ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φωλιές Πάβλοβας με παγωτό και σάλτσα φράουλας

    Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ντελικάτο γλυκό που ξεσήκωσε δύο λαούς,Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία,διεκδικώντας την πατρότητά του?Για την ιστορία να ξέρετε ότι η Άννα Πάβλοβα ήταν η πιο διάσημη μπαλαρίνα όλων των εποχών.Όλοι έχουμε ακουστά την παράσταση του Τσαΐκόφσκι

    “Η λίμνη των κύκνων”στην οποία η ίδια πρωταγωνιστούσε,εξού και το παρατσούκλι της που ήταν “κύκνος”.Προς τιμή της ένας σεφ της αφιέρωσε μια τούρτα που την ονόμασε Πάβλοβα.Μια τούρτα ολόλευκη,ελαφριά και εύθραυστη όπως η γοητευτική και αξέχαστη μπαλαρίνα!

    Αυτή είναι και η αίσθηση που σου αφήνει αυτό το γλυκό.Εύθραυστο και τραγανό εξωτερικά,απαλό και αφράτο εσωτερικά.Μετά από τόσα χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσα να μην το δοκιμάσω.

    Δεν θα σας μιλήσω για την πρώτη μου προσπάθεια…Ήταν η απόλυτη αποτυχία καθώς δεν έδωσα την απαραίτητη προσοχή στην παρασκευή του.Όμως γι’ αυτό το γλυκό,όπως πιστεύω και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα,θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι ακριβείς και συγκεκριμένες,όπως και τα βήματα μιας μπαλαρίνας!

    [~~~Βρείτε μας στην ομάδα μας στο Facebook “Φτιάξτο αλλιώς – Πριν & Μετά” για να μοιράζεστε μαζί μας και τις δικές σας δημιουργίες για οτιδήποτε έχετε μεταμορφώσει από τα πιο απλά αντικείμενα μέχρι ολόκληρα δωμάτια!~~~] 

    Πάμε λοιπόν να σας δώσω την συνταγή και οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς πετυχημένες φωλιές Πάβλοβας.



    Υλικά:

    4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

    1 φλιτζάνι ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη

    1-2 βανίλιες άρωμα

    1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.

    Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ τ’ ασπράδια για λίγη ώρα μέχρι ν’ αφρίσουν (ίσα να ενωθούν).

    Προσθέτουμε σταδιακά και πολύ αργά την ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα.

    Τέλος,προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύδι.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,περίπου 10 λεπτά.Στο τέλος θα έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.

    Γεμίζουμε με την μαρέγκα μας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε μπροστά τη μύτη με το μεγάλο αστέρι.

    Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος 2 λαμαρίνες.

    Ξεκινάμε αρχικά να δημιουργήσουμε την βάση της φωλιάς με έναν κύκλο και “σηκώνουμε” ύψος κάνοντας 2 κυκλικά στρώματα ακουμπώντας στη βάση.Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο αφήνοντας τις φωλιές να κρυώσουν εκεί μέσα.Είναι έτοιμες!

    Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο,σε καλά κλεισμένο δοχείο,για 2-3 μέρες όμως μπορούμε και να τις καταψύξουμε για αρκετό καιρό.Είναι θέμα λίγων λεπτών να ξεπαγώσουν και να τις γεμίσουμε με πολλούς τρόπους.

    Τις φωλιές Πάβλοβας θα τις δείτε πολλές φορές να έχουν γέμιση σαντιγί ή τυρί κρέμα,γαρνιρισμένες με φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα.Εγώ είχα έτοιμο στην κατάψυξη το παγωτό φράουλα που σας έδειξα στο πασχαλινό τεύχος του Cook,craft,create.Γέμισα μ’ αυτό τις φωλιές και γαρνίρισα με μια εύκολη και γρήγορη σάλτσα φράουλας.

    Υλικά για σάλτσα φράουλας:

    1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες

    2 κουταλιές της σούπας μέλι

    1-2 κουταλιές νερό

    μερικές σταγόνες λεμόνι

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Αφού κρυώσει ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το παγωτό.Την διατηρούμε στο ψυγείο.

    Αυτός ο συνδυασμός μαρέγκας-παγωτού-φράουλας,δένει τόσο αρμονικά που δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο επιδόρπιο γι’ αυτήν την εποχή!

    Ιδανικό και για πασχαλινό κέρασμα ειδικά μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα που θέλουμε κάτι ελαφρύ και δροσερό.

    Όπως καταλαβαίνετε,το κέρασμα για την γιορτή μου είναι ήδη στην κατάψυξη!

    Να συμπληρώσω ότι εκτός από φωλιές μπορείτε να απλώσετε τη μαρέγκα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα μεγάλου δίσκου.Να φτιάξετε 2 ίδιους δίσκους,να ψήσετε και να τους χρησιμοποιήσετε όπως τα παντεσπάνι στις τούρτες,με γέμιση σαντιγί και φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα.

    Επίσης μπορείτε να κρατήσετε λίγη μαρέγκα στη σακούλα και να δημιουργήσετε μικρά μαρεγκάκια.

    Είναι τόσο νόστιμα και λιώνουν στο στόμα που αν κάνετε την αρχή δύσκολα θα σταματήσετε!

    Φτάνοντας στο τέλος αυτής της μεγάλης ανάρτησης,ψάχνω να βρω μια λέξη που θα περιέγραφε τη γεύση που αφήνει στο στόμα αυτό το γλυκό από την πρώτη κιόλας κουταλιά…Απογείωση!

    Ναι,αυτό είναι!Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

    Σας φιλώ ♥

    Λαμπρινή Μιχαήλ
    Λαμπρινή Μιχαήλhttps://lamprouka.gr/
    Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων.

