Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό και πως να τις φτιάξετε

Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό και πως να τις φτιάξετε με τον πιο οικονομικό τρόπο. Σχεδιαγράμματα, υλικά και αναλυτικές οδηγίες βήμα – βήμα με φωτογραφίες.

Μετά από πολύ καιρό απουσίας από το blog ήρθε η ώρα να σας ρίξω στα βαθιά…! Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε μόνες σας κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό και πρέπει να σας πω και να ομολογήσω πως είναι ότι πιο δύσκολο – χρονοβόρο – πολύπλοκο έχω δημιουργήσει μέχρι τώρα. ΟΜΩΣ! Επιτρέψτε μου να καμαρώσω για το δημιούργημά μου γιατί είναι ότι πιο συναρπαστικό – καταπληκτικό – υπέροχο έχω φτιάξει μέχρι τώρα για το σπίτι μου!

Με όριο το 10, βαθμός δυσκολίας 10, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο αφού τις ρόμαν κουρτίνες μου με μηχανισμό τις έφτιαξα μόνη μου και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ραπτικής ή κατασκευής τους.

Έψαξα πολύ στο pinterest, στο google, διάβασα οδηγίες και συμβουλές και με πόση ευκολία ή και δυσκολία, οι γυναίκες του εξωτερικού που ασχολούνται με τις κατασκευές φτιάχνουν μόνες τους τις κουρτίνες roman. Εμείς λοιπόν γιατί να μην μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνες μας και να το θεωρούμε οικονομικά μια απλησίαστη επιλογή για τις κουρτίνες μας…? Γιατί οι τιμές τους αν ζητήσεις να στις φτιάξουν είναι πραγματικά απλησίαστες… Έτσι αποφάσισα να τις φτιάξω μόνη μου!

Πως να φτιάξεις κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Πως ήταν οι κουρτίνες μου πριν φτιάξω τις ρόμαν με τον μηχανισμό.

Οι οδηγίες που ακολουθούν είναι μια μίξη πληροφοριών που πήρα από παντού, προσαρμόζοντας την κατασκευή των κουρτινών στις δικές μου απαιτήσεις και ανάγκες, οπότε σας τις παρουσιάζω με οδηγίες και φωτογραφίες βήμα-βήμα για την καλύτερη διευκόλυνσή σας.

Η πρώτη δουλειά μας είναι να βρούμε το ύφασμα που μας αρέσει και να ταιριάζει στον χώρο μας. Βέβαια μπορεί και να το έχουμε ήδη όπως κι εγώ.

Το δικό μου κουρτινόξυλο του σαλονιού, το είχα φτιάξει πολύ μεγαλύτερο από την μπαλκονόπορτα, με διπλό σιδηρόδρομο για να κρεμάω εσωτερικά τις ψιλές κουρτίνες και δύο φύλλα πιο χονδρό ύφασμα εξωτερικά. Το αποτέλεσμα?

Άπειρα μέτρα υφάσματος να κρέμονται περιττά (κατά την γνώμη μου). Τότε δεν ήξερα… Και το χειρότερο? Λόγω έλλειψης χώρου, αναγκαστικά τοποθετώ μπροστά από την μπαλκονόπορτα τον διθέσιο καναπέ. Πολλά μέτρα υφάσματος τα οποία κρύβονταν κιόλας στην ουσία.

Το ένα πλαϊνό φύλλο κουρτίνας, μου έβγαλε και τα 2 φύλλα της κουρτίνας ρόμαν, το φαντάζεστε? Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη χρησιμοποίησα το ύφασμα που είχα. Στην ουσία τις μετέτρεψα από απλές σε κουρτίνες ρόμαν με κέρδος πολλά πολλά μέτρα υφάσματος συν όλα τα πλεονεκτήματα και την ομορφιά των καινούριων κουρτινών μου!

Το πριν:

Το μετά:

Πως να φτιάξεις κουρτίνες ρόμαν και μηχανισμό.

Ο μηχανισμός για τις κουρτίνες ρόμαν.

Έχουμε λοιπόν το ύφασμα, έχουμε συγκεντρώσει και τα υλικά μας (θα σας δείξω στο τέλος όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε) θα ξεκινήσουμε όμως πρώτα με τον μηχανισμό για τις ρόμαν κουρτίνες. Βοηθάει να τον έχουμε έτοιμο γιατί μόλις ετοιμάσουμε τις κουρτίνες, μπορούμε αμέσως να τις κρεμάσουμε να μην τσαλακωθούν.

