Τραπεζάκι σαλονιού: Συμβουλές για σωστή διακόσμηση

Πως να διακοσμήσω το τραπεζάκι σαλονιού και τι είναι σωστό ή λάθος στην διακόσμηση του? Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως να το ομορφύνουμε, τι διακοσμητικά να βάλουμε πάνω του και με πιο τρόπο να τοποθετήσουμε τα αντικείμενα για να το αναδείξουμε και να δείχνει σαν αυτά που χαζεύουμε στα περιοδικά διακόσμησης.

Αυτό το κεντρικό έπιπλο του σαλονιού μας, συνήθως το αφήνουμε άδειο ή δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στην διακόσμηση του. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει καθόλου στυλ και να είναι απλά ένα τραπεζάκι στην μέση του σαλονιού μόνο για να ακουμπάμε ένα ποτήρι νερό ή για να απλώνουμε τα πόδια μας!

Είναι λάθος να το κάνουμε αυτό. Σκεφτείτε ότι στους καναπέδες του σαλονιού μας καθόμαστε πολλές ώρες της ημέρας και το τραπεζάκι το έχουμε συνέχεια μπροστά μας. Η πρώτη ματιά των καλεσμένων μας θα πέσει επίσης στο τραπεζάκι του σαλονιού μας και στην διακόσμηση του.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτό το έπιπλο που βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι στον χώρο μας και πρέπει η διακόσμηση του να είναι όμορφη, μελετημένη και σωστά σχεδιασμένη.

Διακόσμηση ανάλογα με το σχήμα, το υλικό και το χρώμα

Η διακόσμηση δεν είναι η ίδια για όλα τα τραπεζάκια του σαλονιού. Και αυτό είναι γεγονός γιατί σκεφτείτε πόσα διαφορετικά τραπεζάκια υπάρχουν από σπίτι σε σπίτι με διαφορετικό στυλ το καθένα. Η διακόσμηση ενός τετράγωνου τραπεζιού δεν μπορεί να είναι η ίδια με ενός οβάλ ή άλλου σχήματος τραπεζιού. Επίσης τα τραπεζάκια δεν είναι όλα από το ίδιο υλικό φτιαγμένα. Μπορεί να είναι γυάλινα, ξύλινα ή μεταλλικά, μπορεί να είναι άσπρα ή μαύρα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που ισχύουν για όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα για την διακόσμηση του τραπεζιού μας. Παρακάτω θα μιλήσουμε για αυτούς τους κανόνες που είναι βασικό να τους γνωρίζετε και μετά θα σας δώσω ιδέες διακόσμησης για κάθε τύπου τραπεζιού.

Θεωρώ πως είναι σημαντικό να διακοσμήσουμε όμορφα αλλά και να το πετύχουμε αυτό χωρίς να ξοδευτούμε. Οπότε θα σας δώσω ιδέες για να κάνετε το τραπεζάκι σας εντυπωσιακό και με στυλ, με αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι σας χωρίς να αγοράσετε ούτε ένα αντικείμενο.

Ελπίζω μετά από την ανάγνωση αυτού του άρθρου να νιώσετε έτοιμοι και σίγουροι για την διακόσμηση του τραπεζιού σας και ας ξεκινήσουμε με τους βασικούς κανόνες που πρέπει να προσέξετε!

Βασικοί κανόνες που πρέπει να προσέξετε στο styling του τραπεζιού

1. Διακόσμηση ανάλογα με το στυλ του σπιτιού

Έχετε καθορίσει το στυλ διακόσμησης του σπιτιού σας και το ίδιο στυλ πρέπει να ακολουθήσει και η διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού σας. Δεν πρέπει να ξεφύγετε από αυτό γιατί οτιδήποτε διαφορετικό θα δείχνει ξένο και αταίριαστο στον χώρο σας.

