ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Πώς να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο

  Οδηγίες για να κρεμάσεις σωστά και ολόισια τα κάδρα σου στον τοίχο, εύκολα και χωρίς περιττές τρύπες.

  Πείτε μου πόσες περιττές τρύπες έχετε στους τοίχους του σπιτιού σας από κάδρα,καδράκια,πίνακες και ότι άλλο έχετε κρεμάσει!Εγώ πολλές,σουρωτήρι κανονικό!Κρεμάω τα καδράκια μου και μετά αλλάζω την διακόσμηση και αλλάζω θέση και στα κάδρα.Πολλές φορές προσπαθώ να τα βάζω στις ίδιες τρύπες,στα ίδια καρφάκια, αλλά αυτό δεν το πετυχαίνω πάντα. ‘Η όταν θέλω να κρεμάσω ένα κάδρο σκέφτομαι στο περίπου που θέλω,κάνω την τρύπα και ούπς!Δεν το έβαλα εκεί που έπρεπε και είναι και στραβό!Ε,να τες οι τρύπες!

  ‘Ετσι σήμερα τέλος τα ψέματα!Θα σας δείξω τον σωστό τρόπο για να κρεμάτε τα κάδρα σας,χωρίς περιττές τρύπες στους τοίχους και με την ευκαιρία να δείτε και ένα πολύ όμορφο και οικονομικό diy wall art που έφτιαξα για το σαλόνι του σπιτιού μου!

  Πως να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου στον τοίχο.

  [~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~]

  Αρχικά θ’ αγοράσετε χαρτί χειροτεχνίας.Πωλείται με το μέτρο στα βιβλιοπωλεία.Θα το στερεώσετε στον τοίχο απλά με λίγη χαρτοταινία ή σελοτέιπ,στο σημείο που θέλετε να κάνετε την συλλογή με τα καδράκια σας.

  Χαρτί χειροτεχνίας για να τοποθετήσουμε σωστά τα κάδρα στο σπίτ μας.

  Με ένα μολύβι θα σημειώσετε και τις 4 γωνίες στο τελείωμα του χαρτιού που μόλις κολλήσατε στον τοίχο.Το κάνουμε αυτό γιατί το χαρτί θα το ξαναβάλουμε στην θέση του και θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς που ήταν.

  Σημαδεύουμε για να βάλουμε σωστά τα κάρδα στον τοίχο.

  Θα ξεκολλήσετε το χαρτί από τον τοίχο και θα το ακουμπήσετε στο πάτωμα. Εκεί πάνω θα τοποθετήσετε τα καδράκια ή ότι άλλο θέλετε να κρεμάσετε. Τα δικά μου καδράκια είναι παλιοί καμβάδες, από τους οποίους έβγαλα τον καμβά και έμεινε μόνο το ξύλινο τελάρο. Σας έχω δείξει για το σπιτάκι στο βουνό που έφτιαξα τα ίδια καδράκια στην κουζίνα και παλιότερα έναν τρόπο για να αξιοποιήσεις τα τελάρα από τους καμβάδες.

  Εκεί πάνω στο χαρτί θα κάνετε διάφορους συνδυασμούς και θα κρατήσετε όποιον σας αρέσει περισσότερο.Εγώ είχα βάλει κάτω το χαρτί και όποιος πέρναγε από κει έκανε και την δοκιμή του!

  Οδηγίες για να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα σου.

  Δοκιμή διάταξης κάρδων στον τοίχο.

  Τελικά καταλήξαμε στον παρακάτω.Βοηθάει πολύ σε κάθε τοποθέτηση να βγάζετε μια φωτογραφία με το κινητό σας.Υπάρχει περίπτωση να κάνετε έναν συνδυασμό που σας άρεσε και μετά να μην τον θυμόσαστε!

  Διάταξη κάδρων στον τοίχο.

  Ύστερα μ’ ένα μαρκαδόρο θα κάνετε, το περίγραμμα του κάθε κάδρου πάνω στο χαρτί.Εγώ εκεί αποφάσισα τι χρώμα θα βάψω το κάθε καδράκι,έτσι ώστε να μην πέσουν δίπλα-δίπλα τα ίδια χρωματικά καδράκια. Αυτό είναι ένα στάδιο που αν εσείς έχετε έτοιμα κάδρα με κορνίζες,δεν θα σας απασχολήσει.