Όπως σας είπα, το κουρτινόξυλο ήταν αρκετά μεγάλο. Το έκοψα και το έφερα στα μέτρα που ήθελα, λίγο μετά την κάσα της μπαλκονόπορτας. Αφαίρεσα τον σιδηρόδρομο.

Έκοψα ένα πιχάκι 2Χ3 εκ. και μήκος όσο το κουρτινόξυλο.

Στερέωσα το βέλκρο με συρραπτικό πάνω στην μικρότερη πλευρά του ξύλου.

Μηχανισμός για κουρτίνες ρόμαν.

Βίδωσα το πιχάκι με το βέλκρο περίπου στο κέντρο του κουρτινόξυλου.

Φτιάξε μόνος σου μηχανισμό για κουρτίνες ρόμαν.

Μέτρησα και σημάδεψα που θα βιδώσω τους κρίκους. Ανάλογα με τα πόσα φύλλα θα είναι τα ρόμαν μας, υπολογίζουμε πόσους κρίκους θα βιδώσουμε. Εγώ που είχα δύο φύλλα, υπολόγισα 3 κρίκους για το κάθε φύλλο. Δύο για τις δύο άκρες τους και ένα για το κέντρο.

Μηχανισμός για κουρτίνες ρόμαν

Μόλις φτιάξαμε τον μηχανισμό για τις ρόμαν κουρτίνες μας! Οκ μέχρι εδώ? Πάμε τώρα στο δύσκολο κομμάτι, στην δημιουργία των roman κουρτινών μας!

Προετοιμασία υφάσματος και ράψιμο κουρτινών.

Έχω ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο για να καταλάβετε τι ακριβώς θέλουμε να δημιουργήσουμε. Διαβάζοντας τις οδηγίες παρακάτω, ανατρέξτε και σ’ αυτό το σχέδιο για να βοηθηθείτε περισσότερο.

Σχεδιάγραμμα για να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Μέτρησα το φάρδος του υφάσματος που ήθελα να έχει το κάθε της φύλλο κουρτίνας μου και υπολόγισα συν 2,5 εκ. επιπλέον για το στρίφωμα περιμετρικά σε όλο το ύφασμα (εκτός του τελειώματος). Σιδέρωσα το στρίφωμα για μεγαλύτερη ευκολία. Τις γωνίες το υφάσματος τις έκανα σαν φακελάκι και τις σιδέρωσα.

Μέτρησα και πάλι με τις γυρισμένες άκρες του υφάσματος για να βεβαιωθώ ότι έχω ακριβώς το φάρδος που θέλω. Έκοψα το εσωτερικό λευκό ύφασμα ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις με το εξωτερικό και το στερέωσα με καρφίτσες ανάποδα πάνω στο άλλο.

Πως να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Γάζωσα τις δύο μόνο πλευρές του υφάσματος. Άφησα ελεύθερη την εξωτερική πλευρά της κουρτίνας (εκεί που θα μπουν οι καβίλιες) και το κάτω μέρος της. Δείτε παρακάτω που πρέπει να γαζώσουμε.

Πως να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Γάζωσα το βέλκρο στο πάνω μέρος της κουρτίνας.

Άπλωσα το ύφασμα και με μολύβι τράβηξα ευθείες γραμμές εκεί που πρέπει να γαζώσω. Μετράμε πάντα από το πάνω μέρος της κουρτίνας. Το ιδανικό δίπλωμα για τις ρόμαν κουρτίνες είναι τα 30 εκ.(εσείς μπορείτε να προσαρμόσετε τα εκ. ανάλογα με τα δικά σας μέτρα).

Το κενό που άφησα για να μπει η καβίλια είναι 2 εκ.(πάλι ανάλογα με το δικό σας πάχος καβίλιας ή βέργας θα υπολογίσετε τα εκ.).

(Δείτε το παραπάνω σχεδιάγραμμα για να βοηθηθείτε).

Στερέωσα με καρφίτσες γύρω από τις γραμμές που τράβηξα γιατί εκεί στο επόμενο βήμα θα γαζώσω και πρέπει το ύφασμα να είναι σταθερό.

Γάζωσα πάνω στις γραμμές (εκεί δηλαδή που θα μπει η κάθε καβίλια) και επίσης γάζωσα και την πλαϊνή εξωτερική πλευρά του υφάσματος αφήνοντας αγάζωτο το σημείο υποδοχής της καβίλιας.

Πως να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Πως θα φτιάξουμε το τελείωμα της κουρτίνας ρόμαν.

