ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια

  Φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σε σχήμα σπιτάκι, με πορτάκια που ανοίγουν και κρύβουν εκπλήξεις.

  Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης Χριστούγεννων έχω φτιάξει αρκετά. Είναι μια αγαπημένη συνήθεια των παιδιών μου και δική μου φυσικά όλα αυτά τα χρόνια που τα είχα μικρά!

  Σας τα έχω παρουσιάσει στο blog για να παίρνετε ιδέες και να γίνει και για εσάς μια συνήθεια που τα παιδιά θα αγαπήσουν πολύ, λαχταρώντας κάθε πρωί να ανοίξουν τα δωράκια τους, είτε αυτά είναι σε χαρτιά τυλιγμένα, είτε σε κουτάκια, οτιδήποτε. Οι ιδέες που υπάρχουν για αντίστοιχα ημερολόγια είναι άπειρες και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά. Άλλα είναι μιας χρήσεως ή χρησιμοποιούνται ξανά και τον επόμενο χρόνο, άλλα είναι εύκολα ή δύσκολα να τα φτιάξεις και άλλα είναι με μικρά δωράκια ή δραστηριότητες.

  Ανάλογα το γούστο σου και τον χρόνο που διαθέτεις για να το φτιάξεις, δοκίμασε να εντάξεις το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης στις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τα παιδιά σου. Θα το ευχαριστηθούν πολύ!

  Το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων είναι σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια που ανοίγουν και κρύβουν εκπλήξεις.

  Δεν θα πω ότι είναι δύσκολο να το φτιάξεις κι εσύ, είναι όμως χρονοβόρο γιατί έχει πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν. Δεν είναι μιας χρήσεως αφού αυτό το σπιτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια ακόμα! Όσο τα παιδιά θα βρίσκονται ακόμα στο σπίτι βέβαια γιατί το μεγάλο μου ήδη λείπει και του χρόνου και το δεύτερο θα ακολουθήσει το πρώτο!

  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια.
  Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια.

  Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το ημερολόγιο σπιτάκι είναι τα πιο απλά που μπορείς να φανταστείς.

  Μια μεγάλη χαρτόκουτα, χρωματιστά χαρτόνια ή με σχέδια ή με γκλίτερ, θερμοκόλλα και πινέζες με στρογγυλό κεφαλάκι.

  Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι αποφασίζουμε το μέγεθος που θέλουμε να έχει. Σχεδιάζουμε στην μεγάλη επιφάνεια της κούτας ένα σπιτάκι και κόβουμε 2 ίδια κομμάτια. Το ένα είναι το πίσω μέρος του σπιτιού και το άλλο είναι το μπροστινό που εκεί θα πρέπει να υπολογίσουμε 25 πορτάκια να ανοίγουν και να τα σχεδιάσουμε.

  Καλό είναι να τα αριθμήσουμε για να μην μπερδευτούμε μετά αφού τα ντύσουμε με τα χρωματιστά χαρτιά και δεν ξέρουμε πιο πορτάκι ταιριάζει στην συγκεκριμένη υποδοχή.

  Ημερολόγιο Χριστουγέννων από χαρτόκουτα.

  Κόβουμε τα πορτάκια και ντύνουμε τον σκελετό με το διακοσμητικό χαρτόνι.

  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης πως να το φτιάξεις.

  Γυρίζουμε ανάποδα τον σκελετό και κόβουμε το χαρτόνι σε κάθε πορτάκι για να το ντύσουμε όμορφα και να μην φαίνεται καθόλου η κούτα.

  Οδηγίες για να φτιάξεις ημερολόγιο Χριστουγέννων από χαρτόκουτα.
  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια και πως να το φτιάξεις

  Μετά ντύνουμε με τα χρωματιστά χαρτόνια το κάθε πορτάκι ξεχωριστά. Στο παρακάτω κολάζ φαίνεται η διαδικασία που είναι απλή. Για να στερεώσω τα πορτάκια πάνω στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι, κόλλησα ένα μικρό κομματάκι αφρώδες χαρτόνι από την εσωτερική μεριά του σπιτιού. Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε από ποια μεριά θέλουμε να ανοίγει το κάθε πορτάκι.

  Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με πορτάκια.

  Μετά θα αποφασίσουμε το φάρδος που θα έχει το σπιτάκι και θα ενώσουμε κομμάτια από την χαρτόκουτα γύρω από τον αρχικό σκελετό. Προτιμήστε να έχει ένα καλό βάθος για να μπορούν μέσα στα πορτάκια να χωρούν και αντικείμενα όπως μολύβια ή ξυλομπογιές.

  Ακολουθήστε την σελίδα Lamprouka στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας και να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες!

  Το βλέπετε ποιος παρεμποδίζει πάντα τις φωτογραφίσεις μου ε???

  Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.
  Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

  Μετά θα κάνουμε τα χωρίσματα γιατί το κάθε πορτάκι θα πρέπει να έχει τον δικό του κλειστό χώρο. Στο ίδιο φάρδος που κόψαμε και τα εξωτερικά τοιχώματα του σπιτιού, θα κόψουμε και τα χωρίσματα. Κολλάμε τα πάντα με την θερμοκόλλα και έτσι τελειώνουμε πολύ πιο γρήγορα.

