Συνταγή για τέλεια μακαρόν, εύκολη και πετυχημένη
Συνταγή για τέλεια μακαρόν με όλες τις οδηγίες και τα μυστικά, καθώς και συμβουλές για το ψήσιμο και την συντήρηση, για να φτιάξετε τα πιο πετυχημένα μακαρόν.
Από την πρώτη φορά που δοκίμασα τα μακαρόν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Θυμάμαι ότι τα έτρωγα αργά αργά για να μπορέσω να ανακαλύψω τα υλικά του. Βλέπεις τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο όπως τώρα που με μια απλή αναζήτηση σου παρουσιάζονται χιλιάδες συνταγές.
Είχα κάνει και μια δοκιμή να τα φτιάξω…ας μην το σχολιάσουμε! Αργότερα ψάχνοντας βρήκα την συνταγή για γαλλικά και ιταλικά μακαρόν αλλά και την σημείωση ότι είναι ένα δύσκολο γλυκό που έχει πολλά μυστικά και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Τα παράτησα και δεν ξανά ασχολήθηκα. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που το πήρα απόφαση.
Και τα έφτιαξα και τα πέτυχα και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μετά από πολύ ψάξιμο και συμβουλές και βιντεάκια και και και, είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή για τέλεια μακαρόν! Θέλουν προσοχή, δεν λέω, όμως αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες, θα τα πετύχετε κι εσείς. Να είστε σίγουροι!
Συνταγή για τέλεια μακαρόν, εύκολη και πετυχημένη
Συνταγή για 20 μακαρόν:
- 2 ασπράδια
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 της κούπας σκόνη αμυγδάλου
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- χρώματα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια.
- Από την στιγμή που θα αφρίσουν, ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά σαν βροχή.
- Σ’ αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα που θέλουμε (αν θέλουμε).
- Όταν έχει σφίξει η μαρέγκα τόσο όσο να στέκεται στο εξάρτημα του μίξερ, σταματάμε το χτύπημα.
- Αναμειγνύουμε την σκόνη αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και τα κοσκινίζουμε.
- Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα στερεά υλικά στην μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ για να μην χάσει τον όγκο της.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. (Πωλούνται ειδικές θήκες για ψήσιμο των μακαρόν αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να σχεδιάστε κύκλους πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.)
Αφήνουμε μικρά μπαλάκια μέσα στους κύκλους με ένα μικρό περιθώριο γιατί θα απλωθούν λίγο.
Αφήνοντας την ζύμη στο χαρτί, σχηματίζονται κορυφές και αυτό δεν το θέλουμε. Θα χτυπήσουμε μια-δυο φορές το ταψί στον πάγκο της κουζίνας μας για να “κάτσουν”.
Σ’ αυτή τη φάση τα μακαρόν αν τα ακουμπήσουμε κολλάνε. Θα πρέπει να τα αφήσουμε περίπου μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (όχι ψυγείο) για να κάνουν μια κρούστα και όταν τα ακουμπάμε να μην μας λερώνουν το δάχτυλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα αφαιρούμε από το αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με βουτυρόκρεμα. Αυτή ήταν η διαδικασία και η συνταγή για τέλεια μακαρόν. Πάμε τώρα να δούμε και πως θα γεμίσουμε αυτό το καταπληκτικό τραγανό και αφράτο μπισκοτάκι!
Συνταγή για εύκολη βουτυρόκρεμα:
- 125 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- χρώματα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε για λίγη ώρα όλα τα υλικά μαζί. Μπορούμε να χωρίσουμε την βουτυρόκρεμα σε μπολάκια και να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα ή να την αφήσουμε λευκή.
Διαβάστε επίσης:
- Συνταγή για κέικ καρότου(carrot cake)με γλάσο σοκολάτας
- Φωλιές Πάβλοβας με παγωτό και σάλτσα φράουλας
- Τούρτα γενεθλίων με τριαντάφυλλα από βουτυρόκρεμα
Κρατήστε την συνταγή για τέλεια μακαρόν και ακολουθήστε αυτές τις πολύ συμαντικές συμβουλές.
