ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου που μεταμορφώθηκε εντελώς αφού βάφτηκε με πλαστικό χρώμα και με διάφορα ακρυλικά χρώματα έγινε πολύχρωμο.

  Πάει καιρός που έχω ετοιμάσει το μπαλκόνι μας για να μπορούμε να καθόμαστε εκεί τώρα που ο καιρός πια μας το επιτρέπει. Λίγες μέρες μετά το Πάσχα, πήρα ένα δεκάκιλο άσπρο πλαστικό χρώμα και βγήκα στο μπαλκόνι με κέφι και όρεξη να τα βάψω όλα! Και το έκανα!

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου

  Έβαψα το σπίτι εξωτερικά, έβαψα τους ξύλινους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τα τραπέζια, τα πάντα! Χόρτασε το μάτι μου λευκό και το χέρι μου πινέλο!

  Σήμερα θα σας δείξω το τραπέζι, αυτό το ταλαίπωρο τραπέζι που κάποτε βρήκα πεταμένο και του έδωσα 2 ζωές… Ναι, το ανέστησα 2 φορές και η πρώτη ήταν όταν σας έδειξα το τραπέζι με ψηφίδες.

  Οδηγίες για το βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου.

  Το έβαψα ολόκληρο 2 χέρια με το πλαστικό χρώμα μου και καλύφτηκε πολύ καλά.

  Δεν πρόσθεσα τίποτα άλλο στην μπογιά. Δεν έφτιαξα το χειροποίητο χρώμα κιμωλίας που σας είχα δείξει και παλιότερα. Θα σας πω τι συμβαίνει όταν βάφεις ένα αντικείμενο με πλαστικό χρώμα.

  Πρώτα απ’ όλα με δύο χέρια πέρασμα έχουμε καλύψει εντελώς το έπιπλο. Στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα είναι ματ. Αν θέλουμε να κάνουμε παλαίωση είναι η ιδανική μπογιά. Όταν δεις τελειωμένο από βάψιμο το έπιπλο, δεν ξεχωρίζεις τις γραμμές του πινέλου. Βλέπεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Στην προκειμένη, ένα ολόλευκο, βαμμένο ματ τραπέζι.

  Παλαίωση με σκούρο κερί.

  Κι όμως! Οι πινελιές που έχει αφήσει το πινέλο μας είναι εκεί και αυτό, αν θέλουμε να κάνουμε παλαίωση, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε! Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε σκούρο κερί και θα το περάσουμε με ένα μαλακό πανί εκεί που θέλουμε. Βάζουμε μπόλικο και το απλώνουμε καλά, να καλύψουμε όλο εκείνο το σημείο που θέλουμε. Εγώ πέρασα με κερί μόνο τα πόδια του τραπεζιού.

  κέρωμα τραπεζιού με σκούρο κερί

  Μετά θα πάρουμε ένα καθαρό πανί και θα τρίψουμε το κερί πάνω στο αντικείμενο. Θα φύγει αρκετό από αυτό αλλά θα έχουν γεμίσει με κερί οι γραμμές που είχε αφήσει προηγουμένως το πινέλο μας.

  Παλαίωση με σκούρο κερί

  Οι γραμμές του πινέλου κατά το βάψιμο, θα είναι καθοριστικές για το αποτέλεσμα. Αν θέλετε μια ομοιομορφία βάψτε προς μια κατεύθυνση. Αν δεν σας νοιάζει αυτό, τότε βάψτε όπως σας βολεύει. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν το δικό μου. Αλλού θα ξεχωρίζουν οριζόντιες γραμμές, αλλού κάθετες, μικρές κουκκίδες εδώ κι εκεί κτλ.

  Παλαίωση με κεριά

  Οπότε, έχουμε βάψει με πλαστικό χρώμα και έχουμε καλύψει εντελώς το έπιπλο μας, έχουμε απλώσει το σκούρο κερί και έχουμε τρίψει με καθαρό πανί όλη την επιφάνεια που θέλουμε. Με το κερί ωστόσο έχουμε δώσει και γυαλάδα αλλά έχουμε προστατέψει και το έπιπλο. Τώρα θα δείχνει παλαιωμένο και γυαλιστερό.