Όπως σας έδειξα στο σχεδιάγραμμα, υπολόγισα 25 εκ. από την τελευταία υποδοχή καβίλιας και γράφω 15 εκ. συν 10 εκ. Εννοώ ότι θέλουμε 15 εκ. για το δίπλωμα συν 10 εκ. για να προεξέχει το ύφασμα επιπλέον στο τελείωμα. Αν θέλουμε αυτά τα 10 εκ. τα παραβλέπουμε και γαζώνουμε την τρέσα (πον πον) κατευθείαν στο τελείωμα, εκεί δηλαδή που θα γίνει και το τελευταίο δίπλωμα.

Δεν ξεχνάμε επίσης να υπολογίσουμε συν 3-5 εκ. παραπάνω για το στρίφωμα, εκεί που θα διπλώσουμε και θα τοποθετήσουμε την μεταλλική βέργα.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ότι έχω σιδερώσει εκεί ακριβώς που θα γαζώσω την τρέσα που είναι και το τελείωμα της κουρτίνας.

Εκεί στερέωσα με καρφίτσες την τρέσα.

Και μετά γάζωσα. Δείτε ότι από κάτω περισσεύει το κομμάτι υφάσματος που θα διπλώσω και θα γίνει η υποδοχή για την μεταλλική βέργα.

Βλέπετε την πίσω πλευρά το υφάσματος που έχω διπλώσει και στερεώσει με καρφίτσες για να γαζωθεί μετά και να γίνει η υποδοχή της βέργας.

Πως να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Το τελείωμα γαζωμένο για να καταλάβετε περισσότερο τι εννοώ.

Πως να ράψεις κουρτίνες ρόμαν.

Τοποθετούμε τις καβίλιες στις υποδοχές που ράψαμε.

Τοποθέτησα τις καβίλιες στις υποδοχές που είχα δημιουργήσει. Καβίλιες θα βρείτε με το μέτρο σε καταστήματα με σιδερικά ή χρωματοπωλεία. Πωλούνται με το μέτρο και τις κόβουμε μόνοι μας στις διαστάσεις που θέλουμε. Επίσης υπάρχουν σε διάφορες διαμέτρους, από πολύ λεπτές μέχρι πολύ χονδρές. Οι δικές μου έχουν διάμετρο 1 εκ. και στις υποδοχές που άφησα (2 εκ.) κάθισαν ακριβώς.

Άπλωσα τις ρόμαν κουρτίνες και τις “κόλλησα” βέλκρο με βέλκρο πάνω στον μηχανισμό που είχα φτιάξει προηγουμένως. (Έχουμε μπροστά μας την πίσω πλευρά των ρόμαν, όχι την καλή τους πλευρά).

Αν έχετε ένα φύλλο κουρτίνας να φτιάξετε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα! Αν έχετε δύο όπως εγώ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά γιατί πρέπει να είστε συνεχώς με ένα μέτρο να μετράτε τις διαστάσεις για να βγουν και τα δύο φύλλα ακριβώς ίδια.

Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Πως θα τοποθετήσουμε τα κρικάκια για να ανεβοκατεβάζουμε τις κουρτίνες ρόμαν.

Πήρα την πρώτη καβίλια από πάνω και την δίπλωσα ακουμπώντας την πάνω στον μηχανισμό, στα βιδωτά κρικάκια.

Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Σε κάθε επαφή του υφάσματος με τα κρικάκια έκανα μια κουκκίδα. Σας είπα νωρίτερα ότι για κάθε φύλλο από τις κουρτίνες ρόμαν στερέωσα από 3 βιδωτούς κρίκους στον μηχανισμό. Τόσες κουκκίδες έκανα και σε κάθε καβίλια που έφερνα κοντά στους κρίκους.

Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Έτσι μετά εκεί που είχα κάνει τις κουκκίδες, έραψα από ένα πλαστικό κρικάκι.

Ξεκινώντας από το τέλος, πέρασα 3 κορδόνια από τα κάτω κρικάκια τα οποία εκεί τα έδεσα με γερό κόμπο. Πέρασα το κάθε κορδόνι μέσα από όλα τα κρικάκια της σειράς και μετά από τα βιδωτά κρικάκια πάνω στο κουρτινόξυλο.

Κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πιο κατανοητό τι εννοώ. Τα 3 κορδόνια που πέρασα από κάθε σειρά, καταλήγουν στο εξωτερικό κρικάκι, στην εξωτερική πλευρά της κουρτίνας.

Δείτε ένα σχεδιάγραμμα για να καταλάβετε την φορά των κορδονιών μέσα από τα κρικάκια και που καταλήγουν.