Τα υλικά:
- Είναι πολύ σημαντικό να κοσκινίσουμε τα στερεά υλικά για να αφρατέψουν.
- Οι δοσολογίες πρέπει να τηρηθούν ακριβώς.
- Η σκόνη αμυγδάλου πωλείται σε πολλά σούπερ μάρκετ αλλά αν δεν βρείτε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας (όπως κι εγώ). Θα βάλετε το αμύγδαλο το μούλτι και θα το χτυπήσετε λίγα δευτερόλεπτα. Θα το κοσκινίσετε. Τα χονδρά κομμάτια που θα μείνουν θα τα χτυπήσετε ξανά στο μούλτι και θα τα ξανακοσκινήσετε. Θα κάνετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το αμύγδαλο. ΔΕΝ χτυπάμε όλο το αμύγδαλο και για πολλή ώρα γιατί θα βγάλει όλα τα έλαια που έχει και θα καταλήξει σε σβόλους.
Η μαρέγκα:
- Το μπολ που θα την χτυπήσουμε με το μίξερ πρέπει να είναι πεντακάθαρο χωρίς ίχνος λίπους.
- Επίσης τα ασπράδια να μην έχουν ίχνος από κρόκο πάνω τους.
- Αφήνουμε τα αυγά μια μέρα πριν έξω από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνουμε σταδιακά.
- Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή που θα σταματήσουμε το χτύπημα.
Η πολλή χτυπημένη μαρέγκα (δείχνει σαν να έχει γίνει κομμάτια) θα προκαλέσει κούφια μακαρόν κατά το ψήσιμο. Αντίθετα το λιγότερο χτύπημα (δεν θα στέκεται στο εξάρτημα του μίξερ) θα προκαλέσει απλωμένα macaron και δεν θα είναι γυαλιστερά.
Η ανάμειξη των υλικών:
- Προσθέτουμε την ανάμειξη των στερεών υλικών στην μαρέγκα σε 3 δόσεις και όχι σε μία. Είναι σημαντικό για να πάει παντού και ομοιόμορφα όλο το υλικό.
- Διπλώνουμε στερεά υλικά-μαρέγκα ΠΟΛΥ απαλά και όχι με απότομες και δυνατές κινήσεις. Δεν θέλουμε με τίποτα να μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα γιατί είναι και το μόνο υλικό που θα φουσκώσει τα macaron μας. Στην συνταγή για τέλεια μακαρόν, αυτό είναι πολύ βασικό κομμάτι που πρέπει να προσέξετε
- Η πυκνότητα της ζύμης στο τέλος θα πρέπει να είναι ρευστή τόσο όσο όταν την έχουμε σ’ ένα κουτάλι και το γυρίσουμε ανάποδα, να πέφτει περνώντας λίγα δευτερόλεπτα. Ούτε να πέσει απότομα όλο κάτω αλλά ούτε και να σταθεί στο κουτάλι χωρίς να πέσει καθόλου.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!
Στήσιμο και ψήσιμο των μακαρόν:
- Στην σακούλα ζαχαροπλαστικής δεν θα βάλουμε μπροστά κανένα εξάρτημα, εκτός κι αν έχουμε με μεγάλο κύκλο χωρίς σχέδιο.
- Το αντικολλητικό χαρτί πρέπει να εφάπτει ακριβώς στο ταψί. Γι’ αυτό βάλτε στις γωνίες του λίγο βούτυρο και “κολλήστε” το στο ταψί.
- Το χτύπημα του ταψιού είναι απαραίτητο για να ελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες και να εξομαλυνθούν οι κορυφές (όπως σας έδειξα σε παραπάνω εικόνα.)
- Για να έχουν τα μακαρόν μετά το ψήσιμο αυτήν την κρούστα στο πάνω μέρος τους, πρέπει να τα αφήσουμε (όπως και προανέφερα) μισή ώρα ή όσο χρειαστεί πριν τα ψήσουμε.
