Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο! Μια φανταστική και πολύ οικονομική ιδέα είναι αυτή η κατασκευή από τσιμέντο που θα φτιάξουμε σήμερα, ιδανική για χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σήμερα σας έχω ωραία ιδέα για χειροποίητο δωράκι ή ακόμα και για το σπίτι σας, για το τραπεζάκι του σαλονιού, σας όπως έκανα κι εγώ. Θα φτιάξουμε σουβέρ από τσιμέντο με καλούπι που θα φτιάξουμε μόνοι μας και θα τα διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα λόγω εποχής. Φυσικά μπορείτε να παραλείψετε την χριστουγεννιάτικη πινελιά και να τα κάνετε απλά με ένα ουδέτερο σχέδιο για να τα έχετε όλο τον το χρόνο.

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.
Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Πως θα φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξουμε τα καλούπια. Όπως και στα στολίδια από τσιμέντο που έφτιαξα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, έτσι και τώρα, θα χρειαστούμε μια κούτα και θα κόψουμε με λεπίδι κομμάτια όπως της φωτογραφίας. Δηλαδή, εγώ έχω κόψει 6 τετράγωνα κομμάτια στις διαστάσεις που ήθελα και 6 λωρίδες σε πάχος 2 εκ. και μάκρος όσο η περίμετρος των τετραγώνων.

Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Με σιλικόνη θα κολλήσουμε τις λωρίδες στα τετράγωνα κομμάτια,έτσι θα έχουμε σχηματίσει τα καλούπια μας.

Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Η προετοιμασία του τσιμέντου για την κατασκευή μας.

Αρχικά να σας πω ότι το τσιμέντο υπάρχει σε λευκό και μαύρο. Εγώ έφτιαξα και από τα δύο. Θα αναμίξετε την σκόνη τσιμέντου με λίγο νερό. Θέλει καλό ανακάτεμα. Αν σας γίνει πολύ πηχτό προσθέστε ελάχιστο νερό και βλέπετε τι του χρειάζεται. Αν γίνει νερουλό, προσθέτετε λίγο τσιμέντο ακόμα. Θέλουμε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα, όχι νερουλό, ούτε πολύ πηχτό.

Ύστερα θα γεμίσουμε τα καλούπια μέχρι πάνω. Χτυπάμε λίγο στο πάτωμα για να κάτσει καλά το τσιμέντο μέσα στο καλούπι και να φύγουν οι φυσαλίδες.

Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

Τώρα, για να δημιουργήσουμε το σχέδιο πάνω στο τσιμέντο για τα χριστουγεννιάτικα σουβέρ πρέπει να βρούμε ένα αντικείμενο που να έχει ένα σχετικό πάχος. Εγώ όπως βλέπετε, είχα μερικά μανταλάκια με σχέδια αστέρι και δέντρο. Πριν πήξει το τσιμέντο θα πιέσουμε τα αντικείμενα αυτά, όχι μέχρι μέσα αλλά να έρθουν επίπεδα με την επιφάνεια του τσιμέντου.

Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.
χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Τώρα υπομονή μέχρι να στεγνώσουν τα χριστουγεννιάτικα σουβέρ μας από τσιμέντο! Θα περιμένουμε να μια μέρα για να στεγνώσουν καλά. Να ξέρετε ότι το άσπρο τσιμέντο στεγνώνει πιο γρήγορα. Εγώ έβγαλα νωρίτερα ένα σουβέρ με μαύρο τσιμέντο και μου έσπασε! Και μου χάλασε η εξάδα!

Δείτε τι θα γίνει αν όλα πάνε καλά και έχουμε υπομονή να περιμένουμε το στέγνωμα.

Κατασκευές με τσιμέντο.
Κατασκευές με τσιμέντο.

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές και διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων σουβέρ!

Αφού ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία και περάσει ο χρόνος αναμονής, στο τέλος θα έχουμε χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο σκληρά σαν πέτρα και μπορούμε τώρα να τα κάνουμε ότι θέλουμε. Είδατε πως σχηματίστηκε το κενό όταν έβγαλα το αστέρι. Εδώ σ’ αυτό το ένα και μοναδικό μαύρο σουβέρ, έκανα μια ακόμα δοκιμή. Έριξα μέσα στο βαθούλωμα λίγο λευκό τσιμέντο για να κάνει αντίθεση και περίμενα λίγο παραπάνω για να στεγνώσει κι αυτό. Και πέτυχε πολύ καλά! Ακολουθεί το τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο. Αμέσως θα γίνουν λεία και πολύ όμορφα στην αφή τους.

Ας συνεχίσουμε το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ γιατί δεν τελειώσαμε. Θα πάρουμε διάφορα χρώματα μανό και θα βάψουμε τα βαθουλώματα που έχουμε στα σουβέρ μας.

Κατασκευές με τσιμέντο.

Έβγαλα τα μανταλάκια από τα δέντρα και τα αστέρια και με σιλικόνη τα κόλλησα στα βαθουλώματα των σουβέρ. Αυτό θέλει προσοχή γιατί αν δεν έχουμε ευθεία, πχ.το αστέρι με το υπόλοιπο σουβέρ, μπορεί να έχουμε ατύχημα με ότι ακουμπήσουμε πάνω του.

Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Για την ολοκλήρωσή τους, πέρασα 2-3 στρώσεις ατλακόλ περιμένοντας να στεγνώσει η κάθε στρώση ξεχωριστά. Όταν στεγνώνει η ατλακόλ γίνεται διάφανη οπότε μην σας ανησυχεί αν φαίνεται στην αρχή ότι θαμπώνει η κατασκευή μας.

Ακόμα καλύτερα θα είναι να περάσετε πάνω στο σουβέρ 2-3 χέρια διάφανο βερνίκι με πινέλο ή με σπρέι.

Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Τέλος, επειδή δεν θέλουμε να γρατζουνάμε τα τραπεζάκια μας, κόλλησα με ατλακόλ σε όλη την κάτω επιφάνεια των σουβέρ άσπρη τσόχα.

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ απο τσιμέντο.

Ακολουθήστε την σελίδα Lamprouka στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας και να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες!

Αυτό ήταν! Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε κι εσείς χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο! Μη κοιτάτε που έχω γράψει ένα κατεβατό ολόκληρο με οδηγίες. Το έκανα για να καταλάβετε όλα τα βήματα ξεκάθαρα!

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.
Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

Δεν ξέρω αν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε αυτά τα σουβέρ για δωράκι Χριστουγέννων όμως είναι μια ιδέα και για αργότερα όταν θα έχουν περάσει οι γιορτές και θα θέλετε με κάτι να ασχοληθείτε! Με το τσιμέντο και με τον τρόπο που σας έδειξα για να φτιάξετε καλούπια, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας υπέροχες κατασκευές και σε ότι σχέδιο θέλετε!

Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

Έχω να σας πω μόνο ένα τελευταίο για να κλείσω. Όποιος τα είδε από κοντά και τα χρησιμοποίησε κιόλας, εξεπλάγην όταν του είπα ότι είναι δικά μου και από τσιμέντο!Φτιάξτε κι εσείς χριστουεγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο για να τους ξαφνιάσετε όλους!!

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ και άλλες κατασκευές από τσιμέντο.

Δείτε και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην κατηγορία του blog Χριστουγεννιάτικα diy.

Καλή συνέχεια, θα επιστρέψω! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,833ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