Βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου ή κουζίνας (video)

Το βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου ή κουζίνας τώρα γίνεται παιχνίδι με το κατάλληλο χρώμα. Δείτε μια οικονομική, εύκολη και εντυπωσιακή ανανέωση μπάνιου αλλάζοντας χρώμα στα πλακάκια. Θα δείτε και ένα video με την διαδικασία του βαψίματος και πως φαίνεται το μπάνιο μετά το βάψιμο.

Ίσως έχετε αναρωτηθεί αν μπορείτε να βάψετε τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Κι εγώ αναρωτιόμουν όχι για να βάψω το δικό μου μπάνιο αλλά σαν λάτρης των μεταμορφώσεων ολόκληρων δωματίων, είχα αυτήν την απορία πάντα στο μυαλό μου. Και αν υπήρχε αυτό το χρώμα για βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρο και σταθερό? Υπήρχε άραγε αυτό το υλικό που να γίνεται ένα με το πλακάκι και να έχει διάρκεια? Μιλάμε για ένα δύσκολο κομμάτι του σπιτιού και η εγγύηση της ποιότητας και του αποτελέσματος είναι τα βασικά ζητούμενα.

Με μεγάλη χαρά θα σας πω και φυσικά θα σας δείξω με κάθε λεπτομέρεια, ότι το προϊόν αυτό υπάρχει! Το βάψιμο σε πλακάκια έγινε με απόλυτη επιτυχία και η ανανέωση μπάνιου που θα σας δείξω ξεπερνάει ακόμα και τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη του!

Ανακαίνιση και βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου

Βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου, το κατάλληλο χρώμα

Πριν σας δείξω την μεταμόρφωση του μπάνιου πρέπει να σας δείξω τα υλικά που χρησιμοποίησα και κυρίως το κατάλληλο χρώμα από την εταιρία Σμυρνιόπουλος. Το Σμάλτο νερού για Πλακάκια Azulejos al Agua TITAN είναι ένα προϊόν 2 σε ένα, αστάρι και χρώμα μαζί. Είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής, εξαιρετικά ανθεκτικό σε συνθήκες μπάνιου και κουζίνας. Υπάρχει σε γυαλιστερό και σατινέ φινίρισμα και σε όλες τις αποχρώσεις που θέλετε.

Με τι χρώμα να βάψω τα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας

Εγώ διάλεξα το λευκό χρώμα για να βάψω τα πλακάκια του μπάνιου και σε γυαλιστερό φινίρισμα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω. Τα υπόλοιπα υλικά που χρειάστηκα ήταν ένα λεπτό πινέλο για να βάψω πρώτα τους αρμούς και ένα ρολό για να βάψω μετά τα πλακάκια. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο για το βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια της κουζίνας.

Πως να βάψεις πλακάκια μπάνιου

Πως έβαψα τα πλακάκια του μπάνιου, προετοιμασία και χρόνος αναμονής

Αρχικά άδειασα όλο το μπάνιο από οτιδήποτε υπήρχε μέσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσετε να δουλέψετε με την άνεση σας. Επίσης σημαντικό και απαραίτητο πριν το βάψιμο σε πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας είναι ένας καλός καθαρισμός των πλακιδίων. Η εταιρία Σμυρνιόπουλος διαθέτει ένα καθαριστικό σκουριάς πολλαπλών χρήσεων το οποίο καθαρίζει την σκουριά, τα άλατα και τις λιπαρές ουσίες από τα πλακάκια.

Το χρώμα χρησιμοποιείται απευθείας από το κουτί και δεν θέλει αραίωμα με νερό ή άλλη ουσία. Ξεκίνησα βάφοντας τους αρμούς με το λεπτό πινέλο. Η διαδικασία είναι εύκολη και το πινέλο γλιστράει πάνω στα πλακάκια. Θα το δείτε και παρακάτω στο video που έχω ετοιμάσει.

Πως να βάψεις με επιτυχία τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας σου

Αφού τελείωσα με τους αρμούς ακολούθησε το βάψιμο με το ρολό. Έριχνα λίγο λίγο το χρώμα σε ένα σκαφάκι και από εκεί με το ρολό ξεκίνησα το βάψιμο. Τελείωσα με το πρώτο χέρι και περίμενα μια μέρα να στεγνώσει καλά. Στεγνώνει γρήγορα όμως ήθελα να είμαι σίγουρη πριν περάσω στο δεύτερο χέρι. Έκανα την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Πέρασα δηλαδή τρία χέρια βάψιμο, πρώτα τους αρμούς και μετά με το ρολό. Άφηνα μια μέρα να στεγνώσει το προηγούμενο χέρι.