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου
  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου

  Αν με ρωτήσετε, τότε τι το θέλουμε το ανθρακικό ασβέστιο που βάλαμε στην μπογιά κιμωλία αφού το αποτέλεσμα που θέλουμε θα το πετύχουμε και με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει, κάτι άλλο θα είναι αυτό που παίζει τον ρόλο του. Δεν έχω δοκιμάσει την κιμωλία σε έπιπλο παρά μόνο σε μικροαντικείμενα. Αφήνω αυτό το κομμάτι ανοιχτό για όταν έχω άποψη και θα το ξανασυζητήσουμε. Αυτά τα λίγα είχα να σας πω για τα κεριά και τις δοκιμές μου αλλά δεν τελειώσαμε!

  Η τεχνική για να κάνω το τραπέζι πολύχρωμο.

  Το πάνω μέρος του τραπεζιού το άφησα τελευταίο γιατί εκεί κι αν δεν έκανα δοκιμές! Με βρεγμένο σφουγγάρι άπλωσα πάνω στο τραπέζι εδώ κι εκεί ακρυλικά χρώματα. Οι πινελιές του βαψίματος που σας ανέφερα παραπάνω, γέμισαν με χρώμα, πράσινο, ροζ και τυρκουάζ. Στην ουσία έπαιξα με τα χρώματα, άπλωνα ότι χρώμα μου άρεσε όπου ήθελα και με το σφουγγάρι έσβηνα, αραίωνα το χρώμα, πρόσθετα άλλο. Έτσι χωρίς σχέδιο ή με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Και όταν ήμουν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και με τα “νερά” που είχα δημιουργήσει με τα χρώματα στο τραπέζι, το άφησα να στεγνώσει.

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου με διάφορα χρώματα.

  Στο τέλος πέρασα όλη την επιφάνεια με γυαλιστερό βερνίκι σε σπρέι.

  Βερνίκι σε σπρέι για σφράγισμα χρώματος

  Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ!

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου
  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου

  Η επιφάνεια του, εκεί που θα τρώμε και θα καθόμαστε πολλές ώρες το καλοκαίρι πίνοντας το καφεδάκι μας, είναι λεία, γυαλιστερή και πολύχρωμη!

  Και φυσικά δεν χρειάζεται να στρώνω τραπεζομάντιλα για να το ομορφύνω!

  Διακόσμηση μπαλκονιού

  Έχω ένα καινούριο τραπέζι πια! Θέλω να σας επισημάνω να βλέπετε τα αντικείμενα σας με μια διαφορετική ματιά και να τους δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις για τα περισσότερα και διάφορες τεχνικές που θα σας δώσουν ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Μην τα πετάτε με την πρώτη ευκαιρία…δώστε τους εσείς την ευκαιρία να “ζήσουν” μερικά χρόνια ακόμα!

  Δεν τελειώσαμε με το μπαλκόνι! Έχουμε να δούμε κι άλλες μεταμορφώσεις σε έπιπλα και διακόσμηση και χρώματα και λουλούδια! Σας φιλώ ♥

  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  Ενημέρωση 20/6/2015  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

  Μια αναγνώστρια του blog,η συνονόματη Λαμπρινή Σ.από τα Ιωάννινα,ακολούθησε τις συμβουλές μου και μεταμόρφωσε και τα δικά της έπιπλα! Η χαρά μου όταν βλέπω ότι οι οδηγίες και οι ιδέες που μοιράζομαι πιάνουν τόπο, δεν περιγράφεται! Ευχαριστώ πολύ την Λαμπρινή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις φωτογραφίες που μου έστειλε!

  Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τεχνική πάνω στο τραπέζι καταπληκτική!! Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ με τόσα χρώματα αλλά δεμένα τόσο ωραία μεταξύ τους!! Σε βλέπω να το κρατάς για πολλά χρόνια αυτό το τραπέζι και να του κάνεις πολλές ακόμα μεταμορφώσεις!!

  2. Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς τραπέζι!!! Το έχω στο άσπρο χρώμα του.Το μεταμόρφωσες πραγματικά! Έγινε πανέμορφο! Και με τις δυο μεταμορφώσεις του δείχνει υπέροχο. Μπράβο σου! Τα φιλιά μου,
   Νίκη

   ΥΓ. εμένα στα πόδια έχει κάτι πλαστικά ποδαράκια για να προστατεύεται από τα νερά και να μη σκουριάζει. Ίσως μπορέσεις να βρεις σε κανένα μαγαζί με εργαλεία.