  Πως να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο.

  Μπορεί μερικά κάδρα να είναι ίδιων διαστάσεων ή ίδια χρωματικά,οπότε θα τα αριθμήσετε όλα και επίσης το ίδιο θα κάνετε και πάνω στο χαρτί.Δηλαδή θα σημειώσετε (πάνω στο χαρτί) τον αριθμό του κάδρου και το χρώμα του.Απλή διαδικασία και πολύ εξυπηρετική για να μην μπερδευτείτε αργότερα.

  Ο σωστός τρόπος για να κρεμάσεις τα κάδρα στον τοίχο.

  Αν ακολουθήσετε τον δικό μου τρόπο με τους παλιούς καμβάδες,προμηθευτείτε ένα λεπτό φύλλο μακετόχαρτο και τοποθετήστε το πίσω από κάθε καδράκι,όπως έκανα κι εγώ.Δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο ένα ουδέτερο background για τις φωτογραφίες μας.Επίσης, βρείτε την μέση του κάθε κάδρου και καρφώστε από ένα θυλάκι για το κρέμασμα του.

  Καδράκια από τελάρα καμβάδων.

  Πάμε πίσω στον τοίχο,εκεί από όπου ξεκίνησε όλη η διαδικασία,όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα γιατί ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουμε!

  Θα κολλήσετε πάλι το χαρτί (ξέρετε από πριν που θα το βάλετε γιατί έχετε μαρκάρει τον τοίχο) και θα πάρετε τα καδράκια σας κοντά.

  Χαρτί χειροτεχνίας για τοποθέτηση κάδρων.

  Τώρα ξέρετε ακριβώς που και τι θα κρεμάσετε στον τοίχο!

  Πάρτε το πρώτο κάδρο και βάλτε το πάνω στο χαρτί,στην θέση του.Με ένα μαρκαδοράκι μαρκάρετε το σημείο που θα καρφώσετε.

  Ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις κάδρα.

  Δείτε που προεξέχει το θυλάκι πάνω από το κάδρο.Εκεί θα κάνετε την κουκκίδα και θα καρφώσετε το καρφί.

  Κάδρα στον τοιχο χωρίς περιττές τρύπες.

  Μετά θα βγάλετε το χαρτί απ’τον τοίχο,δεν μας χρειάζεται πια!

  Διαλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και με λίγο blue tack κολλήστε τες στα κάδρα σας.

  Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο.

  Αυτό ήταν!Τώρα ξέρετε τον σωστό τρόπο για να κρεμάτε τα κάδρα σας και επίσης πως να φτιάξετε μια όμορφη wall gallery για το σπίτι σας!

  Διακόσμηση με κάδρα στον τοίχο.

  Αυτό το έπιπλο βρισκόταν αλλού μέσα στο σπίτι και δεν ήταν έτσι όπως το βλέπετε…Είναι ένα από τα μεγάλα τολμήματα μου και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή όμως θα σας μιλήσω γι’αυτό άλλη φορά!(Δείτε την μεταμόρφωση του μπουφέ με χρώμα κιμωλίας με όλες τις λεπτομέρειες και με φωτογραφίες για να μάθετε πως να βάψετε κι εσείς τα δικά σας έπιπλα.)

  Πως να κρεμάσεις τα κάδρα στον τοίχο.

  Το θέμα είναι ότι αυτός ο τοίχος που πριν ήταν απρόσωπος,τώρα έχει πολλά πρόσωπα(!!!) και δίνει στο σαλόνι χαρακτήρα και ομορφιά!

  Οδηγίες για να κρεμάσεις σωστά τα κάδρα στον τοίχο.

  Έχω αλλάξει και λίγο τους χρωματισμούς που χρησιμοποίησα στα διακοσμητικά μου και εκτός από το μαύρο-γκρι στις κορνίζες που έφτιαξα,πρόσθεσα και λίγο πράσινο,το οποίο δεν το περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ στην διακόσμηση του σπιτιού.

