Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση (video)

Πως να πετύχεις μια εντυπωσιακή ανανέωση στο υπνοδωμάτιο χωρίς πολλά έξοδα, διακόσμηση με εύκολες ιδέες και πολλές diy κατασκευές με την δική σου προσωπική σφραγίδα και video με το πριν και το μετά.

Όσοι με παρακολουθείτε χρόνια θα έχετε δει πολλές φορές αυτό το υπνοδωμάτιο να μεταμορφώνεται. Από τότε που τα κορίτσια μου ήταν μικρά και το έβαφα, του άλλαζα τα έπιπλα και έφτιαχνα πολλές κατασκευές για την διακόσμηση του. Όλα σε ροζ, φούξια και μοβ αποχρώσεις!

Δείτε πως ήταν πριν το παιδικό τους δωμάτιο:

Από τότε και μετά, αφού πέρασαν στην εφηβεία, αυτά τα χρώματα άρχισαν να τους προκαλούν αλλεργία και δεν ήθελαν να τα βλέπουν ούτε στα ρούχα τους. Τότε είχα περάσει στο επόμενο στάδιο, με μια ανανέωση σε όλο το υπνοδωμάτιο και στην διακόσμηση του εξαφανίζοντας τα πάντα που είχαν αυτό το χρώμα. Τα έβαψα όλα, τους τοίχους, την βιβλιοθήκη που ήταν ροζ, ακόμα και το κρεβάτι τους που ήταν πορτοκαλί το έβαψα λευκό. Σε μερικές κατασκευές πετούσα μέσα και λίγο ροζ, έτσι εντελώς τυχαία! Η συνήθεια βλέπεις!

Και πάμε στο σήμερα. Σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ και σε εντελώς διαφορετικά χρώματα. Σε ένα υπνοδωμάτιο που η ανανέωση του και η διακόσμηση φωνάζουν από μακριά ηρεμία. Δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια γιατί οι φωτογραφίες είναι πολλές και μιλάνε από μόνες τους.

Υπνοδωμάτιο, ανανέωση και διακόσμηση σε boho style

Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση σε ένα μικρό video

Προσπαθώ τις περισσότερες φορές να σας δείχνω και ένα μικρό video με τις κατασκευές και τις μεταμορφώσεις που κάνω στα δωμάτια μας. Έχω ετοιμάσει και τώρα ένα βίντεο για να δείτε πως ήταν το δωμάτιο πριν την ανανέωση του και πως είναι η σημερινή του εμφάνιση.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!

Diy bedroom makeover / Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση

Υπνοδωμάτιo: Aνανέωση και διακόσμηση χωρίς πολλά έξοδα.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ας ρίξουμε μια ματιά για να δούμε πως ήταν το δωμάτιο λίγο πριν ξεκινήσω να το μεταμορφώνω.

Ανανέωση δωματίου το πριν

Και πάμε να ξεκινήσουμε με τα χρώματα. Αυτά είναι που θα καθορίσουν και την υπόλοιπη διακόσμηση και το στυλ του δωματίου. Αυτό το υπνοδωμάτιο μπορείς να το κατατάξεις στο boho στυλ όμως θα έλεγα ότι υπάρχει μια μίξη στην διακόσμηση, κάτι που έχω ξαναπεί ότι μας βολεύει αν θέλουμε να συνδυάσουμε κάποια πράγματα μαζί. Αρκεί βέβαια να έχουν μια κοινή λογική.

Υπνοδωμάτιο, ανανέωση και διακόσμηση, ιδέες και κατασκευές
Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση

Σε αυτό το υπνοδωμάτιο ήθελα η ανανέωση του καθώς και όλη η διακόσμηση του να είναι σε γήινα χρώματα. Είναι χρώματα που αποπνέουν ηρεμία, σταθερότητα και χαλάρωση καθώς βρίσκεσαι μέσα σε αυτό. Ότι πρέπει δηλαδή για τα δωμάτια αυτά που θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε.

Η ταπετσαρία που διάλεξα από το Photowall είναι το πιο εντυπωσιακό κομμάτι αυτής της ανανέωσης η οποία καθορίζει και αυτή το στυλ του δωματίου. Μην διστάζετε να βάλετε μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο στο υπνοδωμάτιο σας. Δείτε πόσο αλλάζει αμέσως η εμφάνιση του δίνοντας χρώμα και χαρακτήρα στο δωμάτιο.