2. Διακοσμητικά διαφορετικού ύψους

Πρέπει να τοποθετήσετε στο τραπεζάκι σας αντικείμενα με διαφορετικό ύψος το καθένα. Αυτό θα κάνει την διακόσμηση του ενδιαφέρουσα καθώς το βλέμμα θα κινείται σε διάφορα επίπεδα. Απαγορεύονται τα πολύ ψηλά διακοσμητικά γιατί θα χάσετε τον συνομιλητή σας που κάθεται στον απέναντι καναπέ!

3. Διαφορετικά σχήματα, χρώματα και υφές

Τα διαφορετικά σχήματα, χρώματα και αντικείμενα με διάφορες υφές, παίζουν σημαντικό ρόλο. Φανταστείτε ένα τετράγωνο τραπέζι, με τετράγωνα κεριά, σε έναν τετράγωνο δίσκο. Ένα γκρι σαλόνι με γκρι διακοσμητικά αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι. Ένα γυάλινο τραπεζάκι, με ένα γυάλινο βάζο. Αυτή η μονοτονία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

4. Προσοχή στις υπερβολές

Μην παραφορτώσετε το τραπεζάκι με αντικείμενα και αφήστε χώρο μεταξύ τους για να ξεχωρίζουν. Θέλουμε να πετύχουμε μια διακόσμηση με στυλ αλλά να έχουμε και χώρο για να ακουμπήσουμε το ποτήρι με το κρασί μας. Επίσης αφήστε χώρο μεταξύ άκρης τραπεζιού και αντικειμένων.

5. Αναδείξτε την προσωπικότητα σας

Επιλέξτε διακοσμητικά στοιχεία που σας αντιπροσωπεύουν και ταιριάζουν στην προσωπικότητα σας. Αν για παράδειγμα το χρυσό χρώμα δεν σας αρέσει ούτε για μπρελόκ για τα κλειδιά σας, θα ήταν εντελώς έξω από εσάς να βάλετε πάνω του ένα χρυσό ανθοδοχείο!

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Τι να τοποθετήσετε πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού

1. Τα αγαπημένα σας αντικείμενα

Η διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού σας είναι πολύ όμορφο να συμπεριλαμβάνει και αγαπημένα σας αντικείμενα αρκεί αυτά να ταιριάζουν μεταξύ τους. Ένα ή δύο είναι αρκετά για να τα βλέπετε καθημερινά και να σας δίνουν χαρά. Μην το παρακάνετε όμως και τοποθετήσετε όλα σουβενίρ που φέρατε από τις διακοπές σας!

2. Πρακτικά αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι

Είναι σωστό να δώσετε σημασία και στις καθημερινές σας ανάγκες όταν κάθεστε στους καναπέδες του σαλονιού σας. Αν θέλετε τα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης κοντά σας, τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο καλάθι ή κουτί αποθήκευσης. Τα σουβέρ για να ακουμπάτε το ποτήρι σας επίσης μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω του.

3. Τα λουλούδια ή τα φυτά είναι απαραίτητα

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ένα λουλούδι ή ένα φυτό δίνει φρεσκάδα, χρώμα αλλά και ζωή στον χώρο μας. Είτε είναι ψεύτικα είτε αληθινά, είναι βέβαιο ότι θα σπάσουν την μονοτονία ακόμα και στην πιο απλή διακόσμηση του τραπεζιού.

4. Δώστε άρωμα στο χώρο με κεριά

Μιλήσαμε για τις υφές και δεν θα μπορούσε να λείπει ακόμα μια αίσθηση πολύ σημαντική. Υπάρχουν διάφορα αρωματικά που μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο τραπεζάκι αλλά την καλύτερη λύση την δίνουν τα αρωματικά κεριά. Εκτός από το άρωμα τους μας δίνουν και τα διάφορα σχήματα που θέλουμε να έχουμε.

5. Βιβλία, δίσκοι και περίεργα αντικείμενα

Όλα αυτά θα καθορίσουν την τελική διακόσμηση του τραπεζιού σας. Τα βιβλία θα δώσουν το ύψος που αναφέραμε πριν τοποθετώντας 2-3 το ένα πάνω στο άλλο. Ένας δίσκος είναι απαραίτητος για να τοποθετήσετε μερικά αντικείμενα μέσα και να δείχνουν όλα πιο οργανωμένα. Τα περίεργα αντικείμενα σε διάφορα σχήματα τραβούν το βλέμμα και κάνουν την διακόσμηση πιο εντυπωσιακή.