  Ημερολόγιο Χριστουγέννων σπιτάκι.

  Δεν είναι πολύ εντυπωσιακό πως με ένα χαρτόκουτο μπορείς να δημιουργήσεις ένα ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα?

  Τέλος, κολλάμε και το πίσω κομμάτι σε σχήμα σπιτάκι που είχαμε κόψει από την αρχή. Για να ανοίγει το κάθε πορτάκι στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι πρέπει να βάλουμε από ένα χερούλι οπότε οι πινέζες με το στρογγυλό κεφαλάκι θα κάνουν αυτήν την δουλειά. Καρφώστε το στο πορτάκι μαζί με λίγη ζεστή σιλικόνη. Αν η πινέζα προεξέχει από την μέσα μεριά, βάλτε κι εκεί μια σταγόνα κόλλας.

  Τελευταίο βήμα είναι να διακοσμήσουμε το σπιτάκι και περιμετρικά. Αν θέλετε το ντύνετε με τα ίδια διακοσμητικά χαρτόνια ή το βάφετε όπως έκανα κι εγώ.

  Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σπιτάκι με πορτάκια.
  Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σπιτάκι με πορτάκια.
  diy beauty advent calentar for christmas
  Μέσα στα πορτάκια του ημερολόγιου που θα μετράει αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε και ανάλογα την ηλικία του παιδιού φυσικά.

  Τα δικά μου τα κορίτσια είναι μεγάλα και αποφάσισα να είναι ένα ημερολόγιο που θα έχει μέσα κυρίως προϊόντα ομορφιάς αλλά και σοκολατένιες λιχουδιές φυσικά!

  advent calentar beauty diy
  advent calentar beauty diy

  Έψαχνα από πέρσι να τους αγοράσω παρόμοιο ημερολόγιο αλλά ήταν πολύ ακριβά και έπρεπε να το κάνω αυτό επί τρία. Επίσης δεν είναι όλα τα προϊόντα ομορφιάς κατάλληλα για όλους και μερικά από αυτά δεν τους χρειάζονται καθόλου. Οπότε η λύση για αυτό ήταν να τους φτιάξω εγώ ένα κι εκεί να τους βάζω πράγματα που να τους είναι χρήσιμα, όπως μικρά αρωματάκια, βούτυρο κακάο για τα χείλια, μαντιλάκια καθαρισμού για το πρόσωπο και άλλα τέτοια μικρά και οικονομικά προϊόντα ομορφιάς.

  Diy ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.
  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια
  Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ομορφιάς με πορτάκια.
  Diy χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο ομορφιάς με πορτάκια.

  Αν θέλετε μπορείτε να εκτυπώσετε αριθμούς από το ένα ως το 24 που θα βρείτε πολλά δωρεάν προς εκτύπωση ή μπορείτε και μόνοι σας να γράψετε αριθμούς σε χαρτόνι και να τους κολλήσετε στα πορτάκια. Εγώ έφτιαξα και ένα ακόμα πορτάκι που λέει Χριστούγεννα και θα ανοιχτεί την μέρα των Χριστουγέννων!

  Ημερολόγιο για τα Χριστούγεννα σε σχήμα σπιτάκι με πορτάκια.

  Ας δούμε και τα πορτάκια πως είναι όταν ανοίγουν!

  Φτιάξε μόνος σου ημερολόγιο σπιτάκι με πορτάκια από χαρτόκουτα.
  Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης σπιτάκι με πορτάκια
  Φτιάξε χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ομορφιάς.

  Αυτό ήταν το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων!

  Εκτός των άλλων είναι ένα στολίδι για το σαλόνι μας! Λαμπερό με τα γκλίτερ χαρτόνια και τα φωτάκια τριγύρω!

  Δείτε και τα προηγούμενα που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια για να διαλέξετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο. Ελπίζω να προλαβαίνετε να φτιάξετε κάποιο από αυτά!

  Μια όμορφη εορταστική περίοδος ξεκινάει και έχουμε πολλά όμορφα πράγματα να φτιάξουμε!

  Καλή συνέχεια φίλοι μου και καλές δημιουργίες! Σας φιλώ ♥

  Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λαμπρινή μου είναι πανέμορφο!! Πραγματικό στολίδι!
   Αυτα τα ημερολόγια ειναι και δική μας αγαπημένη παταδοση, όμως φετος η οικογενεια αλλαξε κι ετσι θα αλλάξουν κι οι παραδοσεις. Δε θα φτιαξω ημερολόγιο αντιστροφης μέτρησης αλλά γιορτινό ημερολόγιο για όσες μέρες που θα ερθει το φοιτητούδι μας και θα είμαστε ξανα όλοι μαζί…
   Φιλιά! Καλές γιορτές!!

  2. Έχω μείνει άφωνη Λαμπρινή μου!
   Πολύ δουλειά βρε παιδί μου.
   Έγινε όμως φανταστικό!
   ΜΠΡΆΒΟ γεια στα χέρια σου.
   Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  1,268ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