ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο

  Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο! Μια φανταστική και πολύ οικονομική ιδέα είναι αυτή η κατασκευή από τσιμέντο που θα φτιάξουμε σήμερα, ιδανική για χριστουγεννιάτικο δώρο.

  Σήμερα σας έχω ωραία ιδέα για χειροποίητο δωράκι ή ακόμα και για το σπίτι σας, για το τραπεζάκι του σαλονιού, σας όπως έκανα κι εγώ. Θα φτιάξουμε σουβέρ από τσιμέντο με καλούπι που θα φτιάξουμε μόνοι μας και θα τα διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα λόγω εποχής. Φυσικά μπορείτε να παραλείψετε την χριστουγεννιάτικη πινελιά και να τα κάνετε απλά με ένα ουδέτερο σχέδιο για να τα έχετε όλο τον το χρόνο.

  Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.
  Χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

  Πως θα φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

  Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξουμε τα καλούπια. Όπως και στα στολίδια από τσιμέντο που έφτιαξα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, έτσι και τώρα, θα χρειαστούμε μια κούτα και θα κόψουμε με λεπίδι κομμάτια όπως της φωτογραφίας. Δηλαδή, εγώ έχω κόψει 6 τετράγωνα κομμάτια στις διαστάσεις που ήθελα και 6 λωρίδες σε πάχος 2 εκ. και μάκρος όσο η περίμετρος των τετραγώνων.

  Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

  Με σιλικόνη θα κολλήσουμε τις λωρίδες στα τετράγωνα κομμάτια,έτσι θα έχουμε σχηματίσει τα καλούπια μας.

  Φτιάξε καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

  Πως να προετοιμάσεις το τσιμέντο για αυτήν την κατασκευή.

  Αρχικά να σας πω ότι το τσιμέντο υπάρχει σε λευκό και μαύρο. Εγώ έφτιαξα και από τα δύο. Θα αναμίξετε την σκόνη τσιμέντου με λίγο νερό. Θέλει καλό ανακάτεμα. Αν σας γίνει πολύ πηχτό προσθέστε ελάχιστο νερό και βλέπετε τι του χρειάζεται. Αν γίνει νερουλό, προσθέτετε λίγο τσιμέντο ακόμα. Θέλουμε να έχουμε ένα ρευστό μείγμα, όχι νερουλό, ούτε πολύ πηχτό.

  Ύστερα θα γεμίσουμε τα καλούπια μέχρι πάνω. Χτυπάμε λίγο στο πάτωμα για να κάτσει καλά το τσιμέντο μέσα στο καλούπι και να φύγουν οι φυσαλίδες.

  Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.

  Τώρα, για να δημιουργήσουμε το χριστουγεννιάτικο σχέδιο πάνω στο σουβέρ πρέπει να βρούμε ένα αντικείμενο που να έχει ένα σχετικό πάχος. Εγώ όπως βλέπετε, είχα μερικά μανταλάκια με σχέδια αστέρι και δέντρο. Πριν πήξει το τσιμέντο θα πιέσουμε τα αντικείμενα αυτά, όχι μέχρι μέσα αλλά να έρθουν επίπεδα με την επιφάνεια του τσιμέντου.

  Καλούπια για κατασκευές με τσιμέντο.
  χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

  Τώρα υπομονή! Θα περιμένουμε μια μέρα να στεγνώσουν καλά. Να ξέρετε ότι το άσπρο τσιμέντο στεγνώνει πιο γρήγορα. Εγώ έβγαλα νωρίτερα ένα σουβέρ με μαύρο τσιμέντο και μου έσπασε! Και μου χάλασε η εξάδα!

  Δείτε τι θα γίνει αν όλα πάνε καλά και έχουμε υπομονή να περιμένουμε το στέγνωμα.

  Κατασκευές με τσιμέντο.
  Κατασκευές με τσιμέντο.

  Συμβουλές και διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων σουβέρ!

  Αφού ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία και περάσει ο χρόνος αναμονής, στο τέλος θα έχουμε ένα σουβέρ σκληρό σαν πέτρα και μπορούμε τώρα να το κάνουμε ότι θέλουμε. Είδατε πως σχηματίστηκε το κενό όταν έβγαλα το αστέρι. Εδώ σ’ αυτό το ένα και μοναδικό μαύρο σουβέρ, έκανα μια ακόμα δοκιμή. Έριξα μέσα στο βαθούλωμα λίγο λευκό τσιμέντο για να κάνει αντίθεση και περίμενα λίγο παραπάνω για να στεγνώσει κι αυτό. Και πέτυχε πολύ καλά! Ακολουθεί το τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο. Αμέσως θα γίνουν λεία και πολύ όμορφα στην αφή τους.

  Ας συνεχίσουμε το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ γιατί δεν τελειώσαμε.

  Θα πάρουμε διάφορα χρώματα μανό και θα βάψουμε τα βαθουλώματα που έχουμε στα σουβέρ μας.

