ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Βάψιμο τραπεζιού εξωτερικού χώρου

  Ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου μεταμορφώθηκε εντελώς αφού βάφτηκε με πλαστικό χρώμα και με διάφορα ακρυλικά χρώματα ανανεώθηκε η επιφάνειά του και έγινε πολύχρωμη.

  Πάει καιρός που έχω ετοιμάσει το μπαλκόνι μας για να μπορούμε να καθόμαστε εκεί τώρα που ο καιρός πια μας το επιτρέπει(μην κοιτάτε τι έγινε τις τελευταίες μέρες με την βροχή…στο πρόγραμμα είναι και οι ανοιξιάτικες μπόρες!) Λίγες μέρες μετά το Πάσχα,πήρα ένα δεκάκιλο άσπρο πλαστικό χρώμα και βγήκα στο μπαλκόνι με κέφι και όρεξη να τα βάψω όλα!Και το έκανα!

  Έβαψα το σπίτι εξωτερικά, έβαψα τους ξύλινους καναπέδες,τις πολυθρόνες,τα τραπέζια,τα πάντα! Χόρτασε το μάτι μου λευκό και το χέρι μου πινέλο!

  Σήμερα θα σας δείξω το τραπέζι,αυτό το ταλαίπωρο τραπέζι που κάποτε βρήκα πεταμένο και του έδωσα 2 ζωές…Ναι,το ανέστησα 2 φορές και η πρώτη ήταν όταν σας έδειξα το τραπέζι με ψηφίδες.

  Όμως…είχε άσχημη κατάληξη.

  Κάποια στιγμή χρειάστηκε να το μεταφέρω,το γύρισα ανάποδα και ξεκόλλησαν από πάνω όλες οι ψηφίδες από το βάρος τους…έγινε χίλια κομμάτια.Στεναχωρήθηκα γιατί είχα κάνει πολύ δουλειά εκεί πάνω.Έμεινε ένα χρόνο στο μπαλκόνι μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ πάλι μαζί του.Έτσι κι έγινε.

  Το έβαψα ολόκληρο 2 χέρια με το πλαστικό χρώμα μου και καλύφτηκε πολύ καλά.

  Δεν πρόσθεσα τίποτα άλλο στην μπογιά. Δεν έφτιαξα το χειροποίητο χρώμα κιμωλίας που σας είχα δείξει και παλιότερα. Θα σας πω τι συμβαίνει όταν βάφεις ένα αντικείμενο με πλαστικό χρώμα.

  Πρώτα απ’ όλα,με δύο χέρια πέρασμα έχουμε καλύψει εντελώς το αντικείμενο.Στεγνώνει πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα είναι ματ. Αν θέλουμε να κάνουμε παλαίωση είναι η ιδανική μπογιά.

  Όταν δεις τελειωμένο από βάψιμο το έπιπλο, δεν ξεχωρίζεις τις γραμμές του πινέλου.Βλέπεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Στην προκειμένη,ένα ολόλευκο,βαμμένο ματ,τραπέζι.

  Κι όμως!Οι πινελιές που έχει αφήσει το πινέλο μας είναι εκεί και αυτό,αν θέλουμε να κάνουμε παλαίωση,πρέπει να το εκμεταλλευτούμε!

  Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε σκούρο κερί και θα το περάσουμε με ένα μαλακό πανί εκεί που θέλουμε.Βάζουμε μπόλικο και το απλώνουμε καλά,να καλύψουμε όλο εκείνο το σημείο που θέλουμε. Εγώ πέρασα με κερί μόνο τα πόδια του τραπεζιού.

  Μετά θα πάρουμε ένα καθαρό πανί και θα τρίψουμε το κερί πάνω στο αντικείμενο.Θα φύγει αρκετό από αυτό αλλά θα έχουν γεμίσει με κερί οι γραμμές που είχε αφήσει προηγουμένως το πινέλο μας.

  Οι γραμμές του πινέλου κατά το βάψιμο,θα είναι καθοριστικές για το αποτέλεσμα. Αν θέλετε μια ομοιομορφία, βάψτε προς μια κατεύθυνση. Αν δεν σας νοιάζει αυτό,τότε βάψτε όπως σας βολεύει.Το αποτέλεσμα θα είναι σαν το δικό μου.Αλλού θα ξεχωρίζουν οριζόντιες γραμμές,αλλού κάθετες, μικρές κουκκίδες εδώ κι εκεί κτλ.

  Οπότε, έχουμε βάψει με πλαστικό χρώμα και έχουμε καλύψει εντελώς το έπιπλο μας, έχουμε απλώσει το σκούρο κερί και έχουμε τρίψει με καθαρό πανί όλη την επιφάνεια που θέλουμε. Με το κερί ωστόσο έχουμε δώσει και γυαλάδα αλλά έχουμε προστατέψει και το έπιπλο. Τώρα θα δείχνει παλαιωμένο και γυαλιστερό.

  Αν με ρωτήσετε,τότε τι το θέλουμε το ανθρακικό ασβέστιο που βάλαμε στην μπογιά κιμωλία αφού το αποτέλεσμα που θέλουμε θα το πετύχουμε και με αυτόν τον τρόπο…Σίγουρα κάποια διαφορά θα υπάρχει,κάτι άλλο θα είναι αυτό που παίζει τον ρόλο του. Δεν έχω δοκιμάσει την κιμωλία σε έπιπλο παρά μόνο σε μικροαντικείμενα. Αφήνω αυτό το κομμάτι ανοιχτό για όταν έχω άποψη και θα το ξανασυζητήσουμε.

  Αυτά τα “λίγα” είχα να σας πω για τα κεριά και τις δοκιμές μου αλλά δεν τελειώσαμε!

  Το πάνω μέρος του τραπεζιού το άφησα τελευταίο γιατί εκεί κι αν δεν έκανα δοκιμές!

  Με βρεγμένο σφουγγάρι άπλωσα πάνω στο τραπέζι εδώ κι εκεί ακρυλικά χρώματα. Οι πινελιές του βαψίματος που σας ανέφερα παραπάνω, γέμισαν με χρώμα, πράσινο,ροζ και τυρκουάζ. Στην ουσία έπαιξα με τα χρώματα,άπλωνα ότι χρώμα μου άρεσε όπου ήθελα και με το σφουγγάρι έσβηνα,αραίωνα το χρώμα,πρόσθετα άλλο.’Ετσι, χωρίς σχέδιο ή με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Και όταν ήμουν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και με τα “νερά”που είχα δημιουργήσει με τα χρώματα στο τραπέζι, το άφησα να στεγνώσει.

  Στο τέλος πέρασα όλη την επιφάνεια με γυαλιστερό βερνίκι σε σπρέι.

  Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ!

  Η επιφάνεια του,εκεί που θα τρώμε και θα καθόμαστε πολλές ώρες το καλοκαίρι πίνοντας το καφεδάκι μας,είναι λεία,γυαλιστερή και πολύχρωμη!

  Και φυσικά δεν χρειάζεται να στρώνω τραπεζομάντιλα για να το ομορφύνω!

  Έχω ένα καινούριο τραπέζι πια!

  Θέλω να σας επισημάνω να βλέπετε τα αντικείμενα σας με μια διαφορετική ματιά και να τους δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία.Σίγουρα υπάρχουν λύσεις για τα περισσότερα και διάφορες τεχνικές που θα σας δώσουν ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό.Μην τα πετάτε με την πρώτη ευκαιρία…δώστε τους εσείς την ευκαιρία να “ζήσουν”μερικά χρόνια ακόμα!

  Δεν τελειώσαμε με το μπαλκόνι!

  Έχουμε να δούμε κι άλλες μεταμορφώσεις σε έπιπλα και διακόσμηση και χρώματα και λουλούδια!

  Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω για όσους δεν το είδαν, ότι ο διαγωνισμός για τα

  5 χρόνια Λαμπρούκα έληξε και νικήτρια είναι η Τζίνα Βαρότσι. Πάντα τυχερή Τζινάκι!

  Σας φιλώ όλους γλυκά ♥

  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  Ενημέρωση 20/6/2015  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

  Μια αναγνώστρια του blog,η συνονόματη Λαμπρινή Σ.από τα Ιωάννινα,ακολούθησε τις συμβουλές μου και μεταμόρφωσε και τα δικά της έπιπλα! Η χαρά μου όταν βλέπω ότι οι οδηγίες και οι ιδέες που μοιράζομαι πιάνουν τόπο, δεν περιγράφεται! Ευχαριστώ πολύ την Λαμπρινή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις φωτογραφίες που μου έστειλε!

  Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε τις δικές σας δημιουργίες, μπορείτε να μου στείλετε τις φωτογραφίες σας στο e-mail μου και θα τις δημοσιεύσω στο blog!

  Λαμπρινή Μιχαήλ
  Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τεχνική πάνω στο τραπέζι καταπληκτική!! Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ με τόσα χρώματα αλλά δεμένα τόσο ωραία μεταξύ τους!! Σε βλέπω να το κρατάς για πολλά χρόνια αυτό το τραπέζι και να του κάνεις πολλές ακόμα μεταμορφώσεις!!

  2. Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς τραπέζι!!! Το έχω στο άσπρο χρώμα του.Το μεταμόρφωσες πραγματικά! Έγινε πανέμορφο! Και με τις δυο μεταμορφώσεις του δείχνει υπέροχο. Μπράβο σου! Τα φιλιά μου,
   Νίκη

   ΥΓ. εμένα στα πόδια έχει κάτι πλαστικά ποδαράκια για να προστατεύεται από τα νερά και να μη σκουριάζει. Ίσως μπορέσεις να βρεις σε κανένα μαγαζί με εργαλεία.

  3. Χρυσοχέρα! Πολλά μπράβο!! Να συμπληρώσω ότι από κοντά το τραπέζι είναι ακόμα πιο όμορφο! Αυτό που μου άρεσε όμως περισσότερο είναι η προτροπή σου να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα πράγματά μας. Πολλή σωστή!!!

  4. Φανταστικό έγινε!! Λαμπρινή μου κάθε φορά θαυμαζω τις δημιουργίες σου!! Μπράβο χίλιες φορές! Καλό καλοκαίρι! 🙂

  5. σουπερ το τραπεζακι σου Λαμπρινη μου… 100 ζωες να του δωσεις… Και τα χρωματα υπεροχα… Λατρεψα τα παλαιωμενα ποδαρακια!! Μπραβο σου!!

  6. Ολοκαινουργιο,σκετη ζωγραφικη χαρα στο κουραγιο και την υπομονη σου όμως .Ευχομαι να το χαρειτε εσεις και οι παρεουλες σας ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ φιλακια

  7. Έχω τη μπογιά αλκα μου λείπει το τραπέζι!!! Χάχα!!! Με τις οδηγίες σου όμως κάπου θα την εκμεταλλευτώ σίγουρα τη μπογιά μου!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ !!!

  8. Το "φεγγάρι" της δημιουργικής ενασχόλησης έχει κλείσει προς το παρόν για μένα.. παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να μη θαυμάσω τί έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου!!

   Φιλιά και πάλι ευχαριστώ για το βραχιόλι!

  9. Καταπληκτικό το τραπεζάκι έτσι όπως το έφτιαξες. Να το χαρείς χωρίς τραπεζομάντηλο. Δεν πρέπει να σκεπάζεις αυτήν την ομορφιά!!!

  10. Πραγματικά είσαι αξιέπαινη βρε Λαμπρινή, πώς τα καταφέρνεις όλα αυτά με τις μεταμορφώσεις! Μπράβο, φοβερό έγινε το τραπεζάκι σου, ζήλεψα! Καλή εβδομάδα!