- Ψήνουμε και σε αέρα και σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για την θερμοκρασία του φούρνου μας. Ψήνουμε στην θερμοκρασία που σας είπα αλλά ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Μετά τα 15 λεπτά ανοίξτε τον φούρνο και κουνήστε λίγο ένα macaron. Αν κουνιέται αφήστε τα 1-2 λεπτά ακόμα να ψηθούν και ξαναδοκιμάστε. Από την στιγμή που δεν θα κουνιόνται καθόλου είναι έτοιμα.
- Ψημένα σε χαμηλότερη θερμοκρασία τα macaron δεν θα φουσκώσουν. Ψημένα σε ψηλότερη θερμοκρασία θα έχουμε κούφια και ραγισμένα macaron.
- Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο ΔΕΝ τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στην συνταγή για τέλεια μακαρόν και πετυχημένα, πρέπει να έχουμε και λίγο υπομονή!
Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες που μοιράζομαι με τους φίλους μου!
Αφού είδαμε την συνταγή για τέλεια μακαρόν, ας δούμε και πως να τα συντηρήσουμε
- Μπορούμε αφού ψηθούν και κρυώσουν να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξη, χωρίς την γέμιση, σε δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς. Διατηρούνται εκεί έως 3 μήνες. Όταν τα χρειαστούμε, τα βάζουμε στην συντήρηση για να αποψυχθούν εκεί και μετά τα γεμίζουμε με την κρέμα που θέλουμε.
- Αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε άμεσα, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο δοχείο έξω από το ψυγείο και χωρίς την γέμιση για μια εβδομάδα. Τους καλοκαιρινούς μήνες καλύτερα να τα διατηρήσουμε με την γέμισή τους στο ψυγείο από την αρχή που θα τα φτιάξουμε.
- Σκεφτείτε ότι είναι τα μακαρόν ένα πολύ αφράτο και τραγανό γλυκό οπότε το καλύτερο από όλα θα ήταν να φτιαχτούν και να καταναλωθούν άμεσα για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους!
Για την γέμιση, το πιο εύκολο είναι μια βουτυρόκρεμα όπως σας είπα αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα εναλλακτικές λύσεις και στο μέλλον θα κάνω διάφορες δοκιμές για να εξελίξουμε κι άλλο το θέμα μακαρόν!
Ακολουθώντας τις οδηγίες, η επιτυχία είναι σίγουρη!
Με αυτές τις συμβουλές και οδηγίες είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα τα πετύχετε κι εσείς και ότι αυτή η συνταγή για τέλεια μακαρόν θα γίνει η αγαπημένη σας. Είναι μύθος ότι είναι δύσκολο γλυκό να γίνει στο σπίτι. Απλά θέλει προσοχή στα σημεία που ανέφερα.
Όσο για την γεύση τους…. δεν μπορείς ακριβώς να την περιγράψεις! Αν έχεις δοκιμάσει καταλαβαίνεις. Αν όχι θα κάνω μια προσπάθεια να σε βάλω… στον ουρανίσκο μου!
Νομίζεις ότι θα δοκιμάσεις ένα συνηθισμένο μπισκότο αλλά δεν είναι. Το φέρνεις μπροστά στο πρόσωπό σου, το μυρίζεις και το άρωμα της βανίλιας σε συναρπάζει.
Τρώγοντας μακαρόν δουλεύουν όλες οι αισθήσεις σου. Ναι, ακόμα και η ακοή. Με την πρώτη δαγκωματιά το καταλαβαίνεις αυτό. Το πετυχημένο μακαρόν πρέπει να κάνει κρακ…
Πόσο πιο κοντά να σας πάω να το δείτε…?
Και ύστερα λιώνει στο στόμα. Είναι αφρός, γλυκό όσο πρέπει και η γεύση του αμύγδαλου παρόλο που έχει γίνει σκόνη είναι αισθητή και υπέροχη.
