Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου στον τοίχο

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου στον τοίχο. Οδηγίες για να τα κρεμάσεις ολόισια αποφεύγοντας τις περιττές τρύπες και ένας οικονομικός τρόπος για να φτιάξεις καδράκια.

Πείτε μου πόσες περιττές τρύπες έχετε στους τοίχους του σπιτιού σας από κάδρα, καδράκια, πίνακες και ότι άλλο έχετε κρεμάσει! Εγώ πολλές, σουρωτήρι κανονικό! Κρεμάω τα καδράκια μου και μετά αλλάζω την διακόσμηση και αλλάζω θέση και στα κάδρα. Πολλές φορές προσπαθώ να τα βάζω στις ίδιες τρύπες, στα ίδια καρφάκια, αλλά αυτό δεν το πετυχαίνω πάντα. ‘Η όταν θέλω να κρεμάσω ένα κάδρο σκέφτομαι στο περίπου που θέλω, κάνω την τρύπα και ούπς! Δεν το έβαλα εκεί που έπρεπε και είναι και στραβό! Ε, να τες οι τρύπες!

Έτσι σήμερα τέλος τα ψέματα! Θα σας δείξω τον σωστό τρόπο για να κρεμάτε τα κάδρα σας χωρίς περιττές τρύπες στους τοίχους και με την ευκαιρία να δείτε και ένα πολύ όμορφο και οικονομικό diy wall art που έφτιαξα για το σαλόνι του σπιτιού μου!

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο.
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου στον τοίχο.

Αρχικά θ’ αγοράσετε χαρτί χειροτεχνίας. Πωλείται με το μέτρο στα βιβλιοπωλεία. Θα το στερεώσετε στον τοίχο απλά με λίγη χαρτοταινία ή σελοτέιπ στο σημείο που θέλετε να κάνετε την συλλογή με τα καδράκια σας.

Με ένα μολύβι θα σημειώσετε και τις 4 γωνίες στο τελείωμα του χαρτιού που μόλις κολλήσατε στον τοίχο. Το κάνουμε αυτό γιατί το χαρτί θα το ξαναβάλουμε στην θέση του και θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς που ήταν.

Θα ξεκολλήσετε το χαρτί από τον τοίχο και θα το ακουμπήσετε στο πάτωμα. Εκεί πάνω θα τοποθετήσετε τα καδράκια ή ότι άλλο θέλετε να κρεμάσετε. Τα δικά μου καδράκια είναι παλιοί καμβάδες από τους οποίους έβγαλα τον καμβά και έμεινε μόνο το ξύλινο τελάρο.

Διαβάστε τα άρθρα:

Εκεί πάνω στο χαρτί θα κάνετε διάφορους συνδυασμούς και θα κρατήσετε όποιον σας αρέσει περισσότερο. Εγώ είχα βάλει κάτω το χαρτί και όποιος πέρναγε από κει έκανε και την δοκιμή του!

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο

Τελικά καταλήξαμε στον παρακάτω συνδυασμό. Βοηθάει πολύ σε κάθε τοποθέτηση να βγάζετε μια φωτογραφία με το κινητό σας. Υπάρχει περίπτωση να κάνετε έναν συνδυασμό που σας άρεσε και μετά να μην τον θυμόσαστε!

Διάταξη των κάδρων στον τοίχο.
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου στον τοίχο.

Τα χρώματα και οι διαστάσεις των κάδρων.

Ύστερα μ’ ένα μαρκαδόρο θα κάνετε το περίγραμμα του κάθε κάδρου πάνω στο χαρτί. Εγώ εκεί αποφάσισα τι χρώμα θα βάψω το κάθε καδράκι, έτσι ώστε να μην πέσουν δίπλα-δίπλα τα ίδια χρωματικά καδράκια. Αυτό είναι ένα στάδιο που αν εσείς έχετε έτοιμα κάδρα με κορνίζες, δεν θα σας απασχολήσει.

Μπορεί μερικά κάδρα να είναι ίδιων διαστάσεων ή ίδια χρωματικά οπότε θα τα αριθμήσετε όλα και επίσης το ίδιο θα κάνετε και πάνω στο χαρτί. Δηλαδή θα σημειώσετε (πάνω στο χαρτί) τον αριθμό του κάδρου και το χρώμα του. Απλή διαδικασία και πολύ εξυπηρετική για να μην μπερδευτείτε αργότερα.

Ο σωστός τρόπος για να κρεμάσεις τα κάδρα στον τοίχο.

Αν ακολουθήσετε τον δικό μου τρόπο με τους παλιούς καμβάδες, προμηθευτείτε ένα λεπτό φύλλο μακετόχαρτο και τοποθετήστε το πίσω από κάθε καδράκι. Δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο ένα ουδέτερο background για τις φωτογραφίες μας. Επίσης, βρείτε την μέση του κάθε κάδρου και καρφώστε από ένα θυλάκι για το κρέμασμα του.