Κουρτίνες ρόμαν σχεδιάγραμμα

Δείτε ακόμα μια φωτογραφία για να καταλάβετε περισσότερο στην πραγματικότητα που καταλήγουν τα κορδόνια (σας το δείχνω εντατικά για να είναι ξεκάθαρο τι εννοώ).

Φτιάξε κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Σήκωσα την κουρτίνα μαζί με το κουρτινόξυλο και το κρέμασα στον τοίχο. Τοποθέτησα τις μεταλλικές βέργες τις οποίες θα πείτε σε σιδερά να σας τις κόψει στο μήκος που θέλετε ανάλογα με τα εκατοστά της υποδοχής που έχετε αφήσει στο τελείωμα.

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Οι καινούριες κουρτίνες μου είναι έτοιμες!

Αυτό ήταν!!! Είχα μπροστά μου τις καταπληκτικές κουρτίνες ρόμαν που είχα φτιάξει μόνη μου μαζί με τον μηχανισμό! Το παιχνίδι ξεκίνησε όταν άρχισα να τις ανεβοκατεβάζω! χαχαχα Λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω, ασύμμετρες, σε ευθεία! Μεγάλη χαρά σας λέω!

Το μόνο ελάττωμα που έχουν είναι η στήριξη των κορδονιών κι αυτό γιατί δεν βρίσκω εδώ στην Ελλάδα να πωλείται μεμονωμένο το ειδικό στοπ. Τα έχω βρει στο εξωτερικό και μάλλον θα τα παραγγείλω. Προς το παρόν τα περιστρέφω στον γάντζο που είχαν οι προηγούμενες κουρτίνες μου.

Αν είστε ακόμα εδώ (μεγάλη ανάρτηση και όχι ενδιαφέρουσα για όλους, το καταλαβαίνω) δείτε και το αποτέλεσμα!

Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.
Φτιάξε μόνος σου κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!

Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.
Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό.

Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή που τις άλλαξα τις κουρτίνες μου. Ίσα ίσα. Τώρα που ξέρω τον τρόπο σκέφτομαι να φτιάξω και για τα άλλα δωμάτια αλλά να φτιάξω και άλλο ένα σετ για το σαλόνι μου! Άλλωστε… πως σου κάνει καρδιά να γεμίζεις με ύφασμα μια μπαλκονόπορτα όταν πίσω από εκεί βρίσκεται η θάλασσα και πριν έπρεπε να τραβάς συνέχεια τις κουρτίνες για να αντικρίσεις αυτήν την θέα?

Σας είπα στην αρχή πως αυτή η δημιουργία μου είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει μέχρι τώρα και είναι η αλήθεια. Αν όμως σας ενδιαφέρει και έχετε το κέφι και την όρεξη να φτιάξετε κι εσείς κουρτίνες ρόμαν με μηχανισμό να μην διστάσετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε. Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω!

Διαβάστε επίσης:

Η λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις κουρτίνες ρόμαν.

Έχω φτιάξει επίσης μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σαν φωτογραφία, να την εκτυπώσετε και να βάζετε τικ σε κάθε υλικό που θα συγκεντρώνετε για να είστε πιο οργανωμένες.

Υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις κουρτίνες ρόμαν.

Νομίζω σας αποζημίωσα με αυτήν την τεράστια ανάρτηση μετά από τόσο καιρό απουσίας μου! Ελπίζω να βρω τους ρυθμούς μου και να επιστρέψω σύντομα. Επόμενη ανάρτηση θα είναι σίγουρα το ντύσιμο του κουρτινόξυλου με ύφασμα γιατί πολλοί θα το είδατε αλλά λίγοι θα το παρατηρήσατε! Σας φιλώ γλυκά καλοί μου αναγνώστες… μου λείψατε!♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εσύ είσαι ο Μπομπ ο Πρωτομάστορας! Μπράβο ,εύγε ,άξια ! Τι άλλο να πω!Εχω μείνει έκπληκτη!
  Εχω φτιάξει ρομαν σε τέτοια μπαλκονόπορτα στο παιδικό δωμάτιο ( γιατί τα διαόλια μου όταν ήταν μικρά τραβουσαν την κουρτίνα μέχρι που την πέταξαν κάτω μαζί με το κουρτινόξυλο) και μου στοίχισε πριν 8 χρονια 270 ευρω!Ακόμα τα κλαίω!
  Τέλειο το αποτέλεσμα !Εγω ερωτηση δεν θα κάνω ,όταν θελήσω ρόμαν θα σε φωνάξω να μου το φτιάξεις!
  Καλή συνέχεια!