Η βουτυρόκρεμα είναι τοπ για γέμιση και νομίζω του πάει συγκλονιστικά!
Αυτή η δόση είναι ότι πρέπει για να τα χαρίσετε σ’ ένα όμορφο κουτί σε μια ξεχωριστή μέρα αλλά θα εντυπωσιάσετε και τους φίλους σας όταν τους καλέσετε για καφέ και έχετε στο τραπέζι και τα σπιτικά μακαρόν σας!
Δοκιμάστε τα φίλοι μου αυτή τη συνταγή για τέλεια μακαρόν και αν έχετε κάποια απορία ή παραπάνω συμβουλή να μου δώσετε, να μην διστάσετε να μου την πείτε. Θα χαρώ πολύ να την ακούσω!
Με την γλύκα του μακαρόν και με το άρωμα της βανίλιας και της αμυγδαλιάς υποδεχόμαστε τον Μάρτη και την Άνοιξη! Να είναι ένας πολύχρωμος, λουλουδένιος, ζεστός και γλυκός μήνας! Να είστε όλοι καλά! Σας φιλώ♥
Για μην χάνετε κανένα παρόμοιο άρθρο:
34 σχόλια
ωωωω!!! σουπερ!!!!!!!!!!
δε ξέρω από γεύση πως είναι…. δε τρώω γλυκά δυστυχώς…
αλλά από χρώμα και ομορφιά απλά ΣΚΙΖΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!
Τα λατρεύω! Πριν τη συνταγή σου δεν είχα σκοπό να τα κάνω τώρα θα τα δοκιμάσω και εγώ! Υπέροχες φωτογραφίες! Να έχεις έναν υπέροχο γλυκό μήνα!
Υπέροχες, γλυκές, ανοιξιάτικες, μοσχομυρωδάτες φωτογραφίες Λαμπρινή!
Η αλήθεια είναι ότι τα φοβάμαι μέχρι τώρα τα macarons αν και θέλω να τα φτιάξω. Θα δοκιμάσω και θα επανέρθω με εντυπώσεις!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τα φτιάξω αλλά ούτε κι έχω δοκιμάσει (απίστευτο ε?)! Οι φωτογραφίες σου Λαμπρινή μου είναι φανταστικές! Ειλικρινά τα ζήλεψα, τόσο που ήθελα να απλώσω το χέρι μου να αρπάξω ένα… Καλό μήνα!
Τι ωραία ανάρτηση για να ξεκινήσει γλυκά ο μήνας μας!!!Θεωρούσα ότι είναι πάνδύσκολο για να φτιάξεις αλλά τώρα λέω να το δοκιμάσω…Όπως τα περιγράφεις φαίνονται απλά..Καλό μήνα!!!
Δεν ξέρω αν θα προσπαθήσω ποτέ να φτιάξω, δεν τα πάω καλά με τα μπελαλίδικα γλυκά! Αλλά με έβαλες σε πειρασμό να το σκεφτώ, τα περιγράφεις απλά και μας λες και πολλά μυστικά! Άσε που οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές! Έβλεπα και δεν ήθελα να τελειώσουν! Πλημμύρισε ο υπολογιστής μου άνοιξη και μυρωδιές!!! Αυτό που είπε και η Μαρία παραπάνω! Ήθελα να απλώσω το χέρι μου και να πάρω ένα!!! Ευχαριστούμε!!!
Χαρά στην υπομονή σου! εγώ δεν θα είχα υπομονή με τίποτα!γι αυτο κανόνισε κανένα ταπεράκι έτσι?
υ.γ. οι φώτο με ξελύγωσαν! καταπληκτικές!
πωπω! Λαχταριστάαα ! Υπέροχη φωτογράφιση!Σαν πίνακας είναι η φώτο σου!!
Καλό μήνα και δημιουργικό! 🙂
Λάτρεψα τις φωτογραφίες σου!!!!
Καταπληκτική δουλειά.
Όμως όσο και να μου αρέσουν να τα βλέπω δεν μπορώ να τα φάω.
