.

  Την νύχτα δείχνει πανέμορφο με αναμμένο κερί μέσα!

  Φτάξε φανάρι-κηροπήγιο με ένα βάζο και γυαλάκια της θάλασσας

  Έχουμε δει πολλές φορές στο blog τρόπους για να αξιοποιούμε τα γυάλινα βαζάκια που μας περισσεύουν. Θυμηθείτε τις 80+ ιδέες με γυάλινα βάζα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την διακόσμησή τους και τις οδηγίες για το βάψιμο των γυάλινων βάζων με 3 εύκολες τεχνικές.

  Αυτή ήταν η δική μου κατασκευή με το γυάλινο βαζάκι και τα γυαλάκια της θάλασσας που μάζευα τόσο καιρό από τις παραλίες! Ακολουθεί το πρόγραμμα των υπόλοιπων Creative Blogger για να μην χάσετε καμιά ιδέα αξιοποίησης των γυάλινων αντικειμένων σας.

  Για τον μήνα Ιούνιο φιλοξενούμε με χαρά σαν guest post την Μαρίνα από το To e-periodiko mas λόγω απουσίας της Κικής και των κοριτσιών Λένα και Κατερίνα μόνο για αυτόν τον κύκλο αναρτήσεων.

  Καλή συνέχεια! Σας φιλώ ♥

  Λαμπρινή Μιχαήλ
  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. οο τέλειο! μου έδωσες ιδέα να το.. εντάξω στο "πρόγραμμα" κατασκευών που είχα ξεκινήσει προκειμένου να έχει μια πρώτη επαφή με τον.. Γκαουντί!

  2. Αγαπημένο χόμπυ το μάζεμα αυτών των γυαλιών της θάλασσας.
   Αν στο κάμπιγκ που πάμε είχε να μαζέψω, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη.
   Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.
   Είναι κάτι που το σκέφτομαι να το κάνω .
   Φιλιά.

  3. Θελω να το φτιάξω τώρα!!! Είναι τέλειο! Τα λατρεύω τα γυαλάκια, τα μαζεύω μανιωδώς και , ναι,έχω εκπαιδεύσει το λαό να μου τα μαζεύει! Χα,χα! Μιλάμε για έρωτα… δες το χρονικό του εδω:
   oneiropoieio.gr/2016/06/blog-post.html?m=1
   Φιλιά καλοκαιρινα!

   • Το είδα Νίκη μου!!!Υπέροχα όλα!Εννοείται πως αγαπάμε γυαλάκια της θάλασσας και μαζεύουμε ακόμα και το πιο μικρό!Αστράφτει το μάτι μου όταν τα εντοπίζω!!χαχαχα

  4. Λοιπόν, το πιστεύεις ότι τα ψάχνω κάθε χρόνο στη Κρήτη και πολύ σπάνια βρίσκω. Τόσο σπάνια που έχω αρχίσει να πιστευω πως με αποφεύγουν!! 😀 Είναι πολύ ωραίο το φαναράκι και αυτά του τύπου μωσαικό είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.

   • Δεν πίνουν πολλές μπύρες φαίνεται στις παραλίες της Κρήτης!!χαχαχα Από σπασμένα τέτοια μπουκάλια δημιουργούνται!Ευχαριστώ πολύ Ελεάνα μου!!!

  5. Πόσο όμορφο είναι Λαμπρινή, ιδιαίτερα όταν είναι φωτισμένο!! Καταπληκτική ιδέα και εκτέλεση, συγχαρητήρια!
   Ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!
   Καλή εβδομάδα, φιλιά!
   Μαρίνα

  6. Λατρεύω τα γυαλάκια, μαζεύω πολλά κάθε καλοκαίρι μια και είμαι τυχερή και έχει η παραλία που έχω εξοχικό στη Χαλκιδική. Λατρεύω να κάνω διάφορες κατασκευές με αυτά. Πολύ χαίρομαι που βλέπω κι άλλους να τα μαζεύουν και να τα χρησιμοποιούν. AriadnefromGreece!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-LamproukaΜε λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  7,108ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  2,143ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  578ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι

  Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα τα απαραίτητα, οδηγίες, συμβουλές, ιδέες και λύσεις για την διακόσμηση και επίπλωση του.

  Ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία τοίχου

  Πως να ανανεώσετε την κουζίνα σας με ταπετσαρία τοίχου σε ρουστίκ στυλ. Οδηγίες για την τοποθέτηση της και ιδέες διακόσμησης.

  Ανανέωση επίπλων μπαλκονιού και τραπεζάκι από παλέτες

  Οδηγίες για ανανέωση επίπλων του μπαλκονιού σου και κατασκευές όπως ένα τραπεζάκι από παλέτες και μια βάση για τα λουλούδια σου.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Κατασκευή κάδρων και μεταμόρφωση ρολογιού και γλάστρας

  Κατασκευή κάδρων και μεταμόρφωση ρολογιού και γλάστρας

  Μεταμόρφωση τζακιού στο εξοχικό σπιτάκι

  Πλησιάζω προς το τέλος της αναφοράς μου για το σπιτάκι στο βουνό.Ξεκίνησα πριν από ένα μήνα περίπου αυτήν την μεταμόρφωση-ανακαίνιση και δεν μπορούσα να...

  Παιδικό υπνοδωμάτιο (το πριν και το μετά)

  Όταν ξεκίνησα την μεταμόρφωση του παιδικού δωματίου της Στεφανίας είχα στο μυαλό μου μερικά βασικά στοιχεία που ήθελα σίγουρα ν'αλλάξω και κάποιες ιδέες που...