  Διακόσμηση σπιτιού.

  Διακόσμηση σαλονιού.

  Διακόσμηση σπιτιού.

  Διακόσμηση σπιτιού με κάδρα.

  Ήταν μια μεγάλη ανάρτηση, με πολλές φωτογραφίες και ελπίζω να μην σας κούρασα.Όμως όταν ετοιμάζω ένα project,έχω στο νου μου να σας δείξω το κάθε βήμα για να το καταλάβετε καλά γιατί ίσως σας δώσω μια ιδέα ή μπορεί να θέλετε κι εσείς να φτιάξετε το ίδιο!

  Διακόσμηση σπιτιού.

  Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!Σας φιλώ ♥

  Λαμπρινή Μιχαήλ
  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία αλλαγή!..ο τοίχος είναι πολύ εντυπωσιακός!… και φυσικα όλες οι φωτογραφίες είναι στιγμές από όμορφες αναμνήσεις !… Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας!

   • Ευχαριστώ πολύ Άντζελα!Έτσι είναι με τις φωτογραφίες και μπορούν εύκολα να αλλάζουν όταν τις βαρεθούμε ή φωτογραφίσουμε κάποια ωραία στγμή που θέλουμε να θυμόμαστε!

  2. Όντως είναι πρόβλημα όταν έρχεται η ώρα να κρεμάσουμε τα κάδρα μας και μπερδευωμαστε πού να τα βάλουμε και πως. Είσαι κατατοπιστικοτατη και μας έδωσες μία ωραία ιδέα με πολύ ωραίο αποτέλεσμα……. περιμένω να μας πεις για το έπιπλο με ενδιαφέρει!!!!!!!!!! Την καλημέρα μου βικη

   • Γεια σου Βίκη μου!Κι εγώ πολλές φορές έχω δυσκολευτεί όπως είπα αλλά αποφάσισα να το κάνω πιο σωστά τώρα!Εννοέιται πως θα σας πω για το έπιπλο όλες τις λεπτομέρειες!

  3. Ήθελα καιρό να κάνω κάτι τέτοιο στον τοίχο πάνω από το τζάκι και δεν ήξερα τον τρόπο.Ευχαριστω! Ελπίζω μόνο να ρο καταφέρω..

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  7,988ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  890ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Διακόσμηση σαλονιού με ταπετσαρία στον τοίχο

  Η διακόσμηση του σαλονιού με ταπετσαρία στον τοίχο είναι μια καλή και εύκολη λύση για να ανανεώσετε τον χώρο σας. Ταπετσαρία με τσιμεντένια εμφάνιση και φωτογραφίες από το ανανεωμένο σαλόνι μου με πολλές ιδέες διακόσμησης.

  Μεταμόρφωση παιδικού δωματίου σε εφηβικό

  Εύκολη και οικονομική μεταμόρφωση παιδικού δωματίου σε εφηβικό. Ιδέες και λύσεις για να ανανεώσετε το κοριτσίστικο δωμάτιο με έξυπνες και όμορφες κινήσεις χωρίς πολλά έξοδα.

  Μεταμόρφωση παλιού σκαμπό και diy μαξιλάρι με video

  Μεταμόρφωσε το παλιό σου σκαμπό με χρώμα κιμωλίας και diy για το πιο εντυπωσιακό μαξιλάρι που μπορείς να φτιάξεις για κάθισμα σε ένα αναλυτικό video.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Το σπιτάκι στο βουνό-το πριν και το μετά

  Η μεταμόρφωση ενός μικρού σπιτιού στο βουνό. Το πριν και το μετά με πολλές κατασκευές, βαψίματα και μεταμορφώσεις επίπλων.

  Πως να βάψετε κύκλους στον τοίχο

  Οδηγίες για να βάψετε κύκλους στον τοίχο του παιδικού δωματίου με αυτοσχέδιο στένσιλ σε δυο μεγέθη και τρία διαφορετικά χρώματα.

  Κατασκευή κάδρων και μεταμόρφωση ρολογιού και γλάστρας

  Κατασκευή κάδρων και μεταμόρφωση ρολογιού και γλάστρας