  • Νάσια ευχαριστώ πολύ!!Θα στις φτιάξω εγώ ε???Χμμμμ,πρέπει να πάρεις σειρά γιατί έχω πολλούς πελάτες!
   Για το παιδικό και για τον λόγο που λες συμφωνώ απόλυτα.Εκεί θα είναι πολύ χρήσιμα πραγματικά!

 2. ΑΦΩΝΗ !! Απλα αυτο!! Εχω μεινει αφωνη!! Μπραβο μπραβο μπραβο βρε Λαμπρινη μου! Εγιναν υπεροχες!!! Εισαι απιστευτη!!

 3. Μπραβο Λαμπρινούλα!!! Εκανες απίστευτη δουλειά!!!
  Δυσκολο και χρονοβόρο μου φαίνεται αλλά σίγουρα πολύ εντυπωσιακό το έργο σου, η μπαλκονόπορτα άλλαξε όψη. Απο τη στιγμή μάλιστα που είχες και το ύφασμα ξόδεψες πολύ λίγα σε χρήματα.
  Δεν το συζητώ, τέτοια θέα θέλει την καλύτερη "κορνίζα"!!
  Φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι!!!

  • Επανήλθα για να δείξω τις κουρτίνες σου στην πεθερά μου, που ξέρει κι από ραπτικη και να τις θαυμάσουμε παρέα, και μου ήρθε η ιδέα: για ψαξε στα μπουφάν των παιδιών, όλο και σε κάποιο κορδόνι που σουρώνει θα έχουν στοπάκια, μπορεί να σου ταιριάζουν!

  • Νίκη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και το έδειξες και στην πεθερά σου!Θέλω να μάθω τις εντυπώσεις της μιας και είναι ειδική!Τα στοπάκια του μπουφάν δεν κάνουν ,είναι άλλα ειδικά.
   Πολλά φιλιά!

  • Της άρεσαν πάρα πολύ!! Οι περισσότερες γυναίκες εκείνης της γενιάς μάθαιναν ραψιμο κοντά σε μοδίστρες, οπότε κι εμείς την έχουμε και προσπαθούμε να κλέψουμε λίγη τέχνη,εκτός από ότι της δίνουμε όλες τις επιδιορθώσεις και τις αλλαγές που θέλουμε.

 4. Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!!Και σίγουρα δεν συγκρίνονται με τίποτα με τις προηγούμενες! Δύσκολη διαδικασία και από την στιγμή που συμπεριλαμβάνουν και ράψιμο με ραπτομηχανή για μένα το κάνει ακόμη πιο δύσκολο! Εύγε, εύγε Λαμπρινή μου… θα σκεφτώ πως μπορω να το κάνω χωρίς ράψιμο χαχαχαχαχ (εγώ η ακαμάτρα). Φιλιά και καλό μήνα!

  artdecorationcrafting.blogspot.gr/

  • Χριστίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ!Γίνεται και χωρίς ράψιμο αλλά με κόλλημα (με σιλικόνη).Το πρόβλημα είναι ότι θα είναι μηχανισμός και πανί ένα και είναι δύσκολο στο πλύσιμο.Πάντως γίνεται και είναι κι ατό μια λύση!

 5. Συγχαρητηρια για την υπομονη σου και την δημιουργικότητά σου!
  Πολύ όμορφη η κουρτινα και το κουρτινόξυλο!!!

 6. Εντάξει, οκ! Δεν θα σου πω απλά μπράβο για αυτό που έκανες αλλά κυρίως θα σου πω μπράβο για τον μαραθώνιο αυτής της ανάρτησης! Στολίδι για όσους επιθυμούν να την ράψουν μόνοι τους η ανάρτησή σου, πολύ αναλυτική και με σούπερ φωτογραφικό υλικό. Πόσες ώρες την έγραφες; (χαχα, το μικρόβιο του blogger) Κάλη

  • Ανάρτηση στολίδι…τέλεια έκφραση και σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!Την έγραφα μέρες και ειχε πολλή δουλειά μέχρι να βάλω και τις φωτογραφίες σε μια σειρά.Όμως την ευχαριστήθηκα έχω να σου πω!Σε φιλώ♥

 7. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!!!!ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!!!!!!ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!
  Αλλά διάλεξες δυστυχώς τον δύσκολο δρόμο…Στο λέω εκ πείρας.Υπάρχουν έτοιμοι μηχανισμοί πολύ φθηνοί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το ράψιμο.Έχω φτιάξει τρεις μπαλκονόπορτες με αυτόν τον τρόπο.;)
  Φιλιά!

