6 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

6 ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων, εύκολα, οικονομικά και εντυπωσιακά για να φτιάξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Από το 2011 φτιάχνω για τα παιδιά μου ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι μια αγαπημένη συνήθεια που κάθε χρόνο ακολουθούμε. Και πως να μην είναι αγαπημένη αφού κάθε φορά αυτά τα ημερολόγια κρύβουν όμορφες εκπλήξεις που τα παιδιά τρελαίνονται για αυτές! Σας τις έχω δείξει όλες στο blog αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ όμορφο να τις θυμηθούμε ξανά. Για να σας δώσω ιδέες και να φτιάξετε κι εσείς ένα ημερολόγιο για αυτά τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είμαστε μια ανάσα πριν την 1η Δεκέμβρη που θα αρχίσει το ημερολόγιο να μετράει αντίστροφα, όμως πιστέψτε με, προλαβαίνετε γιατί οι ιδέες που σας προτείνω, αν όχι όλες τότε οι περισσότερες, είναι κατασκευές της μιας ώρας το πολύ, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

6 ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.
6 ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.

6 ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων!

Θα ξεκινήσω με το πρώτο που έφτιαξα τότε πριν από 8 χρόνια και είναι ίσως το πιο εύκολο από όλα όσα θα δείτε σήμερα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστα και το πιο βασικό υλικό είναι η τσόχα που φτιάχτηκε εξολοκλήρου με αυτή. Ακόμα και τα τσεπάκια για να μπαίνουν εκεί οι μικρές εκπλήξεις των παιδιών. Μιας και τα τσεπάκια είναι μικρά και δεν χωρούν εκεί μεγάλα δώρα, είναι ιδανικό για ημερολόγιο με δραστηριότητες ή μηνύματα αγάπης προς τα παιδιά μαζί με ένα μικρό σοκολατάκι!

Δείτε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα.

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τσόχα.

Το ημερολόγιο με την τσόχα το κρατήσαμε 2 χρόνια. Μετά το χαρίσαμε σε μια αγαπημένη μας οικογένεια για να πιάσει τόπο και σε άλλο σπίτι εκτός από το δικό μας. Ήταν γιατί ξαφνικά από τα πολύ εύκολα πέρασα στα δύσκολα και ήθελα να φτιάξω ένα ημερολόγιο με κουτάκια! Ξέρετε πως είμαστε εμείς οι δημιουργικοί και ανήσυχοι άνθρωποι. Θέλουμε κάθε φορά να φτιάχνουμε καινούρια πράγματα και να εξελίσσουμε τις ιδέες σε όλες τις κατασκευές!

Το επόμενο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που έφτιαξα ήταν με κουτάκια.

Σταθερά κουτάκια κολλημένα σε ένα κομμάτι ξύλο και με κορδέλες για να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς να καταστρέφεται τίποτα αλλά να μένει εκεί σταθερό για να ξαναχρησιμοποιηθεί και άλλες χρονιές. Αν μαζεύετε κουτάκια όλη την χρονιά από διάφορα δώρα ή από άλλες συσκευασίες τότε μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε κι αυτό!

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφη μέτρησης Χριστουγέννων με κουτάκια.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων με κουτάκια.
6 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Το ημερολόγιο με τα κουτάκια το χρησιμοποιήσαμε 3 χρόνια και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα. Το έχω φυλαγμένο στην αποθήκη και με την πρώτη ευκαιρία θα το χαρίσω κι αυτό. Τα άλλα ημερολόγια όμως που έφτιαξα την επόμενη χρονιά δεν ήταν για εμάς.

Ήταν πραγματικά, όχι ένα αλλά δύο ημερολόγια, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής. Τα έφτιαξα για τα αδέλφια μου με χαρτιά περιτυλίγματος που τα έκανα μικρά φακελάκια για να μπουν μέσα σοκολατάκια και μικρά μηνύματα, ένα για την κάθε μέρα που θα το άνοιγαν!

Δείτε τα εύκολα και γρήγορα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.

Εύκολο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
6 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Το 2016 έφτιαξα ένα ημερολόγιο με φυσικά υλικά, με κλαδιά, κουκουνάρια, σπάγκο και ανακυκλώσιμο χαρτί περιτυλίγματος. Αυτό το ημερολόγιο ήταν από τα πιο αγαπημένα μου, μου φέρνει πολύ όμορφες αναμνήσεις στο μυαλό! Θυμάμαι πολύ έντονα τις στιγμές που το ετοίμαζα και την χαρά που έκαναν τα κορίτσια μου κάθε πρωί που ξύπναγαν νωρίς και έσκιζαν τα πακετάκια για να πάρουν τα δωράκια τους!

Δείτε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.
Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με υλικά της φύσης.

Το επόμενο που έφτιαξα για τα Χριστούγεννα του 2017 ήταν παρόμοιο με το προηγούμενο αλλά σε αυτό τα πακετάκια είχαν σχήμα αστεριών. Έκοψα τα χαρτιά σε διάφορα σχήματα αστεριών και τα γάζωσα στην ραπτομηχανή για να τα κλείσω. Φυσικά εσείς μπορείτε να τα κολλήσετε με απλή κόλλα. Μιας και αυτά τα ημερολόγια είναι για μια χρήση, την επόμενη χρονιά τους έφτιαξα ένα παρόμοιο.

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σε σχήμα αστεριών.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης από χαρτί.
6 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Και φτάσαμε στο τώρα, στο 2019 που πρόσφατα σας έδειξα το φετινό μας ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα. Με το μεγάλο μου κοριτσάκι να λείπει από το σπίτι γιατί είναι φοιτήτρια. Όμως τα δικά της δωράκια θα μπουν σε ξεχωριστό κουτάκι να τα ανοίξει όλα μαζεμένα όταν θα έρθει για τα Χριστούγεννα! Αυτό το ημερολόγιο είναι σχετικά δύσκολο για να το φτιάξεις την τελευταία στιγμή. Όχι πως αν το βάλεις στόχο δεν θα το καταφέρεις όμως. Είναι φτιαγμένο από μια μεγάλη χαρτόκουτα, χαρτόνια χριστουγεννιάτικα και πολλά μπαστουνάκια ζεστής σιλικόνης.

Δείτε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια.

Ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια.
Ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια.

Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!

Αυτές ήταν οι 6 διαφορετικές ιδέες για ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όλες εύκολες κατασκευές, με απλά υλικά που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μόνος του χωρίς πολλά έξοδα. Η καθεμία από αυτές μου έχει αφήσει υπέροχες αναμνήσεις και τώρα που τις θυμήθηκα με έχει πιάσει αυτή η νοσταλγία εκείνων των χρόνων που ήταν τα κορίτσια μου μικρά. Τα γέλια τους και η χαρά τους κάθε πρωί όταν άνοιγαν τα μικρά δωράκια τους έχει αποτυπωθεί στο μυαλό και την καρδιά μου!

Καλή συνέχεια στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και τα στολίσματα που έχουν ήδη ξεκινήσει! Θα τα ξαναπούμε σύντομα μέχρι τα Χριστούγεννα με ακόμα πιο πολλές ιδέες για κατασκευές!

Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,825ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