Συνταγή για χρωματιστά μαρεγκάκια – μπεζέδες
Συνταγή και οδηγίες για να φτιάξετε χρωματιστά μαρεγκάκια – μπεζέδες, τραγανά και νόστιμα, ιδανικό γλυκό για βάπτιση, γάμο ή για διακόσμηση τούρτας.
Πάει καιρός που σας είχα δείξει την τούρτα μονόκερος που την είχα διακοσμήσει με μικρά μαρεγκάκια και σας είχα πει ότι θα επιστρέψω να σας δώσω οδηγίες για την παρασκευή τους. Ήρθα λοιπόν! Ποτέ δεν είναι αργά γι’ αυτό το μικρό, αφράτο σαν σύννεφο γλυκάκι, που λιώνει στο στόμα χωρίς καν να το δαγκώσεις και που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση με άρωμα βανίλιας! Αυτά είναι τα μαρεγκάκια ή αλλιώς οι γνωστοί μπεζέδες και πάμε να δούμε πως θα τους φτιάξετε κι εσείς!
Την συνταγή για την τέλεια μαρέγκα την έχουμε ξαναδεί όταν φτιάξαμε τις: Φωλιές Πάβλοβας με παγωτό και σάλτσα φράουλας.
Συνταγή για χρωματιστούς μπεζέδες
Υλικά:
- 4 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες άρωμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
(Για να μην επαναλαμβάνομαι, διαβάστε την συνταγή για τις φωλιές Πάβλοβας με όλες τις οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την μαρέγκα, το ψήσιμο κτλ.)
Αυτό που δεν σας έχω δείξει είναι με ποιο τρόπο αυτά τα υπέροχα μαρεγκάκια μπορούν να χρωματιστούν όμορφα αφήνοντας γραμμές χρώματος πάνω τους χωρίς να χρωματιστούν ομοιόμορφα.
Πρώτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα μας. Θέλουμε να έχουμε αυτήν την εικόνα στο τέλος της παρασκευής της).
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να μην χάνετε κανένα βίντεο με τις κατασκευές μου!
Πως θα χρωματίσουμε τα μαρεγκάκια
Αφού είδαμε την συνταγή για μια πετυχημένη μαρέγκα, πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτά τα μικρά και τραγανά γλυκάκια. Παίρνουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής και βιδώνουμε την μύτη που θέλουμε. Μετά με ένα πινελάκι θα κάνουμε γραμμές από το χρώμα μας μέσα στην σακούλα.
Αν έχετε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα θα είναι το ιδανικό. Τα υγρά χρώματα δεν μου δούλεψαν έτσι όπως θα ήθελα. Στερεώνουμε την σακούλα μέσα σε ένα ποτήρι και την γεμίζουμε απαλά με την μαρέγκα μας.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μικρές ροζέτες ή αστεράκια, ότι σχήμα έχει η μύτη της σακούλας μας δηλαδή.
Διαβάστε επίσης:
- Διώροφη τούρτα μονόκερος – unicorn
- Τούρτα βαρύτητας antigravity για να εντυπωσιάσετε
- Συνταγή για τέλεια μακαρόν, εύκολη και πετυχημένη
Το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Για σιγουριά θα σας πρότεινα τους 100 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήσιμο για περίπου τα 3/4 της ώρας. Θέλουμε σιγανό ψήσιμο γιατί αντίθετα θα σκάσουν και θα έχουν ρωγμές.
Η συνταγή που σας δίνω θα σας βγάλει 3 λαμαρίνες του φούρνου για το μέγεθος που βλέπετε. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτιαξα 2 δόσεις για να γεμίσω μια μεγάλη γυάλα για βάπτιση! Ένα γλυκάκι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις!
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα! Άμα κάνεις αρχή δεν σταματάς! Φτιάξτε τα και εσείς και θα δείτε πόσο γρήγορο και εύκολο γλυκάκι είναι!
Ακολουθήστε με στο Instagram για να μαθαίνετε κι από εκεί τα νέα μου και να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζομαι με τους φίλους μου!
Για μην χάνετε κανένα παρόμοιο άρθρο:
4 σχόλια
Τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό Λαμπρινή μου! Φοβερή η τεχνική που χρησιμοποίησες για τη διχρωμία!Γλυκές καλημέρες!
Μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δεν έχω τολμήσει να της κάνω γιατί έχω δοκιμάσει έτοιμες και κάποιες μύριζαν αυγουλιλα.
Τώρα όμως με της δικές σου οδιγιες θα το τολμήσω. Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές που λες ότι θα απλώσεις το χέρι και θα πάρεις μία ☺…Καλό υπόλοιπο ημέρας ..Βικη.
υπεροχα εγιναν Λαμπρινη μου!! Μου αρεσει πολυ η διχρωμια τους!! φιλια
Φαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια …