Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι με τάβλες (video)

Αν αναρωτιέστε πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο ράφι με τάβλες που να είναι δαπέδου για τα φυτά ή την διακόσμηση του σπιτιού σας, εδώ θα βρείτε όλες τις οδηγίες κατασκευής του και video.

Είναι αρκετά εντυπωσιακό και ενδιαφέρον να μπορείς να φτιάχνεις μόνος σου έπιπλα για το σπίτι σου. Πάντα θαύμαζα τους επιπλοποιούς και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είμαι κόρη ξυλουργού! Τα γονίδια φαίνεται λειτούργησαν μια χαρά σε αυτήν την περίπτωση! Αν και θα έπρεπε να είχα πριν από πολλά χρόνια τα μυαλά που έχω τώρα. Δεν πειράζει όμως. Ποτέ δεν είναι αργά!

Σας έχω δείξει πολλές φορές να μεταμορφώνω έπιπλα και να τους αλλάζω χρήση. Ή να φτιάχνω άλλα μικρά βέβαια χρηστικά επιπλάκια ή διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτή τη φορά δημιούργησα ένα μικρό βοηθητικό έπιπλο που πραγματικά με έχει βολέψει πολύ. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου με τάβλες, στην πιο εύκολη και απλή εκδοχή του ακόμα και για τους πιο αρχάριους στις κατασκευές!

Φτιάξε ένα ράφι από ξύλινες τάβλες

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι

Πριν σας πω πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε. Αρχικά χρειάζεστε ξύλινες τάβλες και θέλω να σας πω τι εναλλακτικές υπάρχουν γιατί πολύ πιθανό να μην έχετε ξύλα στις διαστάσεις που θέλετε. Το πιο απλό είναι αν έχετε κάποιο κομμάτι ξύλου να το κόψετε εσείς ή να το πάτε σε έναν ξυλουργό. Θυμηθείτε ότι θέλουμε η επιφάνεια του ραφιού να μην έχει μεγάλο φάρδος γιατί πρόκειται για ένα ράφι διακόσμησης. Ωστόσο η επιλογή είναι δική σας και για το φάρδος αλλά και το ύψος των ραφιών σας.

Τα πόδια του ραφιού πρέπει να έχουν ένα σχετικό ύψος αν θέλετε να είναι ψηλό το ράφι σας. Έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τον χώρο κάτω από αυτό. Ιδανικές ξύλινες τάβλες για τα πόδια του ραφιού είναι οι τάβλες του κρεβατιού. Αν έχετε περισσευούμενες μην το σκέφτεστε καθόλου! Τέτοιες χρησιμοποίησα κι εγώ για τα πόδια του ραφιού αλλά και για την πρόσοψη.

Άλλη μια επιλογή ξύλων για ράφια είναι από τις μεγάλες παλέτες που έχουν φαρδιές τάβλες. Φυσικά αν δεν έχετε καθόλου ξύλα για να φτιάξετε τα ράφια σας τότε υπάρχει και η επιλογή να πάτε σε ξυλουργό να σας κόψει ότι θέλετε σας μέτρα σας. Ή να αγοράσετε έτοιμες ξύλινες τάβλες για την κατασκευή σας.

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 4 μικρές μεταλλικές γωνιές, βίδες, κατσαβίδι και μπογιά για ξύλινες επιφάνειες στο χρώμα της επιλογής σας.

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου με τάβλες

Αφού έχετε τις τάβλες στις διαστάσεις που θέλετε και ότι χρειάζεστε, πάμε να σας πως να τις ενώσετε και να δείτε πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι για το σπίτι σας.

  1. Αρχικά θα ενώσετε την επιφάνεια του ραφιού με τα πόδια. Για να το κάνετε αυτό θα τοποθετήσετε την επιφάνεια του ραφιού στο πάτωμα.
  2. Θα βάλετε όρθιο το ένα πόδι του ραφιού στο σημείο που πρέπει να βιδωθεί και θα μαρκάρετε με τις γωνιές τα σημεία που θα μπουν οι βίδες.
  3. Πρώτα θα βιδώσετε την γωνιά κάτω από την επιφάνεια του ραφιού.
  4. Μετά θα γυρίσετε αλλιώς το ράφι για να ακουμπάει το πόδι στο πάτωμα. Θα βιδώσετε εκεί που έχετε μαρκάρει για να ενωθεί το πόδι στην επιφάνεια του ραφιού.
  5. Θα κάνετε το ίδιο και για το δεύτερο πόδι του ραφιού.
Φτιάξε ξύλινο ράφι δαπέδου
Θα βάλετε όρθιο το ένα πόδι του ραφιού στο σημείο που πρέπει να βιδωθεί και θα μαρκάρετε με τις γωνιές τα σημεία που θα μπουν οι βίδες.
Πρώτα θα βιδώσετε την γωνιά κάτω από την επιφάνεια του ραφιού.

Μέχρι εδώ σας έδειξα πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι και φαινομενικά το ράφι δαπέδου είναι έτοιμο αφού έχετε ενώσει την επιφάνεια με τα πόδια του. Όμως για να γίνει πιο σταθερό και πιο όμορφο, μπορείτε να βιδώσετε άλλη μια ξύλινη τάβλα στην πρόσοψη του ραφιού.

Τελευταίο βήμα είναι το βάψιμο του ραφιού με το χρώμα που σας αρέσει. Το δικό μου είναι ριπολίνη νερού σε μαύρο χρώμα γιατί ταιριάζει με την διακόσμηση του σπιτιού μου.