Καδράκια από τελάρα καμβάδων.

Πάμε πίσω στον τοίχο, εκεί από όπου ξεκίνησε όλη η διαδικασία, όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα γιατί ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουμε!

Θα κολλήσετε πάλι το χαρτί (ξέρετε από πριν που θα το βάλετε γιατί έχετε μαρκάρει τον τοίχο) και θα πάρετε τα καδράκια σας κοντά.

Τώρα ξέρετε ακριβώς που και τι θα κρεμάσετε στον τοίχο! Πάρτε το πρώτο κάδρο και βάλτε το πάνω στο χαρτί, στην θέση του. Με ένα μαρκαδοράκι μαρκάρετε το σημείο που θα καρφώσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις κάδρα.

Δείτε που προεξέχει το θυλάκι πάνω από το κάδρο. Εκεί θα κάνετε την κουκκίδα και θα καρφώσετε το καρφί.

Μετά θα βγάλετε το χαρτί απ’ τον τοίχο, δεν μας χρειάζεται πια! Διαλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και με λίγο blue tack κολλήστε τες στα κάδρα σας.

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο

Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

Αυτό ήταν! Τώρα ξέρετε τον σωστό τρόπο για να κρεμάτε τα κάδρα σας και επίσης πως να φτιάξετε ένα όμορφο αλλά και οικονομικό wall gallery για το σπίτι σας!

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα

Αυτό το έπιπλο βρισκόταν αλλού μέσα στο σπίτι και δεν ήταν έτσι όπως το βλέπετε. Είναι ένα από τα μεγάλα τολμήματα μου και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή.

Δείτε την μεταμόρφωση μπουφέ με χρώμα κιμωλίας με όλες τις λεπτομέρειες και με φωτογραφίες για να μάθετε πως να βάψετε κι εσείς τα δικά σας έπιπλα.

Πως να κρεμάσεις τα κάδρα στον τοίχο.

Το θέμα είναι ότι αυτός ο τοίχος που πριν ήταν απρόσωπος, τώρα έχει πολλά πρόσωπα (!!!) και δίνει στο σαλόνι χαρακτήρα και ομορφιά!

Διακόσμηση σαλονιού με κάδρα στον τοίχο

Έχω αλλάξει και λίγο τους χρωματισμούς που χρησιμοποίησα στα διακοσμητικά μου και εκτός από το μαύρο-γκρι στις κορνίζες που έφτιαξα, πρόσθεσα και λίγο πράσινο, το οποίο δεν το περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ στην διακόσμηση του σπιτιού.

Διακόσμηση σπιτιού.

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Διακόσμηση σαλονιού.

Ήταν μια μεγάλη ανάρτηση, με πολλές φωτογραφίες και ελπίζω να μην σας κούρασα. Όμως όταν ετοιμάζω ένα project έχω στο νου μου να σας δείξω το κάθε βήμα για να το καταλάβετε καλά γιατί ίσως σας δώσω μια ιδέα ή μπορεί να θέλετε κι εσείς να φτιάξετε το ίδιο! Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία αλλαγή!..ο τοίχος είναι πολύ εντυπωσιακός!… και φυσικα όλες οι φωτογραφίες είναι στιγμές από όμορφες αναμνήσεις !… Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας!

    • Ευχαριστώ πολύ Άντζελα!Έτσι είναι με τις φωτογραφίες και μπορούν εύκολα να αλλάζουν όταν τις βαρεθούμε ή φωτογραφίσουμε κάποια ωραία στγμή που θέλουμε να θυμόμαστε!

  2. Όντως είναι πρόβλημα όταν έρχεται η ώρα να κρεμάσουμε τα κάδρα μας και μπερδευωμαστε πού να τα βάλουμε και πως. Είσαι κατατοπιστικοτατη και μας έδωσες μία ωραία ιδέα με πολύ ωραίο αποτέλεσμα……. περιμένω να μας πεις για το έπιπλο με ενδιαφέρει!!!!!!!!!! Την καλημέρα μου βικη

    • Γεια σου Βίκη μου!Κι εγώ πολλές φορές έχω δυσκολευτεί όπως είπα αλλά αποφάσισα να το κάνω πιο σωστά τώρα!Εννοέιται πως θα σας πω για το έπιπλο όλες τις λεπτομέρειες!

  3. Ήθελα καιρό να κάνω κάτι τέτοιο στον τοίχο πάνω από το τζάκι και δεν ήξερα τον τρόπο.Ευχαριστω! Ελπίζω μόνο να ρο καταφέρω..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