Παρ'όλα αυτά η παρουσίαση σου ήταν εκπληκτική!
Φτάνει!Αυτό που κάνεις είναι βασανιστήριο. Εικόνες + περιγραφή = μας τρέλανες!
Το έχω πάντα στο νου σαν δύσκολο γλυκό, αλλά να που έρχεσαι και μας αφαιρείς τις δικαιολογίες… Για να δούμε, ανοιξη μπαίνει, η διάθεση φτιάχνει, θα γίνουμε πιο τολμηροί!
Καλό μήνα!
Υπέροχα φαίνονται και είμαι σίγουρη πως θα είναι πεντανόστιμα,όσο για τα χρώματα ανοιξιάτικα!!!Καλό μήνα!!!
Δηλώνω εντυπωσιασμένη…Η παρουσιάση είναι φοβερή και αυτό που το κάνεις να φαίνεται πανεύκολο…τι να πω πια….ίσως και να δοκιμάσω να τα φτιάξω!
τι ομορφιά είναι αυτή;! Υπέροχη παρουσίαση!!!!!! Εννοείται δύσκολη γλυκό αλλά το λατρεύω επίσης! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να το φτιάξω αλλά δίνει υπέροχο κίνητρο! Καλό μας Μήνα!
Και ωραίο σερβίτσιο και λαχταριστά μακαρόν!Τι όμορφες νοιξιάτικες φωτογραφίες 🙂 Το λοιπόν, αν έρθω για καφέ θέλω μακαρόν, εντάξει;;;!!!
Καταπληκτικη παρουσιαση! Λαχταριστα! Νομιζα, οσο τα εβλεπα και διαβαζα, οτι προκειται για διαφημιση περιοδικου! Εξαιρετικη δουλεια εκανες! Χιλια μπραβο!
Να' σαι καλά Λαμπρινή μου…με έκανες και γέλασα μόνο με τον τίτλο!! Και θα σου πω γιατί….πέρυσι βρέθηκε ο άντρας μου στο Κολωνάκι την ημέρα της γιορτής του και ήθελε μετά να πάει στα γραφεία της Αθήνας. Αποφάσισε λοιπόν να πάρει macarons για να κεράσει…δεν είχε ξαναφάει και ξετρελάθηκε με τη γεύση τους…αλλά τρελάθηκε με τη λυπητερή που του ήρθε στο ταμείο για μια κούτα γλυκά!!!! Όταν επέστρεψε σπίτι μου είπε…..Πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις να φτιάχνεις macarons!!!! Μου το ξαναζήτησε πριν λίγες μέρες….οπότε κρατάω τη συνταγή σου για να του κάνω έκπληξη!!!!!!!!!!!
Φιλιά και καλό μήνα!!
Αχ και να ημουν στην φωτο;)
Λαμπρινή, φαίνονται λαχταριστότατα! Ευχαριστούμε για την τόσο αναλυτική συνταγή και τα tips & tricks. Η δε παρουσίαση, καταπληκτική. Χρώματα αρμονικά ταιριαστά μεταξύ τους (macaron, σερβίτσιο, άνθη) και πανέμορφες φωτογραφίες.
Σε φιλώ!
χιλια μπραβο Λαμπρινη μου!! Εγιναν υπεροχα!!! Κι εγω ειχα δοκιμασει παλιοτερα με πλήρη αποτυχια… Αλλα εσυ το κανεις να φαινεται πολυ πιο ευκολο! Θα τα δοκιμασω!!! Ειναι τοσο λαχταριστα!!! μου τρεχουν τα σαλια!! φιλια
Πόσο τα αγαπώ τα μακαρον!!! Έχω βρει διάφορες συνταγές αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμα!!!ίσως με την συνταγή σου!!καλό μηνα
Αχ βρε Λαμπρινή μου,είναι σα να τα έχω μπροστά μου και τα δοκιμάζω μμμμμμμμμμμ.