Διαβάστε επίσης: Υπνοδωμάτιο: Ανανέωση, διακόσμηση και diy κατασκευές

Διακόσμηση σε γυάλινο τραπεζάκι

Ας δούμε τώρα μερικά παραδείγματα με διαφορετικά τραπεζάκια σαλονιού και πως θα πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα με αντικείμενα που έχουμε ήδη στο σπίτι.

Ένα γυάλινο ορθογώνιο τραπεζάκι χωρίστε το σε δύο μέρη, αριστερά και δεξιά. Δώστε ύψος από την μία μεριά με μια στοίβα από βιβλία και με διακοσμητικά αντικείμενα ή δύο ψηλά κηροπήγια από την άλλη. Ένα μπουκετάκι λουλούδια αμέσως δίνει ζωή στο τραπεζάκι.

Διακόσμηση σε γυάλινο στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Το γυάλινο τραπεζάκι έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Λόγω της διαφάνειας του σου επιτρέπει να μην βάλεις πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Υπάρχει ήδη ένα χρωματικό φόντο από το χαλί που βρίσκεται από κάτω. Τοποθετήστε στο κέντρο του τραπεζιού έναν δίσκο με ένα ή δύο ανθοδοχεία με λουλούδια, ένα κερί και ένα διακοσμητικό σε περίεργο σχήμα. Προσέξτε να μην είναι όλα γυάλινα αυτά τα αντικείμενα.

Διακόσμηση σε στρογγυλό γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού

Διαβάστε επίσης: Αλλαγή χρώματος τραπεζαρίας: Οδηγίες για σωστό βάψιμο

Στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού από μάρμαρο

Σε ένα στρογγυλό τραπεζάκι, τα διακοσμητικά αντικείμενα πρέπει να βρίσκονται όλα μαζί στο κέντρο σαν μια ομάδα. Δώστε ύψος με ένα ανθοδοχείο, με κεριά σε διαφορετικά ύψη ή τοποθετήστε πάνω σε βιβλία διακοσμητικά σε διάφορα σχήματα και υφές. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο, σε αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τον στρογγυλό. Ο τετράγωνος δίσκος πάνω σε στρογγυλό τραπεζάκι φαίνεται κάπως περίεργος.

Μικρό στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

Ακόμα και στα μικρά στρογγυλά τραπεζάκια μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια λογική στην διακόσμηση με την διαφορά ότι τα αντικείμενα που θα βάλουμε πάνω θα είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Πως να διακοσμήσετε ένα τετράγωνο τραπεζάκι

Χωρίστε το τετράγωνο τραπέζι σας σε 3 ή 4 μέρη και παίξτε με τα χρώματα, τις υφές και τα σχήματα. Δημιουργήστε ύψος με μια στοίβα από βιβλία τοποθετώντας ψηλά ένα ανθοδοχείο ή ένα φυτό.

diakosmisi se tetragono trapezaki

Δημιουργήστε αντιθέσεις με τα χρώματα. Τα λευκά αντικείμενα όπως το ανθοδοχείο με τα κλαδιά ελιάς, τονίζουν ακόμα περισσότερο το ξύλινο τραπεζάκι. Τοποθετήστε κηροπήγια χρυσά ή ασημένια με λευκά κεριά για να δώσετε μια αίσθηση πολυτέλειας.

Πως να διακοσμήσετε ένα ορθογώνιο τραπεζάκι σαλονιού

Ας δούμε ένα ορθογώνιο τραπεζάκι σαλονιού σε μαύρο χρώμα με μεταλλικά πόδια. Αυτό είναι χωρισμένο σε τρία μέρη και στο κέντρο έχει τοποθετηθεί ένα ασημένιο ανθοδοχείο που κλέβει όλες τις εντυπώσεις. Μια στοίβα από βιβλία σε άσπρο – μαύρο από την μία μεριά και ένας λευκός δίσκος με γυάλινα διακοσμητικά από την άλλη.

