4 ιδέες για βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

4 ιδέες για το βάψιμο πασχαλινών αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και με φυσικούς τρόπους όπως ρύζι, φίλτρα του καφέ ή λάδι και περιλαμβάνονται video με όλες τις οδηγίες βήμα βήμα!
Φέτος με τόσο χρόνο που έχω, όπως και όλοι μας βέβαια αφού μένουμε στο σπίτι, το πήρα απόφαση τα πασχαλινά αυγά μας να τα βάψω με φυσικό τρόπο και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω διάφορες τεχνικές και μπορώ να πω ότι είχα πολύ κέφι και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ!

Πάμε λοιπόν να σας δείξω τους 4 διαφορετικούς τρόπους για να βάψετε τα αυγά σας με χρώματα ζαχαροπλαστικής που είναι βρώσιμα και δεν έχουμε τον φόβο από χημικά ή άλλες ουσίες που μπορεί να περάσουν στο αυγό, για να μπορούμε ακίνδυνα να τα καταναλώσουμε.
Δείτε επίσης σε βίντεο πως να βάψετε αυγά με φυσικά υλικά όπως κόκκινο λάχανο, παντζάρι, φλούδες κρεμμυδιών και κουρκουμά.
Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και φίλτρα του καφέ
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- Φίλτρα του καφέ
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Βρασμένα αυγά
- Οδοντογλυφίδες
- Μπουκαλάκι βαποριζατέρ με νερό
- Λάδι, χαρτί κουζίνας και γάντια
Εκτέλεση για το βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής:
- Τοποθετούμε το κάθε αυγό σε ένα φίλτρο του καφέ, το κλείνουμε καλά και με μια οδοντογλυφίδα απλώνουμε εδώ κι εκεί διάφορα χρώματα.
- Με το βαποριζατέρ ψεκάζουμε με νερό σε όλο το τυλιγμένο αυγό και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα φίλτρα και βγάζουμε τα αυγά. Φοράμε πάντα τα γάντια μας!
- Ξεπλένουμε κάτω από την βρύση με μπόλικο νερό να φύγει το περιττό χρώμα και με λίγο χαρτί και λάδι, γυαλίζουμε τ’ αυγά μας.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Πασχαλινή διακόσμηση με αληθινά αυγά φωλίτσες

Δείτε το video: Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και φίλτρα του καφέ
Εφέ μαρμάρου σε πασχαλινά αυγά με λάδι
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- Φλιτζάνια με νερό μέχρι την μέση
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Ξύδι και λάδι
- Αυγά βρασμένα
- Χαρτί κουζίνας και γάντια
Εκτέλεση για το βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και λάδι:
- Χρωματίζουμε το νερό κάθε φλιτζανιού με διαφορετικό χρώμα και βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι.
- Τοποθετούμε μέσα τα αυγά και τα αφαιρούμε όταν πάρουν ωραίο χρώμα.
- Στο ήδη χρωματισμένο νερό, προσθέτουμε ακόμα λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να το κάνουμε πιο έντονο.
- Προσθέτουμε και από 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε κάθε φορά από ένα αυγό μέσα στο φλιτζάνι με το λάδι και το ανακινούμε μερικές φορές μέχρι να κάτσει πάνω στο αυγό λίγο από το πιο έντονο χρώμα. Μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα και να βάζουμε διαφορετικό χρώμα αυγό σε διαφορετικού χρώματος νερό.
- Σκουπίζουμε τα αυγά με χαρτί κουζίνας. Αυτά τα αυγά δεν θέλουν γυάλισμα με λάδι γιατί ήδη είναι γυαλισμένα!

Δείτε το video με το εφέ μαρμάρου σε πασχαλινά αυγά με λάδι.
Αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- Βρασμένα αυγά
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής και φλιτζάνια με νερό μέχρι την μέση
- Βαθύ μπολ με καπάκι
- Ρύζι
- Λάδι, χαρτί κουζίνας και γάντια
Εκτέλεση για το βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι:
- Χρωματίζουμε το νερό κάθε φλιτζανιού με διαφορετικό χρώμα και τοποθετούμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφαιρούμε σε χαρτί για να στεγνώσουν.
- Βάζουμε το ρύζι στο μπολ μαζί με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακινούμε καλά.
- Τοποθετούμε μέσα στο μπολ ένα αυγό κάθε φορά και ανακινούμε αρκετές φορές μέχρι το αυγό να γεμίσει πιτσιλιές. Μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα και να βάλουμε το ήδη πιτσιλωτό αυγό και σε άλλο χρωματισμένο ρύζι για να κάνουμε διχρωμίες.
- Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζουμε με λίγο λάδι σε χαρτί κουζίνας.