Υπνοδωμάτιο, ανανέωση και διακόσμηση την μέρα και την νύχτα

Το χρώμα στον τοίχο επέλεξα να είναι ένα πολύ γήινο απαλό μπεζ. Κι αυτό γιατί αν έχεις έναν ουδέτερο καμβά μπορείς να ζωγραφίσεις ότι θέλεις μέσα στον πίνακα σου. Εγώ είχα και την ταπετσαρία που έχει έντονα χρώματα οπότε ήταν λογικό να διαλέξω κάτι πιο φυσικό για τους υπόλοιπους τοίχους.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει το χρώμα των λευκών ειδών και των κουρτινών που πρέπει να είναι στις ίδιες αποχρώσεις με τον υπόλοιπο χώρο. Επέλεξα κουρτίνες συσκότισης σε ένα απαλό γκρεζ από τα Jumbo που ήταν και πολύ οικονομικές.

Παιδικό υπνοδωμάτιο, ανανέωση και διακόσμηση
Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση

Ανανεώνουμε τα παλιά μας έπιπλα, δεν τα πετάμε!

Από εμένα ειδικά δεν θα ακούσετε τίποτα άλλο πέρα από αυτό! Δεν πετάμε τίποτα αφού μπορούμε να τα αλλάξουμε και να τα κάνουμε σαν καινούρια. Όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στο δωμάτιο τα έχω βάψει για να ταιριάζουν με τον χώρο μας.

Το διώροφο κρεβάτι που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο το είχα βάψει παλιότερα για να ταιριάζει καλύτερα στην διακόσμηση και σε αυτήν την ανανέωση το φρεσκάρισα πάλι με λευκό χρώμα. Η βιβλιοθήκη, η παπουτσοθήκη και το κομοδίνο άλλαξαν κι αυτά.

Υπνοδωμάτιο πριν και μετά

Δείτε πως ήταν στο παλιότερο υπνοδωμάτιο αυτά τα έπιπλα:

Θέλω να σταθώ λίγο στο κομοδίνο γιατί αυτή η μεταμόρφωση δεν κόστισε τίποτα παρά μόνο μερικά γυαλόχαρτα! Άντε και λίγο βερνίκι, μερικά χέρια πέρασμα. Όπως θα είδατε είχα κάνει ντεκουπάζ στο πάνω μέρος και στο πρώτο συρτάρι. Τα έτριψα όλα αυτά και ολόκληρο το κομοδίνο, πρώτα με χονδρό γυαλόχαρτο να φύγουν τα παλιά βερνίκια και μετά με πιο ψιλό για να λειανθεί η επιφάνεια του. Με σπρέι έβαψα και τα πομολάκια του.

Οικονομική ανανέωση παιδικού δωματίου

Από την βιβλιοθήκη έβγαλα την πλάτη πίσω από τα ράφια για να φαίνεται η ταπετσαρία του τοίχου.

Μεταμόρφωση βιβλιοθήκης

Μου φαινόταν αδύνατο να την έχω εκεί και να κρύβει ένα τόσο όμορφο κομμάτι της ταπετσαρίας. Και τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα γιατί έτσι δείχνουν όμορφα και τα διακοσμητικά που έχω βάλει πάνω στα ράφια.

Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο, διακόσμηση και μεταμόρφωση βιβλιοθήκης
Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση με πολλές diy κατασκευές
Διακόσμηση υπνοδωματίου

Ανανέωση και διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο με έξυπνες αγορές

Μερικές αγορές ήταν αναγκαίες για το καινούριο μας δωμάτιο. Που αλλού θα κοιτάξεις πέρα από το IKEA όταν ξέρεις ότι εκεί θα βρεις αυτό που ψάχνεις και στην καλύτερη τιμή?

Ήθελα ένα τραπέζι μικρό σε διαστάσεις για να χωράει στο συγκεκριμένο κενό του τοίχου που είχα διαθέσιμο. Βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα και στο μέγεθος και στα χρώματα, ξύλο με λευκό. Η παπουτσοθήκη που βάφτηκε κι αυτή σε άσπρο χρώμα ταίριαξε τέλεια δίπλα σε αυτό το μικρό γραφείο.

Οικονομική ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση

Η καρέκλα ήταν αγορασμένη κι αυτή από το Ικέα και την έβαψα λευκή από ροζ που ήταν. Το ράφι το είχα και πριν στο δωμάτιο και του άλλαξα θέση.