  • Γεωργία μου!Ευχαριστώ πάρα πολύ!Είσαι ειδική και με καταλαβαίνεις!Διάλεξα τον δύσκολο δρόμο,το ξέρω όμως ήθελα να το κάνω από την αρχή μέχρι το τέλος χειροποίητο.Έχω βρει τα στοπ αλλά όχι στην Ελλάδα,θα τα παραγγείλω.Πάντως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξεις ρόμαν και όταν το έψαχνα προβληματιστηκα πολύ.Έχεις δείξει τις κουρτίνες σου στο blog?Θα ήθελα να τις δω!Σε φιλώ!!

 8. κι εμένα η ίδια απορία με αυτήν της Κάλης μου δημιουργήθηκε, πόσες ώρες σου πήρε να συντάξεις την ανάρτηση;
  και βέβαια δεν το συζητώ πως είσαι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή!!!!!
  θέλω να φτιάξω ρόμαν για την τεράστια μπαλκονόπορτα του σαλονιού αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές και φυσικά δεν συζητώ καν να το κάνω μόνη μου η ακαμάτρα!

  • Τζίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ!Είναι ακριβές,το ξέρω και δεν συμφέρει…Δεν πειράζει,τις φτιάχνουμε μόνες μας πια!!Η ανάρτηση πήρε μέρες όχι ώρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελα για να είμαι κατανοητή σε όλα!!Πολλά φιλιά!

 9. Τι να πω!!!!Πραγματικα εχεις απιστευτο ταλεντο κοριτσακι μου!!!Μπραβο & παλι μπραβο!!!Η ιδεα σου & το αποτελεσμα τελειο!!!

 10. Πραγματικά ότι πιο δύσκολο έχεις κάνει και μπράβο σου για την υπομονή και για την ανάρτηση με τόσες λεπτομέρειες !!!Το αποτέλεσμα απίθανο με λίγα έξοδα και με τη θέα της θάλασσας χωρίς πολλά εμπόδια!! Καλή συνέχεια!!!

  • Νικόλ σ'ευχαριστώ πολύ!Ναι,ήταν οτι πιο δύσκολο έχω φτιάξει πραγματικά αλλά ακόμα και στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε με πολύ πείσμα!!!Όλα γίνονται!

 11. Mπράβο, μπράβο, μπράβο!!! Τελείως επαγγελματικό το αποτέλεσμα! Όταν πάρεις το κολάι, θα μπορούσες να γίνεις….κουρτινού!! Τέλειο και το κουρτινόξυλο (το οποίο βεβαίως παρατηρήσαμε) χχχχ

 12. Πραγματικα πάρα πολύ καλή δουλειά,πολύ ωραιο το αποτέλεσμα. Ούτε επαγγελματίας .Αριστα.
  Σ'ευχαριστούμε για τις λεπτομερείς οδηγίες.

 13. Λαμπρινή μου συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα, ειναι τέλειο που ο κόπος σου άξιζε και με το παραπάνω!!! Μου φάνηκε βουνό όλη η διαδικασία και σε θαυμάζω που τα κατάφερες, δεν θα τολμούσα να το κάνω γιατί χάνω αμέσως την υπομονή μου και τα παρατάω εύκολα. Επίσης η θέα από το σπίτι σου είναι χάρμα οφθαλμών !!!

  • Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!Δείχνει βουνό η διαδικασία αλλά θέλει μελέτη για να γίνει κατανοητό πως δουλεύουν τα ρόμαν.Κι εγώ έτσι μπερδευόμουν στην αρχή μέχρι που τα έβαλα όλα σε μια σειρά και πήγαινα βήμα βήμα σταθερά!Σε φιλώ!

 14. Άργησες αλλά το έκανες το θαύμα σου!!!!!
  Μπράβο ρε θηρίο!!!!! τα κατάφερες κι είναι υπέροχες!!!
  εγώ φυσικά δεν είμαι για τέτοια σπορ αλλά τις κουρτίνες σου τις θαύμασα!!!!! Όπως επίσης θαύμασα και τη τη θέα από το παράθυρο!!!
  Τα φιλία μου!!!!!!!!!!!!!

  • Ελένη μου!!!Στο είπα,εσύ είσαι για άλλα…πιάσε το στυλό και γράφε!!!
   Και άμα θέλεις κάποτε και βρεις το κέφι,η ανάρτηση αυτή θα σε περιμένει!Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ και σε φιλώ!