  3. Χρυσοχέρα! Πολλά μπράβο!! Να συμπληρώσω ότι από κοντά το τραπέζι είναι ακόμα πιο όμορφο! Αυτό που μου άρεσε όμως περισσότερο είναι η προτροπή σου να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα πράγματά μας. Πολλή σωστή!!!

  4. Φανταστικό έγινε!! Λαμπρινή μου κάθε φορά θαυμαζω τις δημιουργίες σου!! Μπράβο χίλιες φορές! Καλό καλοκαίρι! 🙂

  5. σουπερ το τραπεζακι σου Λαμπρινη μου… 100 ζωες να του δωσεις… Και τα χρωματα υπεροχα… Λατρεψα τα παλαιωμενα ποδαρακια!! Μπραβο σου!!

  6. Ολοκαινουργιο,σκετη ζωγραφικη χαρα στο κουραγιο και την υπομονη σου όμως .Ευχομαι να το χαρειτε εσεις και οι παρεουλες σας ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ φιλακια

  7. Έχω τη μπογιά αλκα μου λείπει το τραπέζι!!! Χάχα!!! Με τις οδηγίες σου όμως κάπου θα την εκμεταλλευτώ σίγουρα τη μπογιά μου!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ !!!

  8. Το "φεγγάρι" της δημιουργικής ενασχόλησης έχει κλείσει προς το παρόν για μένα.. παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να μη θαυμάσω τί έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου!!

   Φιλιά και πάλι ευχαριστώ για το βραχιόλι!

  9. Καταπληκτικό το τραπεζάκι έτσι όπως το έφτιαξες. Να το χαρείς χωρίς τραπεζομάντηλο. Δεν πρέπει να σκεπάζεις αυτήν την ομορφιά!!!

  10. Πραγματικά είσαι αξιέπαινη βρε Λαμπρινή, πώς τα καταφέρνεις όλα αυτά με τις μεταμορφώσεις! Μπράβο, φοβερό έγινε το τραπεζάκι σου, ζήλεψα! Καλή εβδομάδα!

  11. Τέλειο, πολλά πολλά μπράβο! Να σε ρωτήσω, όταν λες ακρυλικά χρώματα αυτά που ζωγραφίζουμε ή τα
   ακρυλικά που βάφουμε μεγαλύτερες επιφάνειες π.χ. τοίχους?
   Λαμπρινή Σ.

  12. Καλημέρα με πολλά χαμόγελα! Να είσαι καλά Λαμπρινή μου που μοιράστηκες και αυτή σου την δημιουργία.Σε ρώτησα ποιό πάνω λεπτομέρειες για τα χρώματα γιατί μόλις είδα αυτή την ανάρτηση ξετρελάθηκα και θέλησα να το προσπαθήσω. Έτσι λοιπόν έχω στην βεράντα μου ένα ολοκαίνουργιο φανταστικό τραπέζι, νέες καρέκλες και γλάστρες!!! Έχω πάρει φόρα και δεν ξέρω τι άλλο θα βάψω με αυτή την καταπληκτική τεχνική με την μίξη χρωμάτων, σας προτείνω να το δοκιμάσετε παντού και σε οποιοδήποτε υλικό. Το τραπέζι και οι καρέκλες που έχω είναι τα κλασσικά πλαστικά έπιπλα κήπου (συνήθως τα αγοράζουμε σε άσπρο χρώμα) βάφοντας λοιπόν με βάση πλαστικό ή αρυλικό χρώμα τοίχου έχεις ένα τέλειο καμβά για να παίξεις με την φαντασία σου μην το φοβηθείτε καθόλου.Το τέλειο με αυτή την τεχνική είναι ότι η μόνη αντιγραφή που υπάρχει είναι η ιδέα γιατί το αποτέλεσμα είναι καθαρά προσωπικό. Λαμπρινή μου θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι μέσα απο την καρδιά μου που δημιουργείς και μοιράζεσαι, καλή και δημιουργική συνέχεια!!!
   Η συνονόματη Λαμπρινή Σ. Ιωάννινα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  8,176ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  1,269ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