  11. Τέλειο, πολλά πολλά μπράβο! Να σε ρωτήσω, όταν λες ακρυλικά χρώματα αυτά που ζωγραφίζουμε ή τα
   ακρυλικά που βάφουμε μεγαλύτερες επιφάνειες π.χ. τοίχους?
   Λαμπρινή Σ.

  12. Καλημέρα με πολλά χαμόγελα! Να είσαι καλά Λαμπρινή μου που μοιράστηκες και αυτή σου την δημιουργία.Σε ρώτησα ποιό πάνω λεπτομέρειες για τα χρώματα γιατί μόλις είδα αυτή την ανάρτηση ξετρελάθηκα και θέλησα να το προσπαθήσω. Έτσι λοιπόν έχω στην βεράντα μου ένα ολοκαίνουργιο φανταστικό τραπέζι, νέες καρέκλες και γλάστρες!!! Έχω πάρει φόρα και δεν ξέρω τι άλλο θα βάψω με αυτή την καταπληκτική τεχνική με την μίξη χρωμάτων, σας προτείνω να το δοκιμάσετε παντού και σε οποιοδήποτε υλικό. Το τραπέζι και οι καρέκλες που έχω είναι τα κλασσικά πλαστικά έπιπλα κήπου (συνήθως τα αγοράζουμε σε άσπρο χρώμα) βάφοντας λοιπόν με βάση πλαστικό ή αρυλικό χρώμα τοίχου έχεις ένα τέλειο καμβά για να παίξεις με την φαντασία σου μην το φοβηθείτε καθόλου.Το τέλειο με αυτή την τεχνική είναι ότι η μόνη αντιγραφή που υπάρχει είναι η ιδέα γιατί το αποτέλεσμα είναι καθαρά προσωπικό. Λαμπρινή μου θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι μέσα απο την καρδιά μου που δημιουργείς και μοιράζεσαι, καλή και δημιουργική συνέχεια!!!
   Η συνονόματη Λαμπρινή Σ. Ιωάννινα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

  Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

  Instagram

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  7,971ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  7,203ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  94ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Μεταμόρφωση παιδικού δωματίου σε εφηβικό

  Εύκολη και οικονομική μεταμόρφωση παιδικού δωματίου σε εφηβικό. Ιδέες και λύσεις για να ανανεώσετε το κοριτσίστικο δωμάτιο με έξυπνες και όμορφες κινήσεις χωρίς πολλά έξοδα.

  Μεταμόρφωση παλιού σκαμπό και diy μαξιλάρι με video

  Μεταμόρφωσε το παλιό σου σκαμπό με χρώμα κιμωλίας και diy για το πιο εντυπωσιακό μαξιλάρι που μπορείς να φτιάξεις για κάθισμα σε ένα αναλυτικό video.

  Βάψιμο επίπλου με κιμωλία και παλαίωση με κεριά (video)

  Βάψιμο επίπλου με κιμωλία που έφτιαξα μόνη μου και όλες οι οδηγίες για την παλαίωση του με κεριά σε ένα αναλυτικό video.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Οι μεταμορφώσεις συνεχίζονται στο εξοχικό σπιτάκι μας

  Οι μεταμορφώσεις συνεχίζονται στο εξοχικό σπιτάκι μας.

  Η μεταμόρφωση της κουζίνας για το σπιτάκι στο βουνό

  Μεταμόρφωση κουζίνας για ένα σπιτάκι που βρίσκεται στο βουνό με βάψιμο ντουλαπιών σε έντονα χρώματα. Καλημέρα!Που είχαμε μείνει??? Έχω καιρό να γράψω και χάθηκα λίγο από...

  Παιδικό υπνοδωμάτιο (το πριν και το μετά)

  Όταν ξεκίνησα την μεταμόρφωση του παιδικού δωματίου της Στεφανίας είχα στο μυαλό μου μερικά βασικά στοιχεία που ήθελα σίγουρα ν'αλλάξω και κάποιες ιδέες που...