Βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη

Φτιάξε μια βάση για το λαδόξιδο που να μοιάζει σαν μαρμάρινη από ένα χαρτόκουτο. Με χρώματα ζωγραφικής μπορείς να δημιουργήσεις το εφέ του ψεύτικου μαρμάρου πάνω σε διάφορα αντικείμενα και να μοιάζουν με αληθινά.

Πολλές φορές αγοράζουμε πράγματα τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας. Πριν αγοράσω κάτι, πάντα βάζω τον εαυτό μου να απαντήσει στην ερώτηση, μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου αυτό? Δεν το κάνω επίτηδες είναι η αλήθεια! Έτσι μου βγαίνει αυθόρμητα! Όταν απαντήσω θετικά τότε αποφεύγω την αγορά και ψάχνω να βρω τον τρόπο για να δημιουργήσω αυτό που θέλω. Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν έφτιαξα αυτήν την βάση για το λαδόξιδο και το αλατοπίπερο για να τα έχω όλα μαζί πάνω στο τραπέζι της κουζίνας μου και πάμε να σου δώσω όλες τις οδηγίες.

Βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη

Πως να φτιάξεις μια βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη.

Αρχικά συγκέντρωσα αυτά τα οποία είχα και θα ήθελα να είναι μαζί στην ίδια βάση. Το αλατοπίπερο, το ξίδι, διάφορα αρωματικά λάδια που φτιάχνω μόνη μου και την ρίγανη. Αυτά είναι μερικά χρήσιμα προϊόντα που θέλεις να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι σου και μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε άλλο σε εξυπηρετεί.

Φτιάξε μια βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη

Ύστερα βρήκα ένα μικρό χαρτόκουτο που να χωράει μέσα όλα αυτά τα μπουκαλάκια. Για να μοιάζει ακόμα πιο πολύ με μαρμάρινη η βάση μου, έντυσα το κουτί με μακετόχαρτο. Απλά το έκοψα στις διαστάσεις του χαρτόκουτου και το κόλλησα εκεί πάνω με ατλακόλ. Σε ορισμένα σημεία που υπήρχαν κενά τα γέμισα με στόκο. Επίσης κόλλησα και λεπτές λωρίδες από χαρτόνι στην πάνω μεριά της βάσης για να έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Κατασκευές με χαρτόκουτα

Εφέ μαρμάρου με ζωγραφική.

Σε αυτό το στάδιο ξεκινάει η διασκέδαση! Δεν υπάρχουν κανόνες για να πετύχεις το εφέ του μαρμάρου πάνω σε αντικείμενα. Είναι θέμα γούστου και αντίληψης και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Αν κάνεις μια αναζήτηση για να δεις εικόνες από μάρμαρο ή ακόμα καλύτερα αν έχεις στο σπίτι σου και τα παρατηρήσεις, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν μάρμαρα με διαφορετικούς χρωματισμούς, με άπειρα διαφορετικά σχέδια και νερά. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε ότι δεν πάμε να δημιουργήσουμε κάτι συγκεκριμένο αλλά κάτι που να πλησιάζει στο πραγματικό.

Οπότε λοιπόν, δεν υπάρχουν κανόνες παρά μόνο μερικά βήματα με την τεχνική της ζωγραφικής που καλό είναι να ακολουθήσουμε για να πλησιάσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτά τα βήματα θα μοιραστώ μαζί σας μέσα από την δική μου εμπειρία μιας και στο παρελθόν έχω ασχοληθεί ξανά με το εφέ του μαρμάρου.

Δες το άρθρο: Diy τεχνοτροπία ψεύτικου μαρμάρου σε τραπέζι με ζωγραφική

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!

Πως ζωγράφισα την βάση για το λαδόξιδο να μοιάζει σαν μαρμάρινη.

Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι ακρυλικά σε λευκό, μαύρο και γκρι. Χρειάστηκα λεπτό πινέλο, μικρά κομματάκια από σφουγγάρι και 2-3 βαζάκια με νερό.