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΣΧΟΛΙΑ

    1. Λατρεύω τη μαρέγκα, λατρεύω και την πάβλοβα. Επιπλέον οι μαρέγκες είναι από τα πιο ελαφριά γλυκάκια για να αντιμετωπίσεις την απογευματινή υπογλυκαιμία!
      Μόνο που εγώ τις αγοράζω έτοιμες, δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολες όσο τις κάνεις να φαίνονται αλλά μια φορά που δοκίμασα η αποτυχία ήταν παταγώδης!!!

      Τι κι αν βρέχει; Καλημέρα!
      Ελένη
      myfortysomethingworld.wordpress.com/

    2. Τι να πρώτο σχολιάσει κανείς τις υπεροχες δροσερές εικόνες!!!φαινεται τόσο ωραίο και εύκολο γλυκό οτι χρειάζεται μετά την κρεατοφαγια,μια ερώτηση έχω !μπορουμε να τις βάλουμε κατάψυξη ;ειναι το ίδιο νόστιμες και τραγανές ή θα μαλακωσουν;

      • Καλημέρα!Ναι ,είναι το ίδιο τραγανές και νόστιμες.Θέλουν μόνο 1-2 λεπτά για να ξεπαγώσουν.Και επίσης το μπολ που θα φυλαχτούν να κλείνει καλά για να μην πάρουν μυρωδιά από την κατάψυξη.♥

    3. Λαμπρινούλα είσαι θησαυρός! Τι υπέροχο,λαχταριστό γλυκό!
      Και για μένα είναι δωρο γιατί άρχισα διατροφη χωρίς γλουτένη και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για κάποια που χωρίς γλυκό δε ζει…
      Θα είναι το γλυκό για το φετινό Πάσχα!
      Φιλιά πολλά!!

    4. απογειωθηκα και μονο που τα ειδα!!! σουπερ φραουλένιο επιδόρπιο!! δροσερό και ελαφρύ!! Μπραβο Λαμπρινη μου!! πολλα φιλια

    5. Εδω ειναι χειροτερος θανατος η φωτο!!!!!!!! Ειναι πειρασμός μεγάλος. Θα το φτιαξω ανημερα το Πασχα τέλος. Δειχνει εντυπωσιακό και δεν μπορω να αντισταθώ.

      • Γεια σου Μαριάννα!Στην πρώτη μου προσπάθεια ναι μύριζε συν όλα τα άλλα κακά που είχαν…Αλλά από έρευνα που έκανα γι'αυτό, έμαθα ότι το καλό χτύπημα,οι βανίλιες και το ξύδι βοηθάνε να μην μυρίσει η μαρέγκα.Έτσι κι έγινε,αυτές δεν μου μύρισαν καθόλου!Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο και τα αυγά.Τα δικά μου ήταν πολύ φρέσκα.♥

    6. Αχ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσει αυτό το γλυκό! Και δεν μπορείς να φανταστείς επίσης πόσο οικτρά έχω αποτύχει να το φτιάξω! Φταίει που δεν μπορώ να πειθαρχήσω στις τόσο αυστηρές οδηγίες της ζαχαροπλαστικής….
      Οι φωτό σου είναι υπέροχες!!!!!!!!!!!!!
      Καλή εβδομάδα!

    7. Πολύ φροντισμένες και εξαιρετικά φτιαγμένες οι μαρέγκες και όλη η πάβλοβα θεσπέσια!
      Αγαπημένες γεύσεις, παγωτό, φράουλες και μαρέγκες.

      Καλημέρα Λαμπρινή!
      Ζ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα νέα μας.

    ΣΧΕΤΙΚΑ

    Λαμπρινή-Μιχαήλ-Lamprouka

    Με λένε Λαμπρινή και ασχολούμαι με τις diy κατασκευές, την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και την μεταμόρφωση επίπλων. Επίσης αγαπώ την ζαχαροπλαστική και μοιράζομαι στο blog μου δοκιμασμένες συνταγές για γλυκά και τούρτες γενεθλίων. Διαβάστε περισσότερα…

    Instagram

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    7,235LikesΚάντε Like
    2,143ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    666ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

    Industrial ρολόι με ξύλα από παλέτες

    Αν σου αρέσει το industrial style και ταιριάζει στον χώρο σου τότε ένα ρολόι με ξύλα από παλέτες που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, θα ταιριάξει απόλυτα στον χώρο σου!

    Φτιάξε ψεύτικα κεριά από χάρτινα ρολά για το Halloween

    Οδηγίες για να φτιάξετε ψεύτικα κεριά από χάρτινα ρολά τουαλέτας ή χαρτιού κουζίνας και δημιουργήστε μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα για το Halloween πάρτι ή την διακόσμηση του σπιτιού σας.

    Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι

    Φοιτητικό σπίτι και λίστα με όλα τα απαραίτητα, οδηγίες, συμβουλές, ιδέες και λύσεις για την διακόσμηση και επίπλωση του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Πως να βάψετε κύκλους στον τοίχο

    Οδηγίες για να βάψετε κύκλους στον τοίχο του παιδικού δωματίου με αυτοσχέδιο στένσιλ σε δυο μεγέθη και τρία διαφορετικά χρώματα.

    Παιδικό υπνοδωμάτιο (ο φωτισμός)

    Την χρονιά που πέρασε είχαμε αφήσει εκκρεμότητες. Μας έπιασαν βλέπεις οι γιορτές και αφιερωθήκαμε στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Τώρα που αρχίσαμε να μπαίνουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς,ήρθε...

    Βιβλιοθήκη από παλέτα για το παιδικό δωμάτιο

    Οδηγίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης με ξύλα από παλέτα και διακόσμηση παιδικού δωματίου. Όταν ολοκλήρωσα το δωμάτιο της Στεφανίας, με βάση τις ανάγκες του...