Γυαλάκια της θάλασσας κατασκευή σε γυάλινο βάζο

Γυαλάκια της θάλασσας και μια όμορφη κατασκευή για να αξιοποιήστε τα παλιά σας βάζα με τα γυαλάκια που θα μαζέψετε το καλοκαίρι από τις παραλίες, φτιάχνοντας ένα υπέροχο φαναράκι – κηροπήγιο.

Είναι από τους αγαπημένους μου καλοκαιρινούς θησαυρούς τα γυαλάκια της θάλασσας. Περισσότερο και από τα κοχύλια και από οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να μαζέψει το καλοκαίρι από τις παραλίες. Το έχουν καταλάβει και τα παιδιά μου και κάθε φορά που τα βλέπουν, τα μαζεύουν για την μανούλα! Το μάτι μου πια έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ να τα εντοπίζει, που δεν μου ξεφεύγει ακόμα και το πιο μικρό γυαλάκι της θάλασσας!

Τα έχετε δει εσείς όταν πάτε στην θάλασσα? Ξέρετε τι είναι αυτά τα πανέμορφα γυαλάκια? Είναι γυαλιά από μπουκάλια που έχουν σπάσει και βρέθηκαν κοντά στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να αμμοβοληθούν και να σμιλευτούν με φυσικό τρόπο από την ίδια την θάλασσα και την άμμο. Τα βρίσκει κανείς σε διάφορα χρώματα και σχήματα γιατί έτσι δημιουργούνται κατά το σπάσιμο και με το πέρασμα του χρόνου δίνεται σε αυτά τα γυαλιά η αίσθηση του θαμπού.

Οδηγίες για να διακοσμήσεις ένα βάζο με γυαλάκια από την θάλασσα

Το μεταμορφωμένο μου βαζάκι βέβαια δεν θα είναι και το μόνο που θα δείτε σαν ιδέα διακόσμησης αλλά και αξιοποίησης των βάζων που έχουμε μαζέψει στα ντουλάπια μας. Από χθες και για δύο εβδομάδες, έχετε να πάρετε πολλές ιδέες γιατί η ομάδα των Creative Bloggers έχει σαν θέμα για αυτόν τον μήνα τα γυάλινα, οπότε καταλαβαίνετε!

Κατασκευή με γυαλάκια της θάλασσας, φαναράκι – κηροπήγιο σε βάζο.

Πάμε να σας δείξω την δική μου κατασκευή και πόσο εύκολα έφτιαξα το δικό μου βάζο, που το έντυσα με γυαλάκια της θάλασσας και μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο φανάρι – κηροπήγιο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ένα παλιό βάζο, μια κόλλα ειδική για να κολλάει γυαλί με γυαλί, γυαλάκια της θάλασσας και στόκο σε σκόνη.

Υλικά για την κατασκευή με το βάζο και τα γυαλάκια

Το βαζάκι μας πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό. Δεν πρέπει να έχει καθόλου σκόνες ή κάθε ίχνος λίπους για να πιάσει καλά η κόλλα. Με αυτές τις ειδικές κόλλες, μια σταγόνα είναι αρκετή για να κολλήσει τα γυαλάκια της θάλασσας στο βάζο. Κολλάμε τα γυαλάκια το ένα κοντά στο άλλο γεμίζοντας με γυαλάκι την κάθε περιοχή που θα μένει κενή. Δεν μας νοιάζει αν αφήσουμε σε κάποιο σημείο μεγαλύτερο κενό. Θα στοκάρουμε αργότερα και θα κλείσουν όλες οι τρύπες.

Κολάμε τα γυαλάκια της θάλασσας πάνω στο βάζο

Θα αφήσουμε λίγη ώρα το βάζο με τα γυαλάκια της θάλασσας να στεγνώσει καλά. Μετά θα ετοιμάσουμε τον στόκο. Είναι καλύτερα να αγοράστε στόκο σε σκόνη για να τον φτιάξετε στην πυκνότητα που πρέπει. Θα βάλουμε μερικές κουταλιές στόκου σ’ ένα μπολ και λίγο νερό. Προσοχή, δεν θέλουμε να βγει πολύ αραιό το μείγμα μας και τρέξει από το βάζο.