Τεχνική μαρμάρου με ζωγραφική

Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Έβαψα όλη τη βάση με λευκό χρώμα.
  2. Ταμπονάρισα το νωπό σφουγγαράκι πάνω στο γκρι χρώμα και μετά στην επιφάνεια που ήθελα κάνοντας ένα σχέδιο με γραμμές και παρακλάδια.
  3. Με καθαρό νωπό σφουγγαράκι πέρασα από πάνω για να απαλύνω αυτές τις γραμμές.
  4. Με το λεπτό πινέλο έκανα μαύρες γραμμές με παρακλάδια. Αυτές οι γραμμές δεν ήταν ευθείες αλλά ακανόνιστες. Για να το πετύχεις αυτό, κράτησε το πινέλο με τα δύο δάχτυλα ακριβώς στο τελείωμα του και κάνε το χέρι σου να τρέμει.
  5. Ταμπονάρισα αυτές τις γραμμές με νωπό σφουγγαράκι αλλά με προσοχή για να μην τις σβήσω ολόκληρες αλλά σε μερικά σημεία για να δείχνουν φυσικές.
  6. Επανέλαβα την ίδια παραπάνω διαδικασία με τις μαύρες γραμμές και το σφουγγάρι μέχρι να έχω μια επιθυμητή εικόνα. Αυτό δίνει βάθος σε μερικές γραμμές και κάνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα.
  7. Αν χρειαστεί με βρεγμένο πινέλο κάνουμε και λευκές γραμμές κοντά στις μαύρες για να δείξει πιο ζωντανό το εφέ του μαρμάρου.
  8. Σφράγισα την ζωγραφική πάνω στην βάση μου με δύο χέρια βερνίκι νερού.
Πως να κάνεις αντικείμενα να μοιάζουν σαν μαρμάρινα.

Δεν υπάρχουν κανόνες για αυτήν την τεχνική.

Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κανόνας για να πετύχεις το εφέ του μαρμάρου παρά μόνο η προσωπική σου αντίληψη και εικόνα για αυτό που θα δημιουργήσεις. Παρακάτω σου δείχνω άλλο ένα κολάζ με την εξέλιξη αυτής της τεχνικής.

Τεχνική μαρμάρου με ζωγραφική

Καμία γραμμή δεν θα είναι η ίδια και κάθε φορά που θα κάνεις την ίδια διαδικασία το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η μαγεία θα έλεγα και με τα αληθινά μάρμαρα καθώς είναι ένα φυσικό πέτρωμα που δημιουργείται μόνο του κάτω από την γη!

Φτιάξε μια βάση από χαρτόκουτο σαν μαρμάρινη με ζωγραφική
Βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη
Φτιάξε μια βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη από χαρτόκουτο

Όπως είδες αυτή η τεχνική εφαρμόστηκε πάνω στο μακετόχαρτο που είναι το εξωτερικό μέρος της βάσης που έφτιαξα. Μπορεί να γίνει και σε άλλες επιφάνειες που να πιάνει η ζωγραφική φυσικά, όπως στο ξύλο για παράδειγμα. Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα σαν μαρμάρινη και την ψωμιέρα μου που ήταν ένα απλό ξύλινο κουτί.

Τεχνική μαρμάρου με ζωγραφική

Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!

Πως να κάνεις ένα αντικείμενο να μοιάζει σαν μαρμάρινο
Τεχνική ψεύτικου μαρμάρου με ζωγραφική

Αυτήν δεν την έχω πάνω στο τραπέζι μας βέβαια αλλά είναι πολύ όμορφο στον χώρο της κουζίνας να υπάρχουν πράγματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους.

Τεχνική μαρμάρου με ζωγραφική

Πόσο όμορφο είναι τελικά να φτιάχνεις πράγματα για το σπίτι σου κυριολεκτικά από το τίποτα! Με ένα χαρτόκουτο και λίγα χρώματα να μπορείς να έχεις ένα όμορφο και χρήσιμο αντικείμενο αντί να πας να το αγοράσεις! Θα μου πεις θέλει και τεχνικές για να γίνει κάτι σαν το δικό σου! Και βέβαια θέλει! Όμως εμείς είμαστε εδώ για να στις δείχνουμε, να μοιραζόμαστε τα μυστικά και τα κόλπα μας, για να σε μάθουμε κι εσένα να δημιουργείς όμορφα πράγματα!

Βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη
Βάση για το λαδόξιδο σαν μαρμάρινη
Φτιάξε μια θήκη για το λαδόξιδο από χαρτόκουτο

Καλή συνέχεια να έχεις και να δημιουργείς. Μπήκε η Άνοιξη και σίγουρα θα έχεις ξεσηκωθεί για ανανεώσεις και ανοιξιάτικες διακοσμήσεις. Κι εγώ το ίδιο! Σε φιλώ ♥

Ακολουθήστε το Lamprouka.gr στο Google News για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας άρθρα.

Λαμπρινή Μιχαήλ
Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, τις μεταμορφώσεις επίπλων, την διακόσμηση και ανανέωση σπιτιού. Στο lamprouka.gr και στο Youtube παρουσιάζω τις κατασκευές μου βήμα - βήμα. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω τι εντύπωση δίνει από κοντά το δισκάκι αλλά απο τις φωτογραφίες δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα μαρμάρινο δισκάκι. Και η ψωμιέρα έγινε τέλεια! Υπέροχες και οι δύο μεταμορφώσεις φιλενάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα...

Instagram

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,833ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
511ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