Το μπάνιο μπήκε σε λειτουργεία από την επόμενη κιόλας μέρα, μετά από το τελευταίο χέρι βαψίματος. Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες χρήσης του και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που όποιος μπαίνει τώρα σε αυτό αναρωτιέται αν βρίσκεται στο σωστό σπίτι! Το πριν και το μετά στις φωτογραφίες είναι νομίζω η καθαρή απόδειξη ότι αυτή η ανανέωση είναι το λιγότερο που μπορώ να πω εντυπωσιακή!

Ανακαίνιση μπάνιου, βάψιμο σε πλακάκια

Δείτε και το βίντεο που σας ετοίμασα και αν θέλετε κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε όλα τα video που θα ανεβάζω!

Βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου / Bathroom makeover / How to paint bathroom tiles

Το βάψιμο σε πλακάκια ανανεώνει αποτελεσματικά τα παλαιομοδίτικα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας

Τέλος στα παλιομοδίτικα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας! Πολύ οικονομικά, με λιγότερο από 100 ευρώ για τα υλικά βαψίματος, ένας καινούριος μεγαλύτερος καθρέφτης και μερικά καινούρια αξεσουάρ μπάνιου, συνέβαλαν σε αυτήν την απίστευτη ανανέωση μπάνιου.

Βάψιμο σε πλακάκια μπάνιου

Ο συγκεκριμένος καθρέφτης είναι από το κατάστημα S-BATH και είναι εξαιρετικός για μικρά μπάνια. Είναι στενός και δεν πιάνει μεγάλο όγκο στο μπάνιο ενώ έχει τρία πορτάκια με καθρέφτη και με αρκετά ράφια μέσα για τα μικροπράγματα.

Πως να αλλάξω χρώμα στα πλακάκια του μπάνιου

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πριν το βάψιμο σε πλακάκια ρώτησαν πόσο θα κοστίσει μια ανακαίνιση αυτού του μπάνιου. Να αλλαχτούν δηλαδή αυτά τα παλιά πλακάκια και τα είδη υγιεινής. Καταλαβαίνετε ότι το ποσό ήταν απαγορευτικό αφού θα κόστιζε μερικές χιλιάδες ευρώ! Όσο για τα είδη υγιεινής και συγκεκριμένα για την μπανιέρα, έχω κι άλλα σχέδια στο μέλλον. Η εταιρία Σμυρνιόπουλος διαθέτει και ειδικό σμάλτο για βάψιμο σε μπανιέρες, νιπτήρες και όλα τα είδη υγιεινής.

Πως να βάψω πλακάκια μπάνιου

Διαβάστε επίσης:

Τώρα στην ερώτηση “Μπορώ να βάψω τα πλακάκια του μπάνιου μου?” υπάρχει απάντηση!

Και βέβαια μπορείτε και με μεγάλη επιτυχία αν ακολουθήσετε τα βήματά μου! Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες αυτή η ανανέωση του μπάνιου και μόνο με το βάψιμο σε πλακάκια, με το κατάλληλο χρώμα φυσικά, άξιζε και με το παραπάνω! Τολμήστε να το κάνετε κι εσείς αν έχετε παλιά πλακάκια και δεν μπορείτε να τα αλλάξετε. Ειδικά αν είναι σαν αυτά με τα πολλά λουλούδια που επαναλαμβάνονται συνέχεια και με τα έντονα χρώματα που κουράζουν το μάτι.

Ειδικά για μικρά μπάνια διαλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις ή ένα καθαρό λευκό σαν αυτό που διάλεξα κι εγώ. Μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς χρωμάτων αν θέλετε. Για παράδειγμα να βάψετε λευκό χρώμα από κάτω μέχρι το ύψος του καθρέφτη. Και από εκεί και πάνω με ένα πιο σκούρο χρώμα για να δώσετε αν θέλετε ένταση στο μπάνιο σας. Υπάρχουν πολλές ιδέες και χρώματα για να παίξετε και να ανανεώσετε εντελώς το μπάνιο σας!

Ανακαίνιση μπάνιου

Καλή επιτυχία αν τολμήσετε κι εσείς το βάψιμο σε πλακάκια για την ανανέωση του μπάνιου ή της κουζίνας σας! Θα χαρώ να σας λύσω οποιαδήποτε απορία έχετε! Να μην ξεχάσετε να μου στείλετε φωτογραφίες να δω το αποτέλεσμα με το πριν και το μετά για να τις προσθέσω εδώ στην συγκεκριμένη ανάρτηση! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