 15. Συνχαρητηρια Λαμπρινη για τις πανεμορφες κουρτινες σου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για την αναρτηση και τις αναλυτικες οδηγιες που μας δεινεις.Συντομα θα τις ακολουθησω για ν'αλλαξω τις κουρτινες μου. Καλη επιτυχια και σε επομενες κατασκευες.

 16. εξαιρετική δουλειά,το μπραβο είναι πολύ λίγο. Χιλια ευχαριστώ για την ανάρτηση,σκέφτο μαι να δοκιμάσω…νάσαι καλά κ δημιουργική

 17. Τελεια αναρτηση , τέλειες οδηγίες!!! Αν και ήσουν πολύ αναλυτική στις οδηγίες σου,μου φαινεται βουνό κάτι τέτοιο! Ενα απιαστο ονειρο να πω??? χαχα Πρέπει να το διαβασω καλά να το εμπεδωσω γιατί το αποτελεσμα που μας εδειξες αξίζει πραγματικά! Ποσο λιτά , ομορφα και ησυχα στο χωρο ειναι τα ρομαν. Τα προτιμω απο τα πολλά υφασματα και τους φραμπαλαδες. Πρέπει να το δοκιμασω. Ευχαριστούμε πολύ Λαμπρούκα μου!!!

  • Εσύ το 'χεις βρε κορίτσι ,μην το σκέφτεσαι!Οταν το αποφασίσεις ξέρεις που θα με βρεις να δώσω ένα χέρι βοηθείας!!Σ'ευχαριστώ πολύυυ!!

 18. Υπεροχο αποτελεσμα. Πολλα συγχαρητρια. Εχω τρια παραθυρα που μόνο με τετοιες κουρτινες θα εδειχναν ωραια. Και γι αυτο δεν εχει μπει τιποτα τόσα χρόνια. Είναι τόσο αναλυτικές οι οδηγίες σου που λέω να το τολμήσω. Κάνεις θαυματα κορίτσι μου.

  • Μαρία μου!Να το τολμήσεις και να με ρωτήσεις οτιδήποτε θέλήσεις.Θα χαρώ να βοηθήσω!
   Σε καταλαβαίνω για τα παράθυρα που λες.Κι εγώ μακάρι να είχα τότε πιο πολύ μυαλό και να μην ξόδευα τόσα χρήματα για υφάσματα που κρέμονται σε όλες τις μπαλκονόπορτες χωρίς ουσία…Εσύ τουλάχιστον ξέρεις από την αρχή τι θέλεις!Σε φιλώ!

 19. Πωπω αυτά είναι! Πόση αποφασιστικότητα είχες για να κάνεις ένα τόσο μεγάλο project και μάλιστα να βγάλεις και οδηγίες; Είσαι τρομερη!!!

  • Έλενα σ'ευχαριστώ πολύ!!Ήταν μεγάλο το project αλλά δεν γινόταν αλλιώς και έπρεπε να δώσω και όλες τις λεπτομέρειες.Με αυτό το θέμα σίγουρα υπάρχουν πολλά ερωτήματα και επρεπε να τα καλύψω!!Σε φιλώωω!

 20. υπέροχη η αναρτησή σου όπως υπέροχες είναι και οι δημιουργίες σου !!!!! οσο για την θέα ? τι να πω απλά τέλεια !!!

 21. Καλήμερα Λαμπρινή μου! Τι να πω δεν υπάρχουν λόγια,περίμενα ανυπόμονα τόσο καιρό να δω τι ετοιμάζεις και έμεινα άφωνη!Λυτό,πανέμορφο απλά τέλειο. Με τις αναλυτικές σου οδηγίες μας προκαλείς να το δοκιμάσουμε και με την ιδέα του να λες αυτές τις κουρτίνες ρόμαν τις έφτιαξα εγώ νιώθεις μία έξαψη!
  Αχ τι μας έκανες πάλι…
  Να σε ρωτήσω και κάτι, καλά είναι οι κουρτίνες ρόμαν να είναι σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα που δεν ανοιγοκλείνει συχνά ή μπορείς να τις ''μαζέψεις'' τελείως ψηλά?
  Τις καλύτερες ευχές μου για να έχεις πάντα το κέφι και την έμπνευση να δημιουργείς και να μοιράζεσαι
  Φιλιά Λαμπρινή Σ. Ιωάννινα

  • Λαμπρινή μου σ'ευχαριστώ πολύ!Ναι,καλύτερα αυτές οι κουρτίνες να τοποθετούνται σε παράθυρα ή μπαλκονόπορτες που δεν ανοιγοκλείνουν συχνά.Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να τις ανεβάζεις και μέχρι πάνω και να ανοίγουν άνετα όλα.Διαμορφώνεις τα μέτρα και υπολογίζεις τα διπλώματα να καταλήγουν πάνω από τις μπαλκονόπορτες.Σε φιλώ!