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι με τάβλες (video)

Διαβάστε επίσης:

Τα ράφια στην διακόσμηση του σπιτιού μας

Πρόσφατα δημοσίευσα μια φωτογραφία στο instagram και μίλησα για τους προβληματισμούς μου μου σχετικά με τα ράφια στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Υπάρχουν τα κρεμαστά ράφια στον τοίχο που είναι μια πολύ όμορφη λύση για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Πολλές φορές όμως βρίσκομαι σε δίλλημα αν πρέπει να τρυπήσω τον τοίχο ή όχι.

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου video

Μου αρέσει πολύ συχνά να αλλάζω θέση στα έπιπλα. Μαζί με αυτά όμως πρέπει να αλλάζω και οτιδήποτε άλλο είναι στον τοίχο, είτε αυτά είναι ράφια, είτε κάδρα. Το αποτέλεσμα είναι πολλές τρύπες στον τοίχο και αυτό πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου. Ανέφερα χαριτολογώντας ότι το αγαπημένο μου υλικό είναι ο στόκος! Πάντα έχω στο σπίτι ένα κουτί στόκο για παν ενδεχόμενο!

Η κατασκευή που σας έδειξα σήμερα είναι για όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα! Για αυτό και σας έδειξα πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου. Για να σωθείτε από τις πολλές τρύπες στον τοίχο! Αλλάζεις διακόσμηση στο σπίτι? Κανένα πρόβλημα! Παίρνεις αγκαλιά το ράφι σου και το βάζεις αλλού! Τόσο απλά!!!

Ράφι με φυτά και διακόσμηση στον τοίχο με κάρδα

Τα εκτυπώσιμα φυτά στα καδράκια μου είναι από το αγαπημένο μου κατάστημα Crafty Details με άπειρα σχέδια σε ότι κατηγορία εκτυπώσιμου κι αν αναζητήσεις!

Αφού είδαμε πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι ας δούμε και πως να το διακοσμήσετε!

Πολλές φορές τα ράφια δεν τα θέλουμε μόνο για την διακόσμηση του σπιτιού μας αλλά γιατί είναι και χρήσιμα στην καθημερινότητά μας. Σε μικρούς κυρίως χώρους τα ράφια είναι σωτήρια. Για να τοποθετήσουμε πάνω εκτός από βιβλία και κουτιά ή καλάθια με αντικείμενα που δεν θέλουμε να φαίνονται.

Βασικό ρόλο παίζουν και στην διακόσμηση του σπιτιού και πρέπει να τα διακοσμούμε ανάλογα με το στυλ που επικρατεί στον χώρο μας. Καλό είναι να μην τα παραφορτώνουμε με άχρηστα αντικείμενα γιατί δείχνουν “μπουκωμένα” και γίνονται αντιαισθητικά.

Διακόσμηση με φυτά  σε ράφι

Επίσης ένα ξύλινο ράφι δαπέδου σαν αυτό που σας έδειξα πως να το φτιάξετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο για τα φυτά σας. Μπορείτε να το βάλετε μπροστά από ένα παράθυρο για να έχουν φως τα φυτά σας μαζί με λίγα ακόμα διακοσμητικά για να το ομορφύνετε. Θυμηθείτε το Diy τραπέζι-κονσόλα πίσω από τον καναπέ που το έφτιαξα κι αυτό για τα φυτά μου μέσα στο σπίτι.

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι με τάβλες (video)

Όπως σας είπα και παραπάνω, αν το ράφι που θα φτιάξετε είναι ψηλό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τον χώρο από κάτω. Μπορείτε να βάλετε καλάθια με ψηλά φυτά ή ένα ή δύο σκαμπό. Ακόμα και ένα μικρότερο τραπεζάκι για να φτιάξετε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σας.

Εγώ βρήκα την κατάλληλη θέση να τοποθετήσω το crate του Ζίκου και επιπλέον πρόσθεσα ένα ξύλο για σκεπή στο κρεβάτι του. Έτσι βρίσκεται κι αυτός στον χώρο μας για να μην χάνει ευκαιρία κάθε φορά που μας ακούει να τρώμε να πετάγεται σαν ελατήριο… Ακόμα κι όταν νομίζεις πως κοιμάται πολύ βαθιά, αυτός το μυαλό του το έχει μόνο στους ήχους που κάνει το ψυγείο ή ο φούρνος όταν ανοίγουν!

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου για τα φυτά σας video

Βίντεο με οδηγίες για να φτιάξετε το ξύλινο ράφι δαπέδου με τάβλες

Ωραίες οι γραπτές οδηγίες αλλά σαν το βίντεο δεν είναι, σωστά? Προσπαθώ τα τελευταία χρόνια να σας δείχνω και βίντεο με τις κατασκευές μου γιατί η εικόνα του βίντεο έχει πιο ζωντανές τις οδηγίες. Ξέρω ότι βοηθούν αρκετά στην κατανόηση των κατασκευών.

Δείτε και το βίντεο που σας ετοίμασα και αν θέλετε κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε και όλα τα video που θα ανεβάζω με τις κατασκευές μου!

Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι δαπέδου / How to make a wooden shelf
Πως να φτιάξετε ένα ξύλινο ράφι με τάβλες (video)

Θα επιστρέψω με ένα πολύ δυνατό project και αφορά την ανανέωση του μπάνιου! Πιο συγκεκριμένα τα πλακάκια του μπάνιου και αν μπορούμε να τα βάψουμε… Όλες οι απαντήσεις σύντομα σε καινούρια ανάρτηση! Σας φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,427ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