Τι όμορφη ανάρτηση!! Γεμάτη χρώματα και αρώματα! Πολύ ιδιαίτερο κέρασμα…θα το δοκιμάσω! Να'σαι καλά! Φιλάκια πολλά!
Πόσο τέλεια φαίνονται! Άκρως επαγγελματικά…Μπράβοοοο!
Μπράβο πεντανοστημα καλό μηνα
Πρώτα απ' όλα νομίζω πως με έπεισες να τα φτιάξω. Δεύτερον είμαι σίγουρη ότι άκουσα το κρακ… και τρίτον έχω μείνει να μου τρέχουν τα σάλια… Φανταστική φωτογράφιση! Φανταστικά macaron! Α… αν θέλεις να μου στείλεις, κάνε διπλή δόση χαχαχα Πολλά φιλιά. Νικη
Λαμπρινη καλημερα,δεν εχω λογια να περιγραψω αυτο που ειδα στην αναρτηση σου,φαινονται τελεια και πιστευω πως και η γευση θα ειναι το ιδιο φανταστικη.Θα μπορυσες να μου πεις ποσο καιρο μπορουν να διατηρηθουν; και αν ναι σε τι συνθηκες; εξω ,σε ψυγειο; Σε ευχαριστω εκ των προτερω.Καλη συνεχεια σε οτι κανεις.Ευδοκια.
Είναι ευαίσθητο γλυκό.Πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό μέσα.Δεν μπορώ να σου πω από δική μου εμπειρία πόσο αντέχουν γιατί αυτά τα macarons εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από μία μέρα!Όπου είδα όμως το θέμα της συντήρησης αναφέρουν ότι διατηρούνται σε πολύ καλά κλεισμένο μπολ για 3-4 μέρες και έξω από το ψυγείο.Την επόμενη φορά θα κρύψω μερικά και θα κάνω τις δικές μου δοκιμές για να ξέρω εκ πείρας!
Κοίτα Λαμπρινή μου… μακαρόν δεν πρότειται να φτιάξω ποτέ γιατί δεν το έχω με τα γλυκά αλλά η φωτογράφισή σου με έκανε να θέλω να τα φάω όλα!!!! Μπράβο σου! Κάλη
Πολύ ωραίος ο τρόπος παρουσίασης της συνταγής, αλλά η φωτογράφιση είναι εξαίσια.Συγχαρητήρια! Μαρίνα
Φαίνονται πεντανόστιμα! Και οι φωτογραφίες σου είναι το κάτι άλλο!!!Φιλιάαα
Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πολύ πολύ για τα σχόλιά σας!!Το καθένα που διάβαζα με έκανε να χαρώ πολύ και να χαμογελώ!!Οι περισσότερες σκέφτεστε να τα δοκιμάσετε και σας εύχομαι να το κάνετε και καλή επιτυχία!!Οτιδήποτε σας δυσκολέψει ή έχετε απορία να μην διστάσετε να με ρωτήσετε!Και να μην ξεχάστε να μου στείλετε και φωτογραφίες ε?
Σας φιλώ γλυκά!♥♥♥
Έχω ακούσει πολλά για τα μακαρονς… δοκίμασα αλλά δεν ξετρελάθηκα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έμπαινα στον κόπο να τα φτιάξω! Αλλά η φωτογράφισή σου με έχει τρελάνει! Αλήθεια! Είναι υπέροχη! Που ξέρεις…! Μπορεί να τα δοκιμάσω! Χιχι!
Kathy
Λαμπρινή μου είσαι φοβερή!!! Μπράβο!!! Ειλικρινά μοιάζουν λαχταριστά και σε προκαλούν να φας πολλά και όχι λίγα!!! Το χρώμα που διάλεξες είναι φανταστικό.. όπως και όλο το consept της φωτογραφίας!!! Ουαου!!!
Συγχαρητήρια πολλά και σας ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!��
Αν και δεν είμαι fan των γλυκών, είπα να δοκιμάσω να τα φτιάξω γιατί αρέσουν στον άντρα μου!