 22. Είσαι απίστευτη!!!!
  Και roman, βρε θηρίο; Χίλια μπράβο και γεια στα χεράκια σου, Λαμπρινούλα.
  Έγιναν υπέροχες και με άψογη τεχνική κι' ας μην έχεις και πολλή πείρα στη ραπτική.
  Φιλάκια πολλά

 23. ΛΑΜΠΡΙΝΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!! ΠΩΩΩΩΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ!!! Πολλα συγχαρητηρια!!!!τελειες ολες οι δημιουργιες σου!!!

 24. Φανταστικές!Μου αρέσουν πολύ οι ρόμαν κουρτίνες, αλλά δεν ήξερα πώς να τις φτιάξω… Η ανάρτησή σου είναι πολύ κατατοπιστική!!! Μπράβοοοο!!:)))

 25. Γεια Λαμπρινή μου.
  Είχε πάρει το μάτι μου αυτή την ανάρτηση σου ,αλλά πού χρόνος να την διαβάσω όλη.
  Τώρα τη θυμηθηκα κι έψαξα και τη βρήκα.
  Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!
  Είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ.
  Τέλειες οδηγίες.
  Να είσαι καλά, θα προσπαθήσω να τις φτιάξω γιατί μου αρέσουν πολύ.
  Και πάλι Μπράβο σου.

 26. Λαμπρινή εισαι καταπληκτική μπράβο σου.Καιρό εψαχνα ναβρώ κουρτινες ρομαν να φτιαξω τελικά αξιζε τον κοπο, σε βρήκα και ειναι αυτό που ήθελα.Πες μου σε παρακαλώ που μπορώ να βρώ τα πον πον που έχεις ράψει, ειναι ιδιαίτερα πον πον εχεις πολυ ωραίο γουστο.Γεια στα χέρια σου.

  • Γεια σου Στέλλα!Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Πον πον θα βρεις σε κατάστημα με κουρτίνες ή είδη ραπτικής.Τα δικά μου τα έχω αγοράσει από τοπικό κατάστημα με κουρτίνες πριν από χρόνια,όταν έφτιαξα τις προηγούμενες κουρτίνες που δείχνω φωτογραφίες με το πριν.Σίγουρα θα βρεις κι εσύ πολύ όμορφα και μεγάλη ποικιλία αν ψάξεις λίγο!

 27. Συγχαρητήρια είναι τέλειες. Θέλω να σε ρωτήσω για το κουρτινόξυλο πως το έφτιαξες το ύφασμα πώς το έβαλες? Μπράβο και πάλι μπράβο ?

 28. Θελω κι εγωωωωωωωωω! ❤️ Καταπληκτικη αναρτηση κυρια μου. Καταπληκτικη. Τα δε σχεδια βοηθουν πολυ να καταλαβει καποιος τι εννοεις. Δεν ξερω αν ποτε τα κσταφερω το κανω θα θελα ομως να προσπαθησω καποια στιγμη!

 29. Πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την ανάρτηση! Έχω μια ερώτηση πριν ξεκινήσω το ράψιμο! Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσω είναι τύπου λινό, θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω κ στην εξωτερική πλευρά? Δεν μπορώ να βρω άλλο ύφασμα που να μου ταιριάζει..

  • Χαίρομαι πολύ που σου φάνηκε χρήσιμη αυτή η κατασκευή! Λινό θα βάλεις στην εσωτερική πλευρά του ρόμαν? Γενικά νομίζω πως αυτό το ύφασμα δεν κάνει για ρόμαν και πόσο μάλιστα για το εσωτερικό φύλλο το οποίο δεν είναι ιδανικό. Προτίμησε να βάλεις ένα μονόχρωμο και πυκνό ύφασμα για εσωτερικό και για εξωτερικό, αυτό που θα φαίνεται μες στο σπίτι δηλαδή, να βάλεις ένα ακόμα πιο χονδρό ύφασμα για να έχεις και σκίαση αλλά και για να μπορεί να διπλώνεται και να στέκεται όμορφα. Τα λεπτά υφάσματα δεν έχουν την δυνατότητα αυτή και το λινό είναι ένα ελαφρύ και σχεδόν διάφανο ύφασμα. Ελπίζω να βρεις κάτι που να σου αρέσει σε ύφασμα και να σου ταιριάζει! Μην διστάσεις αν έχεις απορίες να με ρωτήσεις ότι άλλο θέλεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