Διακόσμηση σε μαρμάρινο τραπεζάκι

Επιλέγουμε διακοσμητικά που κάνουν αντίθεση με το μάρμαρο για να μην υπάρχει μονοτονία και μονοχρωμία. Τα μεταλλικά αντικείμενα ταιριάζουν πολύ πάνω στο μάρμαρο και σίγουρα ένα μπουκέτο με λουλούδια θα δώσει φρεσκάδα και θα απαλύνει την ατμόσφαιρα.

Ορθογώνιο ξύλινο τραπεζάκι

Πάνω στην ξύλινη επιφάνεια του τραπεζιού έχετε πολλές δυνατότητες διακόσμησης. Δείτε πόσο εντυπωσιακός δείχνει πάνω στο ξύλο ένας μαρμάρινος δίσκος με πολλά κεριά. Το ανθοδοχείο με τα πράσινα κλαδιά συνδυάζει δύο υφές με το γυαλί και το πλέξιμο από σπάγκο στο εξωτερικό του. Η ασημένια διακοσμητική μπάλα δίνει το σχήμα και την αντίθεση χρώματος που θέλουμε.

Διακόσμηση σε οβάλ τραπεζάκι σαλονιού

Η διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού, όπως είπαμε και στους βασικούς κανόνες, πρέπει να έχει μια συνοχή με την συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Όταν η διακόσμηση είναι minimal έτσι θα διακοσμηθεί και το τραπεζάκι κ.ο.κ. Όπως στην παρακάτω φωτογραφία που η διακόσμηση είναι τόση όση χρειάζεται, με τα διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετημένα στην μία μεριά στου τραπεζιού.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!

Πριν ξεκινήσετε την διακόσμηση πρέπει να οργανωθείτε

Έχετε μάθει τους βασικούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για την διακόσμηση ενός τραπεζιού. Είδατε μερικά παραδείγματα για να πάρετε ιδέες και έχετε καταλάβει πως λειτουργεί το styling ενός κεντρικού τραπεζιού στο σαλόνι σας. Πριν ξεκινήσετε όμως να κάνετε πράξη όσα μάθατε, πρέπει πρώτα να οργανωθείτε.

Συγκεντρώστε κοντά στο τραπεζάκι όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχετε και ταιριάζουν στον χώρο σας. Θυμηθείτε τους βασικούς κανόνες και διαλέξτε αντικείμενα με σχήματα, με διαφορετικές υφές, κεριά, δίσκους, βιβλία κτλ.

Κρατήστε αυτά που ταιριάζουν μεταξύ τους και κάντε μερικές δοκιμές στο τραπεζάκι μέχρι να καταλήξετε στο styling που σας αρέσει και σας ικανοποιεί περισσότερο.

Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε ένα ανθοδοχείο σε χρυσό χρώμα επειδή σας ταιριάζει. Πάρτε ένα σπρέι και βάψτε εκείνο το παλιό που έχετε κρυμμένο στο ντουλάπι γιατί δεν ταίριαξε ποτέ στην διακόσμηση του σπιτιού σας!

Μην ξεχάσετε τα λουλούδια ή ένα γλαστράκι με ένα φυτό. Αμέσως θα ομορφύνει το τραπεζάκι σας όποια και αν είναι η διακόσμηση που θα έχετε κάνει!

Και μία ακόμα τελευταία συμβουλή. Όταν χαζεύετε τα περιοδικά ή στο διαδίκτυο για να πάρετε ιδέες διακόσμησης, δώστε σημασία στα αντικείμενα και με πιο τρόπο είναι τοποθετημένα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Οι καταξιωμένοι διακοσμητές εσωτερικού χώρου έχουν πολλά να μας πουν μέσα από την δουλειά και τις φωτογραφίες τους!

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,896ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