Υπνοδωμάτιο, οικονομική ανανέωση και διακόσμηση

Πολλά από αυτά τα διακοσμητικά αντικείμενα που αγόρασα θα τα βρείτε στο Ικέα όπως τα καλάθια, τα ψεύτικα γλαστράκια με τα φυτά, το μαξιλαράκι της καρέκλας, το φωτιστικό του κομοδίνου, τα κεριά και τα βαζάκια. Πολύ βολική φάνηκε στην κόρη μου η θήκη που κρέμασα στο κάγκελο του πάνω κρεβατιού.

Θήκη κρεβατιού από ικέα

Εύκολες κατασκευές για το υπνοδωμάτιο μας

Δεν θα γινόταν ανανέωση στο υπνοδωμάτιο μας χωρίς να βάλω το χέρι μου στις diy κατασκευές για την διακόσμηση του! Και είναι πολλές, άλλες παλιότερες και άλλες καινούριες. Πάμε να σας τις δείξω.

Οι κορνίζες είναι τα τελάρα από παλιούς καμβάδες που πολύ συχνά τους ανακυκλώνω κατ’ αυτόν τον τρόπο. Τα τελάρα των καμβάδων γίνονται κορνίζες για κάδρα.

Πως να ανανεώσεις οικονομικά το υπνοδωμάτιο
Ανανέωση στο υπνοδωμάτιο και διακόσμηση

Οι ζωγραφιές μέσα στα κάδρα είναι όλες των κοριτσιών μου. Τις βρήκα ξεχασμένες μέσα στα μπλοκ ζωγραφικής τους που είχα φυλάξει πριν από μερικά χρόνια. Είναι απίστευτο το πως ταίριαξαν στο σημερινό στυλ του υπνοδωματίου τους!

Κάδρα στους τοίχους του υπνοδωματίου

Οι κατασκευές από φελλό ταίριαξαν κι αυτές τόσο πολύ μέσα σε αυτό το δωμάτιο! Ήταν από τότε που τις έφτιαξα οι αγαπημένες μου και κατά καιρούς τις τοποθετώ σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Τώρα βρήκαν την κατάλληλη θέση! Κατασκευές με φελλό 3 εύκολες ιδέες.

Κατασκευές για το υπνοδωμάτιο

Οι ζωγραφιές των κοριτσιών, ούτε παραγγελία να ήταν!

Διακόσμηση βιβλιοθήκης σε boho style

Και βέβαια να μην παραλείψω να σας δείξω μια κατασκευή που έκανα αλλά δεν βρίσκεται σε αυτές τις φωτογραφίες γιατί έγινε αργότερα. Μετέτρεψα τα γυάλινα βάζα σε κεραμικά αγγεία και έχουν πάρει την θέση τους μέσα στο δωμάτιο των κοριτσιών.

Diy γυάλινα βάζα σαν κεραμικά αγγεία

Τα καταπληκτικά καπέλα του φωτιστικού είναι κι αυτά χειροποίητα και μην χάσεις να δεις πως τα έφτιαξα: Ψάθινο καλάθι φωτιστικό από… κορδόνι μακραμέ

Πως να φτιάξεις ψάθινο καλάθι φωτιστικό

Μετατροπή στα κουρτινόξυλα και ένα ράφι για τον καθρέφτη

Ο καθρέφτης είναι βαμμένος κι αυτός σε λευκό χρώμα. Δείτε πως ήταν πριν μέσα στο παλιό παιδικό δωμάτιο: Μεταμόρφωση καθρέφτη για μικρές κυρίες. Η προσθήκη του ραφιού από κάτω είναι μια κατασκευή που έφτιαξα ακολουθώντας τα βήματα που ας είχα δείξει παλιότερα: Βιβλιοθήκη από παλέτα για το παιδικό δωμάτιο. Τελικά στην χρήση έχει αποδειχτεί πολύ χρήσιμο αυτό το ράφι κάτω από τον καθρέφτη!

Φτιάξε ένα ράφι για τον καθρέφτη

Έκανα μια μετατροπή στα κουρτινόξυλα γιατί λυπόμουν να τα πετάξω. Κάποτε είχαμε πληρώσει ένα σωρό λεφτά για να τα αγοράσουμε και ήταν όλα στο χρώμα του ξύλου. Είναι τα παλιά, κλασικά κουρτινόξυλα με τους σιδηρόδρομους. Τα έβαψα λοιπόν και έκανα μια μικρή πατέντα για να μπουν οι κουρτίνες που ήταν με κρίκους.