Στοκάρουμε για να γεμίσουν τα κενά που αφήνουν τα γυαλάκια πάνω στο βάζο

Θ’ απλώσουμε τον στόκο μ’ ένα κουτάλι πιέζοντας ελαφρά για να κλείσουμε όλα τα κενά ανάμεσα στα γυαλάκια. Χρειάζεται λίγη ποσότητα κάθε φορά. Μην πάτε από την αρχή να το φορτώσετε με στόκο για να έχετε τον έλεγχο και να γεμίζετε πολύ καλά τα κενά. Μετά με τα χέρια σας, φορέστε γάντια αν θέλετε, προσπαθήστε να λειάνετε και να αφαιρέσετε στην ουσία, τον περιττό στόκο. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

Στοκάρισμα βάζου με γυαλάκια από την θάλασσα

Για να πετύχει η κατασκευή μας αφήνουμε το βάζο να στεγνώσει όλη νύχτα.

Σε αυτό το σημείο θα το αφήσουμε όλη νύχτα ή 8 ώρες για να στεγνώσει καλά. Δεν το πειράζουμε όλη την ώρα να δούμε αν στέγνωσε. Θα στεγνώσει, είναι σίγουρο! Απλά θέλει τον χρόνο του. Εγώ το άφησα μια νύχτα να στεγνώσει και το πρωί ήταν έτοιμο. Όταν είναι έτοιμο θα βρέξουμε ένα σφουγγάρι, θα το στύψουμε καλά και θα σκουπίσουμε το βάζο για να φύγει ο περιττός στόκος και να καθαρίσουν καλά τα γυαλάκια της θάλασσας.

Ανακύκλωσε τα παλιά σου βαζάκια

Το καθάρισμα με το σφουγγάρι μπορεί να γίνει μερικές φορές πάνω στο βάζο μέχρι να καθαρίσουν καλά τα γυαλάκια της θάλασσας και να φανεί το χρώμα τους. Φεύγει εύκολα ο στόκος από το γυαλί ενώ στα κενά που έχουμε γεμίσει, ο στόκος θα έχει σκληρύνει εντελώς σαν πέτρα και δεν θα φύγει.

Γυαλάκια της θάλασσας κατασκευή σε γυάλινο βάζο

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Η κατασκευή μας με το βάζο και τα γυαλάκια της θάλασσας είναι έτοιμη!

Το βαζάκι μας είναι έτοιμο! Δεν ήταν και πολύ δύσκολο για να το φτιάξετε κι εσείς έτσι δεν είναι?

Οδηγίες για να διακοσμήσεις ένα απλό βάζο με γυαλάκια της θάλασσας
Οδηγίες για να διακοσμήσεις ένα απλό βάζο με γυαλάκια από την θάλασσα

Τελειώνοντας με την κατασκευή θέλω να σας πω ότι μπορεί να μην έχετε μαζέψει γυαλάκια γιατί δεν τα βρίσκετε ή δεν τα γνωρίζετε, όμως αν θέλετε μπορείτε να αγοράστε μια συσκευασία με γυαλάκια της θάλασσας από κατάστημα με είδη για χόμπι και να κάνατε την δική σας κατασκευή πάνω σε βάζο ή όπου αλλού θέλετε. Υπάρχουν και θα τα βρείτε και σε πολύ όμορφα χρώματα.

Διακόσμηση βάζου με γυαλάκια από την θάλασσα

Επίσης η κόλλα πρέπει να είναι ειδική που να κολλάει γυαλί με γυαλί. Μη χρησιμοποιήσετε ατλακόλ και φυσικά όχι θερμή σιλικόνη γιατί αν το βαζάκι σας προορίζεται για φανάρι ή κηροπήγιο τότε καταλαβαίνετε ότι με την ζέστη θα ξεκολλήσουν τα γυαλάκια.

Πως δείχνει την νύχτα το φαναράκι από βάζο με κερί στην μέση.