Δείτε το video για το βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι.
Αυγά βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- Βρασμένα άσπρα αυγά
- Γιαούρτι ή σαντιγί
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Ξυλάκι
- Μικρό ταψάκι
- Λάδι, χαρτί κουζίνας και γάντια
Εκτέλεση για το βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε παστέλ αποχρώσεις:
- Απλώνουμε το γιαούρτι ή την σαντιγί σε ταψί και ρίχνουμε εδώ κι εκεί λίγο από κάθε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Με το ξυλάκι ανακατεύουμε τα χρώματα να μπλεχτούν μεταξύ τους.
- Παίρνουμε ένα ένα αυγό και το κυλάμε πάνω στο γιαούρτι ή την σαντιγί με τα ανακατεμένα χρώματα.
- Αφήνουμε τα αυγά μέσα στο ταψί καλυμμένα με την σαντιγί μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε και τα πλένουμε καλά στην βρύση με μπόλικο νερό.
- Τα γυαλίζουμε με λάδι σε λίγο χαρτί κουζίνας.

Με αυτόν τον τρόπο βαψίματος των αυγών, ήθελα να αντικαταστήσω την τεχνική του αφρού ξυρίσματος, που έχουμε δει να βάφονται αυγά για διακοσμητικούς λόγους. Περίμενα ένα πιο έντονο αποτέλεσμα και μια πιο έντονη εμφάνιση μαρμάρου αλλά μπορώ να πω ότι αυτά έγιναν τα αγαπημένα μου για τα απαλά χρώματα και τις όμορφες, λιτές γραμμές που δημιουργήθηκαν!


Δείτε το video για να βάψετε παστέλ τα πασχαλινά αυγά σας.
Δείτε μερικές ακόμα ιδέες για πασχαλινά αυγά:
Επίσης έχω να σας προτείνω ολοκαίνουριες αναρτήσεις ταλαντούχων blogger με πασχαλινές ιδέες και κατασκευές που σήμερα μοιράζονται μαζί μας και πρέπει να τις δείτε!
Η Χριστίνα μας δίνει οδηγίες για το στρώσιμο πασχαλινού-ανοιξιάτικου τραπεζιού!

Η Ελπίδα έφτιαξε μια πολύ όμορφη και εύκολη αυγοθήκη για τα πασχαλινά αυγά!

Η Ελένη έστρωσε οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι στον κήπο του σπιτιού της!

Η Σωτηρία μας δείχνει διακόσμηση πασχαλινού τραπεζομάντιλου και δωρεάν εκτυπώσιμο!

Η Νικολέτα διακόσμησε ένα πασχαλινό και ανοιξιάτικο τραπέζι στο σπίτι της!

Σας εύχομαι αυτό το διαφορετικό Πάσχα που όλοι θα ζήσουμε, να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας, να είστε όλοι καλά και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εδώ!
Σας φιλώ ♥
Για μην χάνετε κανένα παρόμοιο άρθρο:
6 σχόλια
Καλά βρε Λαμπρινή αυτό με τη σαντιγί που πήγες και το σκέφτηκες; πραγματικά τέλεια η ιδέα σου! ορίστε φέτος τι θα κάνω με τα πασχαλινά αυγά μου!
Ολα πανεμορφα αλλα ξεχωριζω αυτά με το ρυζι!!!Θα το προσπαθησω και γω με την Κατερινα μου
Όλοι οι τρόποι πολύ ωραίοι.
Αυτό με το φίλτρο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.
Λαμπρινή μου όλες οι ιδέες σου εξαιρετικές! Τον τρόπο με το φίλτρο δεν τον ήξερα! Θα τον δοκιμάσουμε! Και του χρόνου με υγεία! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Χρόνια πολλά γεμάτη Αγάπη, Υγεία και όμορφες στιγμές! Χριστός Ανέστη!!! φετος επιλεξαμε χρωματα ζαχαροπλαστικης και εμεις!
Πολύ ωραίες οι ιδέες σου τώρα το είδα