Ανανέωση παιδικού δωματίου για κορίτσια

Έβγαλα τους σιδηρόδρομους και βίδωσα μέσα σωλήνες από αυτούς που κρεμάμε τις κουρτίνες στο μπάνιο. Στερέωσα τους σωλήνες αριστερά και δεξιά μέσα στο κουρτινόξυλο, πάνω σε βιδωτές γωνιές. Έτσι έχω τα κλασικά κουρτινόξυλα μεταμορφωμένα σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή!

Πως να ανανεώσεις και να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο

Συνοπτικά τι πρέπει να κάνουμε για μια οικονομική ανανέωση και διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο μας.

  1. Κρατάμε σημειώσεις για το στυλ που θέλουμε να πετύχουμε και τα χρώματα που μας αρέσουν. Μπορεί να έχουμε κάτι στο μυαλό μας αλλά θα μας βοηθήσει να ψάξουμε λίγο στο ίντερνετ ή στο Pinterest για να πάρουμε ιδέες. Αν έχουμε μια ταπετσαρία ή θέλουμε να βάλουμε, πρέπει να την συμπεριλάβουμε στα σχέδια μας. Θα είναι καθοριστική για το στυλ του δωματίου μας.
  2. Κρατάμε τα έπιπλα μας και τα μεταμορφώνουμε. Καλό είναι να αφαιρέσουμε τα περιττά έπιπλα για να μην μπουκώνει ο χώρος μας, ειδικά αν είναι μικρός. Προσθέτουμε κάποιο έπιπλο που μας είναι απαραίτητο αλλά το ψάχνουμε αρκετά για να είναι στις διαστάσεις που θέλουμε.
  3. Για μια ανανέωση στο υπνοδωμάτιο σημαντικό ρόλο παίζει και η διακόσμηση του οπότε αφιερώστε κι εκεί λίγο χρόνο για να το ψάξετε. Μην βάλετε ότι έχετε απλά για να μην το πετάξετε. Βρείτε τρόπο να το μεταμορφώσετε ή αλλάξτε του χρήση. Πχ. αν έχετε μαύρα κάδρα και δεν ταιριάζουν, μπορείτε να τα βάψετε.
  4. Πριν μπείτε στην διαδικασία να αγοράσετε κάτι, σκεφτείτε αν μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Είτε πρόκειται για ένα ράφι, είτε για ένα απλό κουτί αποθήκευσης.
Ανανέωσε οικονομικά το υπνοδωμάτιο

Με αυτούς τους τρόπους θα κάνετε μια οικονομική ανανέωση στα δωμάτια σας εξοικονομώντας χρήματα που μπορεί να χρειαστούν για μια απαραίτητη αγορά. Έτσι κινούμαι κι εγώ όταν πρόκειται να ανανεώσω ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι και αυτές είναι οι συμβουλές μου μέσα από την δική μου εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:

Μικρές συμβουλές για την ανανέωση των δωματίων του σπιτιού μας

Επίσης θέλω να συμπληρώσω, πως ένα δωμάτιο για να ανανεωθεί δεν χρειάζεται απαραίτητα να γκρεμίσουν οι τοίχοι για να αλλάξει. Εκτός βέβαια κι αν αυτό είναι απαραίτητο.

Ένας χώρος ανανεώνεται αλλάζοντας χρώματα στους τοίχους, ίσως με μια αναδιάταξη στα έπιπλα, ακόμα και απλά αλλάζοντας τα λευκά είδη ή τις κουρτίνες σε κάτι πιο καινούριο και μοντέρνο. Όλοι έχουμε την ανάγκη μιας ανανέωσης του χώρου μας γιατί φτιάχνει την ψυχολογία μας οπότε ας κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό!

Υπνοδωμάτιο πριν και μετά

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες και τα video που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Ελπίζω οι οδηγίες μου να σας φάνηκαν χρήσιμες και μέσα από αυτήν την ανανέωση και την διακόσμηση μου σας έδειξα από το δικό μας υπνοδωμάτιο, να πήρατε μερικές ιδέες! Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια με τις εντυπώσεις σας! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