Αφού λοιπόν το δικό μου βαζάκι προορίστηκε για φαναράκι, δείτε το και με κερί αναμμένο στο εσωτερικό του!

Κατασκευή φαναράκι ή κηροπήγιο με βάζο και γυαλάκια της θάλασσας
Κατασκευή φαναράκι ή κηροπήγιο με βάζο και γυαλάκια της θάλασσας

Στην ουσία με αυτήν την κατασκευή αφήσαμε το φως να περάσει μόνο από τα γυαλάκια της θάλασσας και μάλιστα με χρωματιστό τρόπο, κλείνοντας το υπόλοιπο μέρος του γυαλιού με τον στόκο. Την νύχτα δείχνει πανέμορφο με αναμμένο κερί μέσα!

Φανάρι-κηροπήγιο με βάζο και γυαλάκια της θάλασσας

Έχουμε δει πολλές φορές στο blog τρόπους για να αξιοποιούμε τα γυάλινα βαζάκια που μας περισσεύουν. Διαβάστε επίσης:

Αυτή ήταν η δική μου κατασκευή με το γυάλινο βάζο και τα γυαλάκια της θάλασσας που μάζευα τόσο καιρό από τις παραλίες! Ακολουθεί το πρόγραμμα των υπόλοιπων Creative Blogger για να μην χάσετε καμιά ιδέα αξιοποίησης των γυάλινων αντικειμένων σας.

Καλή συνέχεια! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οο τέλειο! μου έδωσες ιδέα να το.. εντάξω στο "πρόγραμμα" κατασκευών που είχα ξεκινήσει προκειμένου να έχει μια πρώτη επαφή με τον.. Γκαουντί!

 2. Αγαπημένο χόμπυ το μάζεμα αυτών των γυαλιών της θάλασσας.
  Αν στο κάμπιγκ που πάμε είχε να μαζέψω, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη.
  Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.
  Είναι κάτι που το σκέφτομαι να το κάνω .
  Φιλιά.

 3. Θελω να το φτιάξω τώρα!!! Είναι τέλειο! Τα λατρεύω τα γυαλάκια, τα μαζεύω μανιωδώς και , ναι,έχω εκπαιδεύσει το λαό να μου τα μαζεύει! Χα,χα! Μιλάμε για έρωτα… δες το χρονικό του εδω:
  oneiropoieio.gr/2016/06/blog-post.html?m=1
  Φιλιά καλοκαιρινα!

  • Το είδα Νίκη μου!!!Υπέροχα όλα!Εννοείται πως αγαπάμε γυαλάκια της θάλασσας και μαζεύουμε ακόμα και το πιο μικρό!Αστράφτει το μάτι μου όταν τα εντοπίζω!!χαχαχα

 4. Λοιπόν, το πιστεύεις ότι τα ψάχνω κάθε χρόνο στη Κρήτη και πολύ σπάνια βρίσκω. Τόσο σπάνια που έχω αρχίσει να πιστευω πως με αποφεύγουν!! 😀 Είναι πολύ ωραίο το φαναράκι και αυτά του τύπου μωσαικό είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα.

  • Δεν πίνουν πολλές μπύρες φαίνεται στις παραλίες της Κρήτης!!χαχαχα Από σπασμένα τέτοια μπουκάλια δημιουργούνται!Ευχαριστώ πολύ Ελεάνα μου!!!

 5. Πόσο όμορφο είναι Λαμπρινή, ιδιαίτερα όταν είναι φωτισμένο!! Καταπληκτική ιδέα και εκτέλεση, συγχαρητήρια!
  Ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!
  Καλή εβδομάδα, φιλιά!
  Μαρίνα

 6. Λατρεύω τα γυαλάκια, μαζεύω πολλά κάθε καλοκαίρι μια και είμαι τυχερή και έχει η παραλία που έχω εξοχικό στη Χαλκιδική. Λατρεύω να κάνω διάφορες κατασκευές με αυτά. Πολύ χαίρομαι που βλέπω κι άλλους να τα μαζεύουν και να τα χρησιμοποιούν. AriadnefromGreece!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