  Κατασκευές με τσιμέντο.

  Έβγαλα τα μανταλάκια από τα δέντρα και τα αστέρια και με σιλικόνη τα κόλλησα στα βαθουλώματα των σουβέρ. Αυτό θέλει προσοχή γιατί αν δεν έχουμε ευθεία, πχ.το αστέρι με το υπόλοιπο σουβέρ, μπορεί να έχουμε ατύχημα με ότι ακουμπήσουμε πάνω του.

  Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

  Για την ολοκλήρωσή τους, πέρασα 2-3 στρώσεις ατλακόλ περιμένοντας να στεγνώσει η κάθε στρώση ξεχωριστά. Όταν στεγνώνει η ατλακόλ γίνεται διάφανη οπότε μην σας ανησυχεί αν φαίνεται στην αρχή ότι θαμπώνει η κατασκευή μας.

  Ακόμα καλύτερα θα είναι να περάσετε πάνω στο σουβέρ 2-3 χέρια διάφανο βερνίκι με πινέλο ή με σπρέι.
  Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

  Τέλος, επειδή δεν θέλουμε να γρατζουνάμε τα τραπεζάκια μας, κόλλησα με ατλακόλ σε όλη την κάτω επιφάνεια των σουβέρ άσπρη τσόχα.

  Χριστουγεννιάτικα σουβέρ απο τσιμέντο.

  Ακολουθήστε την σελίδα Lamprouka στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας και να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες!

  Αυτό ήταν! Δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε κι εσείς! Μη κοιτάτε που έχω γράψει ένα κατεβατό ολόκληρο με οδηγίες. Το έκανα για να καταλάβετε όλα τα βήματα ξεκάθαρα!

  Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.
  Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο.

  Δεν ξέρω αν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε αυτά τα σουβέρ για δωράκι Χριστουγέννων όμως είναι μια ιδέα και για αργότερα όταν θα έχουν περάσει οι γιορτές και θα θέλετε με κάτι να ασχοληθείτε! Με το τσιμέντο και με τον τρόπο που σας έδειξα για να φτιάξετε καλούπια, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας υπέροχες κατασκευές και σε ότι σχέδιο θέλετε!

  Φτιάξε σουβέρ από τσιμέντο.

  Έχω να σας πω μόνο ένα τελευταίο για να κλείσω. Όποιος τα είδε από κοντά και τα χρησιμοποίησε κιόλας, εξεπλάγην όταν του είπα ότι είναι δικά μου και από τσιμέντο!Φτιάξτε κι εσείς χριστουεγεννιάτικα σουβέρ από τσιμέντο για να τους ξαφνιάσετε όλους!!

  Φτιάξε χριστουγεννιάτικα σουβέρ και άλλες κατασκευές από τσιμέντο.

  Δείτε και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές στην κατηγορία του blog Χριστουγεννιάτικα diy.

  Καλή συνέχεια, θα επιστρέψω! Σας φιλώ ♥

  Λαμπρινή Μιχαήλ
  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  7,235LikesΚάντε Like
  2,143ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  604ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Φτιάξε ψεύτικα κεριά από χάρτινα ρολά για το Halloween

  Οδηγίες για να φτιάξετε ψεύτικα κεριά από χάρτινα ρολά τουαλέτας ή χαρτιού κουζίνας και δημιουργήστε μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα για το Halloween πάρτι ή την διακόσμηση του σπιτιού σας.

  Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι

  Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα τα απαραίτητα, οδηγίες, συμβουλές, ιδέες και λύσεις για την διακόσμηση και επίπλωση του.

  Ανανέωση κουζίνας με ταπετσαρία τοίχου

  Πως να ανανεώσετε την κουζίνα σας με ταπετσαρία τοίχου σε ρουστίκ στυλ. Οδηγίες για την τοποθέτηση της και ιδέες διακόσμησης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Μεταμόρφωση επίπλου για παπούτσια

  Αυτή η παπουτσοθήκη έχει μεταμορφωθεί άλλη μια φορά,δεν έχει παράπονο! Δείτε εδώ πως την είχα βάψει και ζωγραφίσει παλιότερα για να ταιριάζει τότε στο δωμάτιο των μεγαλύτερων...

  Το σπιτάκι στο βουνό και το δικό μας Πάσχα

  Θα βλέπετε "το σπιτάκι στο βουνό" και θα τρέχετε μακριά...Σας έχω ζαλίσει μ' αυτό..χαχαχαχα Όμως δεν φταίω εγώ,μου το ζητήσατε.Μου ζητήσατε να δείτε και το έξω...

  Βάψιμο παιδικού δωματίου-οδηγίες και συμβουλές

  Συμβουλές και οδηγίες για το βάψιμο των τοίχων.Ανακαίνιση παιδικού δωματίου με οικονομικούς τρόπους και λύσεις. Εδώ και δύο εβδομάδες έχω ξεκινήσει ένα καινούριο project και...